Malaysia

Studer i Malaysia og oplev hele Asiens mangfoldighed i ét land! Her er en kort landebeskrivelse for dig som overvejer Malaysia som studieland.

studer i udlandet i Malaysia

 

Befolkningstal: 29 millioner
Bruttonationalprodukt: USD 10.381 pr. indbygger
Hovedstad: Kuala Lumpur
Sprog: Malajisk

Malaysia har en befolkning på 29 millioner mennesker. Med det 3. højeste bruttonationalprodukt pr. indbygger i Sydøstasien (efter Singapore og Brunei) er landet et af de mere veludviklede i regionen. Malaysia deler grænser med Thailand, Singapore, Indonesien og Brunei. Landet består af en række tidligere britiske kolonier og  blev dannet i 1963 som Føderationen Malaysia som også Singapore var en del af. I 1965 blev Singapore uafhængigt fra Malaysia på grund af politisk uenighed.

Multikulturel hub i Sydøstasien

Malaysias befolkning er særdeles multikulturel og består i dag af 50% malajer, 24% kinesere, 11% indfødte, 7% indere og 8% andre etniske grupper. Den mest udbredte religion er islam og landet har ca. 60% muslimer. Malaysias oplever en pæn vækst og økonomien forventes at vokse 5% i 2014. Landet er rigt på naturressourcer og en stor eksportør af blandt andet palmeolie, tin og gummi. Malaysia anses for at være et af de mest politisk og økonomisk stabile lande i Sydøstasien. Regeringens massive investeringer i at fremme landets turisme, har gjort landet til et af verdens 10 mest besøgte. Turismen er veludviklet og byder på masser af smuk natur. I 2012 modtog landet mere end 25 millioner turister. Er du til natur, kultur, hiking, scuba diving, snorkling og shopping samt eksotiske kulinariske oplevelser er Malaysia det helt rette sted. Se Malaysia Truly Asia videoen forneden.

Det officielle sprog i Malaysia er Malajisk (Bahasa), som minder meget om Bahasa Indonesia. Ligesom i Singapore er engelsk også meget udbredt og de fleste veluddannede taler flydende engelsk. Det er derfor let at begå sig som studerende. Dog er det værd at notere at engelsk er mindre udbredt på Borneo-øen hvor niveauet generelt er lavere.

Hvorfor studere i Malaysia

Se hvordan malaysierne humoristisk skildrer deres egen kultur på videoen her.

Universiteter i Malaysia

Vil du studere i Malaysia, kan StudySEA hjælpe dig til følgende universiteter som vi også er officiel repræsentant for i Danmark:

NorwayUSASwedish