Jamaica

Studér på Jamaica og oplev den lille caribiske perle,

hvor reggae, rom og bølgeskvulp tager tanker og sanser på en vidunderlig rejse.

Ocho rios bay beach Jamaica

Universiteter

Muligheder

  • Study abroad på bachelorniveau
  • Hel bacheloruddannelse
  • Sabbatår med universitetsstudier
  • Engelsk sprogkurser
  • Summer school

Fakta

Hovedstad: Kingston

Officielle sprog: Engelsk

Areal: 10.990 km2

Indbyggertal: ca. 3 millioner

Studér på Jamaica

Studér på Jamaica – en lille caribisk ø, kun tre gange større end Fyn, men med et væld af forskellige natur- og kulturoplevelser. Bjerge, regnskov, koralrev, hvide sandstrande og cigar- og romfabrikker er bare et udpluk af hvad Jamaica har at byde på. Som studerende på University of the Commonwealth Caribbean, kan du leve livet på en tropisk bounty-ø med palmerne der svajer i vinden i takt til reggaemusikken.

Jamaicansk kultur

Jamaica er en tidligere britisk koloni og hovedsproget er derfor engelsk. De lokale taler også Patois, som er en blanding af engelsk og vestafrikanske gloser. Øen er en forholdsvis lille nordamerikansk ø, placeret syd for Cuba. På grund af den lille størrelse er det derfor også muligt at udforske mange af de seværdigheder der er at finde på hele øen. Der er mange ting at se på Jamaica: Den gamle sørøverby Port Royal, Bob Marley museet i Kingston eller den spændende krokodillefarm Jamaica Swamp Safaris, kan varmt anbefales.

Det jamaicanske køkken er også værd at prøve. Det byder på mange eksotiske retter, ofte tilberedt med “jamaicansk jerk spice” som er en populær krydderiblanding på øen.

Jamaica har tidligere været præget af økonomiske problemer, men er i den senere tid kommet på rette spor mod en lysere fremtid. Efter en fortid præget af kolonitiden, har Jamaicanerne vendt skuden og gjort turismen til det vigtigste valutaskabende erhverv på øen. Specielt på nordkysten findes der store hotelbyggerier, hvorfor det ikke er usandsynligt at se en del krydstogtskibe med tilhørende turister.