Ella deler oplevelser fra Bangkok – læser på amerikansk universitet

ella studieophold bangkok webster university sdu udveksling erhvervsokonomi

Ella deler oplevelser fra Bangkok – læser på amerikansk universitet

Sol, sommer, lækker mad, smil og gæstfrihed er blot nogle af de mange ting du kan opleve i Thailand. Hvor de fleste af os blot oplever Thailand som turist, har Ella Hassager fra Syddansk Universitet taget skridtet videre. Ella har byttet Odense ud med Bangkok hvor hun læser et semester på det amerikanske universitet Webster University. Opholdet er meritgivende og en del af Ellas studie i Erhvervsøkonomi, HA – International Business.

 

Hvorfor har du valgt at læse i udlandet?

Mit udgangspunkt for at søge ind på Webster University var, at de er særligt anerkendte for deres businessfakultets internationale tilgangsvinkel i undervisningen. Formålet med mit ophold var dermed også̊ at få en bredere kulturel forståelse, som jeg senere kan anvende i erhvervslivet. I takt med verdens stigende globalisering, bliver det kun mere afgørende for danske virksomheder, at have medarbejdere som er kompetente til at løse problemer på tværs af landegrænser og kulturbarrierer. Ved at studere i Asien får jeg både udvidet min sociokulturelle forståelse og kommer hjem med faglige erfaringer, som jeg senere kan bidrage til det danske arbejdsmarked med.

Hvordan er livet som studerende i Bangkok?

Noget af det bedste ved at bo i Bangkok er de muligheder det giver for at rejse rundt i Asien. Prisniveauet er så lavt herude i forhold til i Danmark, at en flybillet typisk koster mellem 150-300 kr., hvilket man jo ikke kan klage over som studerende. Dette har været medvirkende til, at jeg har fået rejst meget mere, end jeg overhovedet havde turde håbe på. Derudover er Bangkok simpelthen et mad-mekka! Du finder de lækreste måltider og frisk frugt uanset hvor du bevæger dig hen, og hvad endnu bedre er, at et måltid kun koster hvad der svarer til 5-15 kr. Det betyder også, at leveomkostningerne generelt er meget lave herude, hvilket giver et lidt større råderum i budgettet til rejser og oplevelser. Sidst men ikke mindst, så ELSKER jeg naturen og vejret. Her er så frodigt overalt og stort set 30 grader hele døgnet. Så snart du bare flyver en time væk fra Bangkok, kan du opleve alt fra bjerge til kridhvide sandstrande, regnskov, elefanter, snorkling ved koralrev eller bare dase under palmerne med din Piña Colada.

Er der nogle oplevelser fra dit ophold som skiller sig særligt ud?

Når jeg tænker på mit studieophold, er det som skiller sig mest ud fra hverdagen i Danmark de kulturelle forskelle, samt hvor mange muligheder for oplevelser og rejser det giver at bo i en by som Bangkok. En oplevelse som jeg især vil huske, var da jeg var med til at passe en lille elefant, som var blevet reddet fra dårligt fangeskab. Jeg tilbragte en hel dag sammen med lille Chang, hvor dagen stod på alt fra mudderbad og vask til fodring og leg. Derudover er det bare skønt at bo i Thailand, da thaierne er det sødeste folkefærd. De vil gøre alt for at du føler dig velkommen og godt tilpas. De kulturelle forskelle er dog ikke noget, der bare lige kan beskrives her, det skal opleves. Så hvad venter du på? Lad studysea sende dig ud i verden!

ella udveksling bangkok webster studysea

Hvordan er undervisningen anderledes i forhold til Danmark?

Undervisningen skiller sig meget ud fra, hvad vi er vant til i Danmark på universitetsniveau. Alt undervisning foregår nemlig i klasselokaler – dvs. ingen store forelæsninger. Vi bliver undervist på engelsk og har afleveringer hver uge. Derudover vælger du selv dine fag, hvilket gør det muligt at planlægge din uge, så du ikke skal på universitetet hver dag. På den måde kan du eksempelvis rejse 4 dage om ugen, og have undervisning 3 dage om ugen. Så kan det godt være, at dagene på universitetet er lidt længere end normalt, men det giver et stort frirum i den anden ende!

Hvad er det bedste ved at læse på Webster University Thailand?

Da Webster er et anerkendt amerikansk universitet, hvor jeg læser på deres afdeling i Bangkok, sikrer jeg mig undervisning af høj kvalitet samtidig med forholdsvis lave leveomkostninger. Dertil kommer, at jeg på Webster har mulighed for, at studere fag som jeg ellers ikke ville have kunnet studere, før jeg kommer på kandidat niveau på mit danske studium fx Human Resource Management.

Er der mange sociale aktiviteter i byen og på universitetet?

Der sker ALTID noget i Bangkok. Hvad enten du bare har lyst til en øl, eller om du vil ud at afprøve en af Bangkoks vilde klatrehaller, så står mulighederne åbne. En ting er sikkert – man keder sig sjældent! Hvis du alligevel ikke kan finde på noget, så arrangerer universitetet ofte sociale aktiviteter, som man frit kan deltage i.

bangkok webster university uddannelse udlandet

Vil du anbefale andre at studere i udlandet via Studysea?

Jeg vil klart anbefale andre at tage på udlandssemester igennem studysea, da det eneste du selv skal sørge for, er at vælge destinationen – resten klarer de! Prikken over i’et er, at det hele er gratis. What’s not to like?

 

Vil du også læse på Webster University i Bangkok?

Tak til Ella for at give os et lille indblik i livet som studerende på Webster University Thailand. Vil du også læse på Webster University i Thailand eller har du spørgsmål, så kontakt Studysea for gratis vejledning og ansøgningshjælp. Ella har i denne uge overtaget Studysea’s Instagram og ddu kan følge hendes stories på studyseadk på Instagram.

 

Vil du vide mere om Webster University Thailand?