Thailand

Studér i Thailand – danskernes foretrukne ferierejsemål i Asien. Her er en kort landebeskrivelse for dig som overvejer Thailand som studieland.

studer i thailand study abroad landeprofil

Universiteter i Thailand

Praktik i Thailand

Fakta om Thailand

Befolkningstal: 67 millioner
Bruttonationalprodukt: USD 5.474 pr. indbygger
Hovedstad: Bangkok
Sprog: Thai

Studér i Thailand

Oplev smilenes land. I Thailand kan vi hjælpe dig med studier på vores partneruniversitet Webster University som har campusser i Hua Hin og Bangkok. Thailand byder på alt fra smukke sandstrande, templer og god mad til natteliv og shopping i storbyen Bangkok.

 

Thailand ligger i centrum af den indokinesiske halvø i Sydøstasien og er derfor i god rejseafstand til alle de andre sydøstasiatiske lande. Landet er kendt som smilenes land og har i mange år været danskernes foretrukne rejsedestination i Asien. Thailand er det eneste land i Sydøstasien som aldrig har været koloniseret af en europæisk stormagt.

BUDDHISTISK LAND MED ÅBNE ARME

Thailand er kendt for flot arkitektur inspirereret af landets dominerende religion – buddhismen. Du finder store smukke templer overalt i landet som har spændende historie bag sig. Størstedelen af Thai befolkningen er buddhister og det mærkes tydeligt på deres venlighed og respekt over for hinanden samt fremmede. Når du træder ind i eller forlader en butik, viser de taknemlighed ved at bukke for en med sammentrykte håndflader som buddhister gør når de beder.

Landets smukke eksotiske natur med hvide bountystrande tiltrækker udenlandske feriegæster fra hele verden. Befolkningens åbenhed og venlighed har betydet at mange udlændinge føler sig trygge ved at flytte til Thailand. Ifølge Time er Bangkok verdens mest besøgte by.

 

Henover de sidste årtier, er Thailand gået fra at være et landbrugsland til i dag at være et eksportorienteret industriland. Mellem 1985-1995 havde Thailand en af verdens højeste vækstrater, og selvom økonomien i dag ikke vokser i samme hastighed som dengang, betragtes Thailand stadigvæk som en af Asiens stærkeste økonomier. På grund af den billige arbejdskraft har mange internationale virksomheder produktion i Thailand, heriblandt den danske smykkekoncern Pandora og skoproducenten Ecco.

Sproget

Engelsk er udbredt blandt den yngre del af befolkningen, især i Bangkok og de mest populære turistrejsemål som Phuket, Pattaya og Hua Hin.