Mikki anbefaler MBA på Webster i Bangkok

Mikki anbefaler MBA på Webster i Bangkok

Webster University Thailand er et populært universitet for danskere som vælger at læse en hel kandidat i udlandet. Nye indtryk og en amerikansk uddannelse, finansieret via udlandsstipendium, er nogle af årsagerne til at Mikki Dall Nørgaard lige nu læser sin MBA uddannelse i Bangkok. Læs om Mikkis oplevelser i interviewet her.

 

Webster University Thailand er en campus under amerikanske Webster University. I Thailand har Webster campus i Hua Hin hvor de fleste bacheloruddannelser udbydes. I hovedstaden Bangkok ligger Webster’s Bangkok Academic Center og det er her at masteruddannelserne undervises, inklusiv den populære Master in Business Administration (MBA).

Om Mikki Dall Nørgaard

Mikki Dall Nørgaard er 32 år og er uddannet mediegrafiker og multimediedesigner. Han har tre års erhvervserfaring som webdesigner. Efter et tre måneders udlandsophold i Sydamerika, læste han videre til professionsbachelor i innovation og entrepreneurship på Erhvervsakademiet Lillebælt. I marts 2016 deltog Mikki i StudySEA’s infomøde i Odense, hvilket resulterede i at han et år senere startede som MBA studerende på Webster University i Bangkok. Vi spørger hvorfor og hvordan.

Hvad har fået dig til at søge ind på en MBA uddannelse på Webster University i Thailand?

Min primære motivation, da jeg startede med at lede efter kandidatuddannelser i udlandet, var oplevelsen. Det var også grunden til at jeg valgte Thailand fremfor et vestligt land, så jeg kom på “udebane” og fik en masse nye indtryk. Det der gjorde at det blev Webster, var at det er et amerikansk universitet, hvilket gav mig en tryghed for at kvaliteten var høj i selve uddannelsen. Jeg har faktisk aldrig før været i Asien, så det var egentlig et stort skridt set i bakspejlet. Motivationen for min bachelor var at gå skridtet videre fra medarbejder til en ledende stilling – og samtidig lære noget om livet som iværksætter. Det er samme motivation jeg har for at læse MBA’en, hvor ledelse er den primære grund.

Hvad forventer du at få ud af din MBA?

Uddannelsen giver mig nogle gode muligheder for at få drømmejobbet på sigt – især med min baggrund. Drømmejobbet er en stilling som marketingschef eller lignende, hvor jeg kan bruge min MBA uddannelse som leder, samtidig med de redskaber jeg har lært fra iværksætter- og innovationsånden. Samtidig er det ikke dumt at have en grafisk baggrund.

Thailand er kendt som et populært rejsemål, men nok i mindre grad et studieland, hvad er folks reaktioner når du fortæller at du læser kandidat i Thailand?

For at være fuldstændigt ærlig er reaktionen meget stereotyp. De fleste fokuserer på alt hvad de har set i TV – især Tømmermænd i Thailand filmen – men når jeg forklarer min motivation og særligt at det er et amerikansk universitet kan folk godt forstå mit valg. Men generelt er mange personers forhold til Thailand begrænset til badeferier og diverse ideer om nattelivet.

Thailandsk friluftsliv med sine medstuderende

Webster University er et amerikansk universitet og MBA uddannelsen er akkrediteret både i Thailand og USA, har det haft en betydning for dit valg?

Det ser jo meget godt ud på CV’et med en MBA uddannelse fra et amerikansk universitet i et asiatisk vækstland, og det er da en form for sikkerhed for uddannelsens kvalitet.

MBA uddannelser er ofte ret dyre, hvad betaler du for din og hvordan finansiere du den?

MBA uddannelsen i Thailand er billig – 110.000 kroner – sammenlignet med mange andre steder, så det er muligt for mig at finansiere næsten hele uddannelsen med udlandsstipendium og legater.

Hvordan er livet på en SU i Bangkok?

Min SU finansierer min husleje, dagligvarer og andre udgifter i min dagligdag. Jeg har prioriteret at bo 20 minutter fra Webster og 20 min. fra en stor park i Bangkok, så min husleje er dyrere end mange andres. Modsat spiser jeg mest streetfood, der er super lækker og koster omkring 8 til 12 kroner per måltid, så der sparer jeg penge. Udover mine daglige udgifter er der selvfølgelig diverse shopping og weekendture, men generelt kan man sagtens leve et godt studieliv i Bangkok – og som en konge hvis man bor længere væk fra universitetet.

Fortæl om studiemiljøet, universitetets faciliteter og beliggenhed?

Webster University ligger lige midt i finansdistriktet i Bangkok, 100 meter fra offentlig transport, så det er super nemt at komme dertil. Universitetets faciliteter er meget lignende i Danmark, men da det er kandidatniveau er det mindre end bachelorafdelingen. I løbet af sommeren udvider Webster dog til endnu en etage i Empire Tower, hvor de lige nu kun har 4. sal.

business man thailand study abroad

 

Det er anderledes end studiemiljøet i Danmark, primært fordi der ikke rigtigt er et “lounge-område” hvor man kan opholde sig mellem timerne. Men det er noget Webster har fokus på med udvidelsen. Det mest spændende ved Webster er at det er et globalt universitet, der virkelig har fokus på at være globalt. Det er ikke bare et slogan der ser godt ud på hjemmesiden, men noget der er gennemgående i undervisningen hvor alle emner undersøges udfra forskellige kulturelle perspektiver.

