USA

Studér i USA – mulighedernes land!

studér i usa

Befolkningstal: 318,9 millioner
Hovedstad: Washington, DC
Sprog: Engelsk (der er intet officielt sprog i USA)

Der er noget for enhver i mulighedernes land, uanset om man er til underholdning og forlystelsesparker, enestående natur, storby eller amerikansk popkultur og fastfood.

USA består af 50 delstater hvoraf New York, Californien, Hawaii og Texas hører blandt de mest kendte. Knap 319 millioner mennesker bor i USA. Befolkningen består hovedsageligt af hvide (80%). Derefter følger sorte og asiater med henholdsvis 12,8 % og 4,4 %. Landet er verdens tredje største målt på både areal og indbyggertal. Med et bruttonationalprodukt på knap 17 billioner dollars har landet også verdens absolut største økonomi. I nord grænser USA op til Canada og i syd til Mexico. De tre største byer er New York, Los Angeles og Chicago.

Mulighedernes land

USA betragtes som mulighedernes land og det var netop for at leve den amerikanske drøm at mange europæere udvandrede her til tilbage i 1600-tallet. 4. juli 1776 fik USA sin uafhængighed fra Storbritannien. Dagen fejres stadig og kendes som Independence Day. Siden uafhængighedsdagen har USA via både en borgerkrig og tilkøb af landarealer fra andre lande vokset sig til hvad det er i dag. USA er verdens supermagt og kapitalisternes land. Her er bilerne, bygningerne, portionerne og sågar menneskerne større. Alt det du ser på amerikanske film, kan du opleve i virkeligheden når du besøger USA.

Et populært uddannelsesland

På QS World University rankings er 20 universiteter på top 50 ranglisten amerikanske universiteter. USA har nogle af verdens bedste og mest anerkendte universiteter. Når du læser på universitet i USA kan du opleve amerikansk college life. Extra-curricular activities er alt det som foregår uden for klasseværelset, og her byder USA på rigtig meget bl.a. college sports på højt plan.

Universiteter i USA

Vil du studere i USA, kan StudySEA hjælpe dig til følgende universiteter som vi også er officiel repræsentant for i Danmark:

Vil du læse i USA eller høre mere om dine muligheder, så kontakt StudySEA.

NorwayUSASwedish