University of California Berkeley

Vil du studere i USA på ét af verdens bedste universiteter? Så bør du overveje UC Berkeley i solbeskinnede Californien.

Introduktion til UC Berkeley

UC Berkeley er kendt for at være blandt ikke blot USA’s, men verdens bedste universiteter. Grundlagt i 1868 har University of California, Berkeley igennem sin historie opnået anerkendelse verden over som et af de bedste offentlige universiteter i USA. UC Berkeley har fostret adskillige nobelprisvindere inden for især fysik, kemi og økonomi, heriblandt 7 fra det nuværende fakultet. I 2016 lå universitet på en 6.plads i forhold til globalt ry og anerkendelse, ifølge Times Higher Education. Med en beliggenhed i smukke San Francisco Bay Area er UC Berkeley perfekt placeret mellem by og hav i et af USA’s mest innovative områder. Universitetet er populært og har i skrivende stund omkring 35.000 studerende, hvoraf 16% er internationale studerende. Gennem StudySEA og UC Berkeley Extension kan du læse et semester eller et helt år på prestigefyldte UC Berkeley eller Berkeley-Haas School of Business som study abroad-studerende.

Beliggenhed

University of California, Berkeley har en unik beliggenhed. Placeret i byen Berkeley i San Francisco Bay Area ligger UC Berkeley midt i et historisk område. Berkeley har rødder tilbage fra 60’erne og 70’ernes hippiebevægelse, men i dag er området lige så kendt for sin blomstrende madkultur. Her finder du en tilbagelænet livsstil for sande livsnydere, og området ligger tæt på hjertet af USA’s vinland, Napa Valley. På sydkysten finder du innovationens højborg, Silicon Valley, hjemsted for Apple, Google og Facebook. UC Berkeley campus tilbyder et væld af faciliteter med alt fra fitnesscenter, sundhedscenter, cafeer og kollegier. Med et bredt udvalg af studenterforeninger og campusevents har du rig mulighed for at opleve livet som californisk studerende.

Studieperioder

På universitetet er der mulighed for at starte studier 2 gange om året.

Studieperioderne for Berkeley-Haas School of Business er:

  • Forårssemester 2018: 9. januar – 11. maj (ansøgningsfrist 20. november – søg ind før d.1 august og få $1000 i rabat eller søg ind før d.1. september og få $500 i rabat)
  • Efterårssemester 2018: 16. august – 15. december (ansøgningsfrist 30. juni – søg ind før d.1 april og få $1000 fratrukket din studieafgift)

 

NorwayUSASwedish