Roosevelt University

Studér i USA’s tredjestørste by, Chicago. StudySEA kan hjælpe dig med studier på det anerkendte Roosevelt University.

roosevelt university chicago

Introduktion

Roosevelt University er et privat, uafhængigt, non-profit universitet med to unikke campusser beliggende i Downtown Chicago og forstaden Schaumburg. Universitetet blev etableret i 1945 og er opkaldt efter den tidligere amerikanske præsident Franklin Roosevelt og hans kone Eleanor Roosevelt. Roosevelt University, har med sin Wabash bygning på 32 etager, USA’s anden højeste universitetsbygning. Universitetet er især kendt for social retfærdighed og ligestilling. Nogle af USA’s klogeste hoveder sad i de tidligere stunder på universitets advisory board, inklusiv Albert Einstein. Roosevelt byder i dag på et stort udbud af uddannelser på både bachelor- og kandidatniveau. I alt har universitetet mere end 6.000 studerende hvoraf ca. 5% er internationale som kommer fra 65 forskellige lande. Vil du have en amerikansk uddannelse af høj kvalitet, i moderne faciliteter, beliggende centralt i en pulserende metropol er Roosevelt University det helt rette valg. Med en gennemsnits klassestørrelse på 20 studerende og et studerende:underviser forhold på 12:1 er du som studerende sikker på at være i centrum.

Chicago College of Performing Arts hører også under Roosevelt University og er en af USA’s ældste og mest anerkendte konservatorier for musik og teater.

Beliggenhed

Chicago er USA’s tredje største by med et indbyggertal på 2,7 millioner. Metropolen, inklusiv forstader, kaldes ofte Chicagoland og har næsten 10 million indbyggere. Området er center for en vigtig del af USA’s handel, men er også på internationalt plan kendt for finans, teknologi, telekommunikation og transport. På Roosevelt University kan du studere på enten Schaumburg campus eller Downtown Chicago campus. Downtown ligger campus i en blanding af nye moderne og historiske bygninger midt i “the Loop” som er det centrale forretningsdistrikt. Universitetet har med dets Wabash Building USA’s anden højeste universitetsbygning samt verdens 6. største akademiske kompleks. I Wabash bygningens øverste etager kan du bo med fantastisk udsigt over Chicago og Lake Michigan i universitetets studieboliger. Downtown har universitet desuden kontorer, undervisningslokaler og bibliotek i den historiske Auditorium Theater. Auditorium Theater blev bygget i 1889 og er fredet.

Studieperioder

 • Efterårssemester, 2016: 29. august – 17. december (ansøgningsfrist 1. juni)
 • Forårssemester, 2017: 18. januar – 8. maj (ansøgningsfrist 15. september)
 • Sommertermin, 2017: 30. maj – 7. august
 • Efterårssemester, 2017: 28. august – 16. december

Studiemuligheder

På universitetet kan du læse som study-abroad studerende i 1-2 semestre eller hel uddannelse på bachelor- eller kandidatniveau. Universitetet har et meget bredt udvalg af fag og uddannelser som er opdelt i følgende fakulteter:

 • Chicago College of Performing Arts
 • College of Arts and Sciences
 • College of Education
 • College of Pharmacy
 • Evelyn T. Stone College of Professional Studies
 • Walter E. Heller College of Business

Studieboliger

studya abroad studiebolig usa chicago roosevelt university

Vil du bo på campus, tilbyder universitetet fremragende studieboliger. Du kan enten bo i Wabash bygningen hvor du har udsigt over hele byen eller i University Center hvor du bor sammen med studerende fra andre universiteter i Chicago.

Optagelseskrav

For at blive optaget som study-abroad studerende, skal du opfylde følgende:

 • have gennemført og bestået en gymnasial uddannelse eller tilsvarende
 • opfylde kravene til de fag du søger ind på
 • opfylde engelskkravene

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Study-abroad og udvekslingsstuderende har mulighed for at tage en engelsksprogtest gratis ved ankomst.

Studieafgift

Som study-abroad studerende skal du betale studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i det akademiske år 2015/16 er:

 • 13.650 dollars for fag på bachelorniveau
 • 8.563-14.195 dollars for fag på kandidatniveau (gælder ikke Chicago College of Performing Arts)

Du kan finde mere information og universitetets studieafgift og øvrige gebyrer på universitetets hjemmeside.

Legater

Roosevelt University har legater (scholarships) tilgængelige for internationale studerende. Får du et legat, betyder det at du kan få rabat på studieafgiften. Alle study abroad studerende som optages via StudySEA får et legat på 1.750 dollars pr. semester. Kontakt vores studievejledning for mere information.

Vejledende budget

Vi udarbejder gerne et vejledende budget for dig. Kontakt venligst vores studievejledning.

Ansøgningsgebyr

Der er intet ansøgningsgebyr for study abroad studerende som søger ind via StudySEA. Studerende som søger ind på Chicago College of Performing Arts skal betale et ansøgningsgebyr på 100 dollars.

Ansøgningsvejledning

For at søge ind som study-abroad studerende ved universitetet, skal du udfylde ansøgningsskemaet og sende det med post til StudySEA sammen med dokumenterne forneden:

 • Ansøgningsskemaet (rekvireres hos StudySEA)
 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du søger om fag på kandidatniveau)
 • Dokumentation for at du eller din sponsor har penge nok til at dække studie- og leveomkostninger i USA
 • Kopi af gyldigt pas

Ansøgning og supplerende dokumenter sendes med post til StudySEA, du finder vores adresse her.

For mere information

Vil du søge ind på Roosevelt University eller har du brug for mere information, så kontakt din StudySEA vejleder som kan hjælpe dig igennem processen. Du kan også finde mere detaljeret information på universitetets hjemmeside.

NorwayUSASwedish