Webster er kendt for at have små holdstørrelser, hvor mange er i typisk på dine hold?

Mine to fag har henholdsvis 6 og 9 studerende, som gør at det er svært at gemme sig og man bliver nødt til at være aktiv i undervisningen.

Hvordan har du oplevet ansøgningsforløbet?

Da jeg startede med at søge om optagelse fik jeg at vide det ville tage cirka et år, og tænkte at det kunne da ikke være så svært. Det har ikke været svært, men det tager bare lang tid, især med SU og kommunikation med skolerne omkring mine eksamensbeviser. Studysea har dog hjulpet mig igennem hele forløbet, så det har ikke været så svært igen.

SU er tunge at kommunikere med, og alt tager virkelig lang tid – men så længe de vil finansiere halvdelen af min uddannelse med udlandsstipendium og betale mine leveomkostninger klager jeg ikke.

Webster har campusser i hele verden, hvor de fleste er i USA. De promoverer udveksling og studerende har desuden mulighed for let at blive overført mellem de forskellige campusser, er det noget du har overvejet eller er planen at gennemføre hele uddannelsen i Thailand?

Det var en af de ting der gjorde at jeg valgte Webster. Min plan er at studere 1-2 terminer i USA på et tidspunkt næste år, men her på det sidste har jeg også overvejet Ghana, som kunne være super sjovt. 

Hvad laver du i fritiden?

I midten af ugen står den mest på skole, særligt fordi tirsdag er en lang dag. I min lange weekend har jeg været ude at se lidt af Thailand og rundt i Bangkok på opdagelse. Det er en fantastisk by, hvor man finder flere og flere cool ting efterhånden som man “piller lagene væk” og det hele åbner sig op for en. Derudover løber jeg fire gange i ugen i Lumpini Park, hvilket er grunden til at jeg ville bo tæt på. Det er med en løbeklub jeg har fundet online, hvor jeg mødes med andre expats (udstationerede). Det er kl. 6.15 om morgenen, på grund af varmen, men det er en god måde at opbygge en vennekreds.

Hvad er det bedste ved at bo og studere i Bangkok?

Det bedste er at man selv kan vælge om man vil leve super billigt eller som en konge i samme by. Den ene dag kan man leve af lækkert street food for 8 til 12 kroner og den næste sidde i en skybar på toppen af en skyskraber med en dyr drink – der er virkelig alle niveauer.

Og hvad er det værste?

Det værste må være varmen – særligt nu i april er det 35+ hver dag, og det laveste er inden solen står op med 25 grader. Det lyder måske som en drøm for en dansker fra det kolde nord, men det gør at man ikke kan bevæge sig uden at blive gennemblødt af sved.

Vil du anbefale andre at læse MBA på Webster?

Det ville jeg klart! Den primære grund er den unikke balance mellem en seriøs amerikansk uddannelse og placeringen i Thailand hvor der er så mange oplevelser og nye indtryk.

udenlandsk madlavning studie i udlandet kombinerer det bedste fra to verdener

Se flere billeder fra Mikkis ophold på vores Facebookside.

Fakta og mere information

 

Hvad er en MBA?

MBA står for Master in Business Administration og er en erhvervsøkonomisk lederuddannelse. I Danmark er det en betalingsuddannelse som ofte kræver mindst to års erhvervserfaring. I udlandet findes forskellige MBA uddannelser – MBA uddannelser som kræver erhvervserfaring (ofte kaldt executive MBA) og MBA uddannelser som man kan optages på direkte fra sin bachelor (meget lignende en Cand.merc i Danmark). MBA’en er en af de mest eftertragtede titler inden for det private erhvervsliv og er i mange tilfælde næsten en forudsætning for at nå til tops i en større international virksomhed.

Kan jeg blive optaget på Webster’s MBA?

Har du gennemført en professionsbachelor- eller bacheloruddannelse kan du søge optagelse på Webster’s MBA. Har du ikke en uddannelsen indenfor erhvervsøkonomi, kan du tage supplerende fag på Webster. Kontakt StudySEA for mere info om optagelselskrav for danske studerende.

Hvad er statens udlandsstipendium?

Studerende som vælger at læse en hel masteruddannelse (kandidat) i udlandet har mulighed for at få både SU, SU lån, udlandsstipendium og udlandsstudielån med fra den danske stat. Udlandsstipendiet svarer til det beløb staten betaler en dansk uddannelsesinstitution for en tilsvarende uddannelse (taxametertaksten). Derfor afhænger beløbet af hvad du læser. Du kan læse mere på SU’s hjemmeside eller kontakte vores studievejledning for mere information.

Kan jeg få SU med til en MBA?

Ja, det er muligt at få SU og SU-lån med til en MBA uddannelse i udlandet. Uddannelsen skal være godkendt på SU’s fast track liste. Webster University Thailand’s MBA General uddannelsen, som Mikki læser, er allerede godkendt på fast track listen.

Hvad er Studysea og hvordan hjælper vi?

Studysea er officiel repræsentant i Danmark for en række anerkendte udenlandske universiteter, inklusiv Webster University Thailand. Vi kan gratis vejlede dig om dine studiemuligheder samt hjælpe dig med din ansøgning.