Monash University Australia

Studér i Melbourne på Monash University som hører blandt verdens bedste universiteter og Australiens største.

monash university australien

Introduktion til Monash University

Monash University er australiens største universitet med over 60.000 studerende fra 100 forskellige lande. Universitetet er ifølge Times Higher Education rangeret blandt verdens 100 bedste universiteter. Det er desuden medlem af den prestigefyldte ”Group of Eight” som er Australiens svar på den amerikanske Ivy League. Monash University er det eneste medlem af Group of Eight som har opnået triple crown akkreditering og dets fakultet for business og economics er således akkrediteret af både AACSB, Equis og AMBA. Monash University er kendt i hele verden for dets høje kvalitet af undervisning og forskning. Universitetet rangerer blandt verdens 50 bedste inden for bl.a. jura, historie, kommunikation og medievidenskab, økonomi og psykologi. Vil du udfordres på et højt intellektuelt plan og lære fra forskere der er førende i deres felt, er Monash University det helt rette valg.

Læs også: Kandidat i udlandet: Læs på et af Australiens bedste universiteter i en af verdens bedste studiebyer

Universitetets beliggenhed

Monash University har adskillige campusser som ligger i og omkring Melbourne. Melbourne er hovedstad i Victoria og er Australiens 2. største by med over 4,3 millioner indbyggere. Ifølge The Economist Intelligence Unit er Melbourne ”the world’s most liveable city” og har vundet titlen hele fem år i træk. Byen byder på masser af kulturoplevelser som festivaler, koncerter og sportsarrangementer. Læs mere om livet som studerende. Monash University har moderne faciliteter og højteknologisk udstyr til forskning. Med over 140 student clubs og societies samt 40 sportsklubber kommer du aldrig til at kede dig.

Studieperioderne på Monash University

 • Semester 1: 29. februar – 24. juni, 2016 (ansøgningsfrist 1. oktober)
 • Semester 2: 25. juli – 18. november, 2016 (ansøgningsfrist 1. marts)

Bemærk at ovenstående frister er anbefalede. Ønsker du at søge ind, men er fristen passeret, så kontakt os for at høre om vi stadig kan hjælpe dig afsted. Søger du ind på en hel uddannelse kan ansøgningsfristerne variere.

Studiemuligheder på Monash University

På Monash University kan du læse som study-abroad studerende i 1-2 semestre eller hele bachelor- eller kandidatuddannelser. Som Australiens største universitet, kan du finde spændende fag og uddannelser inden for stort set alle discipliner. Monash University har følgende fakulteter:

 • Arts
 • Art, Design and Architecture
 • Business and Economics
 • Education
 • Engineering
 • Information Technology
 • Law
 • Medicine, Nursing and Health Sciences
 • Pharmacy and Pharmaceutical Sciences
 • Science

Læs mere om dine studiemuligheder eller søg i universitets database. Det første tal i fagkoden angiver hvilket år faget undervises på. Fag undervist på kandidatniveau indikeres som udgangspunkt via fagkode 4xxx eller højere. 24 credits eller 4 fag på Monash svarer som regel til 30 ECTS, men husk det er din danske uddannelsesinstitution som afgør hvor mange fag du skal følge for at få merit. Vær opmærksom på at optagelse på bestemte fag kan være begrænsede.

Se hvilke hele uddannelser du kan læse som international studerende.

Læs også: Ida Marie læser International Development Practice på Monash

Udvekslingsaftaler i Danmark

Monash University har udvekslingsaftaler i Danmark med CBS, Danmarks Medie- og Journalist Højskole, DTU og Københavns Universitet. Vær opmærksom på at antallet af studiepladser er begrænset og ansøgningsfristen ligger tidligere end når du søger ind som study-abroad studerende. Får du ikke en udvekslingsplads kan du stadig søge ind som study abroad studerende via StudySEA, da der normalt ingen begrænsning er på antallet af studiepladser.

Universitetets studieboliger

Monash University har forskellige typer studieboliger tilgængelige for internationale studerende på alle dets campusser. På Clayton campusset er internationale studerende garanteret en studiebolig. Monash Residential Services kan hjælpe studerende som ønsker at finde privat bolig uden for universitetet. Læs mere om studieboligerne på Monash.

Optagelseskrav – Study Abroad

For at blive optaget som study-abroad studerende på Monash University, skal du opfylde følgende:

 • have gennemført mindst et års studier på din videregående uddannelse inden udrejse
 • have et karaktergennemsnit på mindst 7 på den nye karakterskala eller tilsvarende
 • opfylde engelskkravene

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt StudySEA for mere information.

Bemærk at study-abroad studerende fra Danmark som søger ind igennem StudySEA er fritaget for at tage en engelsk sprogtest såfremt du har mindst 4 i engelsk fra gymnasiet. Dine karakterer fra gymnasiet kan kun bruges, hvis de ikke er mere end 5 år gamle.

Studieafgiften på Monash University – Study Abroad

Som study-abroad studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i 2017 er:

 • 12.000 australske dollars for bachelorstuderende (for 24 credit)
 • 12.000 – 20.350 australske dollars for kandidatstuderende (for 24 credit)

Find opdaterede priser på Monash University’s hjemmeside. Du har mulighed for at søge om SU, udlandsstipendium  og udlandsstudielån som helt eller delvist kan dække dine udgifter. Læs mere under finansiering af hel uddannelse eller finansiering af studieophold.

Vær opmærksom på at studieafgiften på hele uddannelser varierer. Du kan finde priserne under hver uddannelse på universitetets hjemmeside. Er du i tvivl, så kontakt os.

Vejledende budget

Vi udarbejder gerne et vejledende budget for dig. Kontakt StudySEA.

Ansøgningsgebyr – Study Abroad

Der er intet ansøgningsgebyr for study abroad. Studerende som søger ind på en hel uddannelse via StudySEA fritages også for ansøgningsgebyr.

Ansøgningsvejledning – Study Abroad

For at søge ind som study-abroad studerende ved Monash University, skal du udfylde ansøgningsskemaet og sende det med post til StudySEA sammen med dokumenterne forneden:

 • Ansøgningsskemaet (kan downloades her)
 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du søger om fag på kandidatniveau)
 • Kopi af eksamensbevis på engelsk fra din gymnasiale uddannelse
 • Kopi af dit pas i god kvalitet

Ansøgning og supplerende dokumenter sendes med post til StudySEA, du finder vores adresse her.

Studievisum og arbejdstilladelse

Som international studerende i Australien, skal du ansøge om et studievisum efter din optagelse på universitetet. Med et studievisum har du tilladelse til at arbejde op til 20 timer om ugen under dine studier, eller på fuld tid i studiepauserne.

Arbejde i Australien efter studierne

Afslutter du en hel uddannelse på Monash University er det muligt at arbejde i Australien efterfølgende. Kontakt StudySEA for senest gældende regler.

For mere information

Er du interesseret i at søge ind på Monash University kan StudySEA vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej. Du kan også finde mere information på universitetets hjemmeside.

NorwayUSASwedish