fbpx

Ghana

Studér i Ghana – oplev en sand kultur og smag på den autentiske kakaobønne. Læs mere om hvad du kan opleve som studerende. Her får du en kort landebeskrivelse.

Ghana accra study abroad praktik

Universiteter i Ghana

Fakta om Ghana

Befolkningstal: 28.8 millioner

Største by: Accra

Hovedstad: Accra

Sprog: Engelsk

Studér i Ghana

Ghana byder på utraditionelle kulturoplevelser med en utrolig imødekommenhed og gæstfrihed. Tag på eventyrlig safari, oplev den afbalancerede og rolige stemning langs strandene. Tag på vandring i junglen eller besøg Ghanas højeste bjerg, Mount Afadjato som grænser op til Togo.

En anderledes kultur

Som det første land i Afrika syd for Sahara kunne Ghana fejre sig selv som en selvstændig nation i 1957. I landsbyerne lever man stort set som man altid har gjort. Ghaneserne går ud i marken og kommer hjem med deres afgrøder på hovedet. De ghanesiske kvinder er ikke bange for at vise deres kurver. Uanset om de er tynde, tykke eller kraftigt byggede, går de altid i stramt tøj ved festlige lejligheder. I Ghana kan du være heldig at opleve traditionelle festivaler som afholdes rundt i landet over flere dage. Her er der rig mulighed for at opleve gamle ritualer og traditioner. Folk er klædt i flot beklædning i kulørte farver og der spises, drikkes, spilles og danses.

Klima, kakao og lokation

Klimaet i Ghana er tropisk og du vil sjældent opleve temperaturer under 20 grader. Varmen kan variere alt efter hvilken årstid og højde du befinder dig i. Der er to regnsæsoner fra april til juli og september til november. Dog er der en undtagelse i den nordlige del af landet hvor du kun vil opleve én regnsæson som varer fra april til september.

I Ghana bor befolkningen primært langs kysten og i de to største byer Accra og Kumasi. Ghana ligger i Vestafrika og grænser op til Elfenbenskysten mod vest, Togo mod øst, Burkina Faso mod nord og Atlanterhavet mod syd. I Ghana er det officielle sprog engelsk, hvilket gør det langt nemmere at rejse rundt. Ghana er verdens 3. største producent af kakaobønner og står for ca. 20% af verdensproduktionen. Ghana er i rivende udvikling, men er dog stadig et af de verdenslande med flest fattige.