Anders Schjønning Lie

anders handelsøkonom praktikplads dania

I 2016 valgte Anders Schjønning Lie at drage mod Østen væk fra Danmark i sin uddannelses praktikforløb. Anders læste til Handelsøkonom i Erhvervsakademiet Dania i Randers og kom på praktik i en international IT-virksomhed i Ho Chi Minh City i Vietnam.

Læs om Anders’ oplevelser og udfordringer inden og uden for praktikken.

 

Hvordan oplevede du praktikken og hvad fik du ud af det?

Jeg kom ind i en virksomhed der sælger IT løsninger til andre større virksomheder. Jeg fik en plads i virksomhedens HR-afdeling, hvor jeg  arbejdede med personaleudvikling, onbording og organisations udvikling. De fleste af mine opgaver var relevante for min uddannelse. En almindelig arbejdsuge bestod af 5 arbejdsdage. Dagene var forholdsvis ens. Op kl. 6:45, ud af døren kl. 17:30, en lille Uber tur på en halv time til arbejdet, fire timers arbejde før middagspausen, derefter fire timers arbejde mere, og så til sidste hjem igen ca. 17:30.

 

Hvad lavede du i din fritid?

Jeg brugte det meste af tiden i hverdagsaftenerne sammen med de to kammerater jeg boede sammen med. Vi kunne tage ud og spille pool, tage en tur i biografen eller bare side med at par bajere på terrassen. Weekenden stod ofte på minimum en bytur eller aktivitet, sammen med andre danskere. Ellers var det meget almindeligt at tage på en weekendtur til en provins i Vietnam. Under mit ophold nåede jeg at besøge byer både i det nordlige og sydlige Vietnam, samt en masser byer ved kysten. Det har budt på en masse forskellige oplevelser, kultur, historier, natur, storbys udforskning, seværdigheder fra krigen, diverse markeder, bade ferie, golfresorts, livet som vietnameser udenfor storbyen, scooter kørsel i Vietnams bjergegne osv. Det har været alt fra at sidde i et lerhus og flette hængekøjer med en vietnamesisk familie, der lever af at sælge hængekøjer på det lokale marked, til at køre limousine fra og til baderesorts.

 

Hvad var det bedste ved dit praktikophold og destination?

Praktikken har gjort mig mere sikker på hvem jeg er, og gjort det nemmere at acceptere ting ved mig selv, jeg heller ville have været foruden, før jeg tog her ned. Andre der godt kunne tænke sig en personlig udvikling og kulturel oplevelse, vil jeg helt sikkert anbefale at pakke en kuffert så hurtigt som muligt.

Det bedste ved Vietnam var varmen, priserne på de forskellige aktiviteter, nattelivet og Pasta Box, som laver rigtig god mad, leverer hurtigt og er forholdsvist billigt. Fællesskabet med de andre danske praktikanter, der også havde søgt gennem Studysea. Vi har rejst sammen, spist meget sammen, været på diverse udflugter, holdt fødselsdag, jul og nyt år sammen, og vi brugte selvfølgelig også en masse tid sammen i byen. Jeg  har oplevet hverdagslivet i Ho Chi Minh City sammen med andre praktikanter, og det kan man kun dele med dem der også kender til livet dernede.

 

Hvordan vurderer du ansøgningsprocessen og Studysea?

Da jeg så Studysea’s tilbud om at hjælpe med at arrangere praktikophold i Vietnam var jeg solgt. Jeg havde et møde med Studysea, hvor jeg fortalte hvad jeg søgte og derefter gik de i gang med at søge pladser for mig. Jeg tog en jobsamtale hvor virksomheden ikke passede til mig så det blev ikke til noget. Den næste virksomhed ville have mig til at tage en personlighedstest og efter de havde set den, blev jeg inviteret til en jobsamtale, og derefter blev jeg tilbudt en praktikplads, som jeg så sagde ja til. Det var faktisk utroligt nemt.

Studysea ordner det hele for dig! Det kæmpe store arbejde der ligger i at skulle finde en praktikplads i et fremmede land, finde et sted at bo, søge visum og så videre, bliver kogt ned til næsten ingen ting.

Navn

Anders Schjønning Lie

Uddannelsesinstitution i Danmark

Erhvervsakademiet Dania, Randers

Uddannelse

Handelsøkonom

Praktiksted i udlandet

International IT-virksomhed

Praktikplads

HR-afdeling

Kategori
Alumne, Praktik i Vietnam
Tags
Alumne, alumne profil, Dania Randers, Erhvervsakademi Dania, handelsøkonom, HR, Human Resources, praktikplads