Australien

Studér i Australien – kænguruen og koalaens land. Læs mere om hvad du kan opleve som studerende Down Under. Her får du en kort landebeskrivelse.

studer i australien

Befolkningstal: 22,5 millioner
Hovedstad: Canberra (Sydney er den største by)
Sprog: Engelsk

Kænguruen og koalaens land, Australien, byder på mange spændende oplevelser blandt andet Great Barrier Reef som er verdens største koralrev og strækker sig over 2.000 kilometer. Australien byder ikke kun på fantastiske naturoplevelser, men også spændende storbyliv.

Et stort land med masser af plads

Australien har en befolkning på lidt over 22,5 millioner mennesker og hører blandt de lande i verden som har den laveste befolkningstæthed. Det skyldes bl.a. at store dele af landet har ørkenklima med udstrakte savanneområder. Landet er det 6. største i verden målt på areal og er omgivet af både Det Indiske Ocean og Det Sydlige Stillehav. Den nordlige del af landet har tropisk klima med regnskove og græsområder. I syd, hvor der bor flest mennesker, er klimaet tempereret. 92% af befolkningen er hvide, 7% asiater mens aboriginere og andre udgør den sidste procent. Engelsk er hovedsproget, men derudover tales også bl.a. mandarin, italiensk, arabisk og græsk. Historisk var Australien en koloni under Storbritannien, men blev til et land i 1901. Dronning Elizabeth II er dog stadig dronning af landet, den dag i dag.

En økonomi som har nydt godt af Asiens vækst

Australien har oplevet økonomisk vækst over de sidste 20 år (2012) på 3,5% i snit og var stort set uberørt af finanskrisen. Specielt efterspørgsel fra Asien og Kina, har medvirket til dette. Uddannelsessektoren bidrager også i høj grad til økonomien. Australien hører blandt verdens mest populære studiedestinationer for internationale studerende. Muligheden for at arbejde både under og efter studierne, har også været med til at styrke landet som destination for studerende der læser hele universitetsuddannelser. Servicesektoren udgør 70% af økonomien, men landet er også stor eksportør af naturressourcer, energi og fødevarer.

Vores universiteter i Australien

Vil du studere i Australien, kan StudySEA hjælpe dig til følgende universiteter som vi også er officiel repræsentant for i Danmark:

NorwayUSASwedish