David Tuan Anh Nguyen

david nguyen praktik vietnam markedsforingsokonom erhvervsakademi aarhus

David Tuan Anh Nguyen har læst til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Aarhus. Sidste semester af uddannelsen valgte han at tage på et praktikophold i Vietnam som praktikant ved det europæiske handelskammer. David er født i Danmark af vietnamesiske forældre og derfor var Vietnam et helt naturligt valg. Læs om Davids oplevelser.

 

Hvorfor valgte du at tage din praktik i Vietnam?

Hovedårsagen var fordi jeg havde trængen til at lære om mine rødder og min baggrund. Jeg er dansk i sindet, men vietnamesisk i blodet og det var vigtigt for mig at vide hvor min familie kom fra. Da jeg fandt ud af at jeg havde muligheden for at få en praktikplads i Vietnam prøvede jeg at finde en virksomhed hvor jeg kunne få viden og etablerede et netværk som jeg ville kunne få gavn af i fremtiden.

 

Hvad er dine bedste minder fra Vietnam?

De mest interessante var at lære mere om den kultur og de mennesker jeg havde hørt om i min barndom. Som dansk-vietnameser, ved man meget, men ikke nok. Jeg nød virkelig at besøge min familie i Rach Gia – Kien Giang og jeg skabte mig en masse nye venskaber med kollegaer, lokale og andre Studysea praktikanter og studerende. 

 

Hvordan var praktikken?

10/10. Organisationen, kollegaerne og alt var perfekt for en person som mig. Personligt, kan jeg godt lide at tage initiativ og vise hvad jeg er i stand til at udrette og hvor jeg kan være et aktiv. Praktikprogrammet var ikke perfekt, men jeg tog fuldt ansvar og gjorde det perfekt på min egen måde. EuroCham er en travl organisation med meget kompetente mennesker, men det var altid muligt at søge råd fra top til bund. Organisationsstrukturen var fald og hierarkiet var ikke så strengt som i mange vietnamesiske virksomheder. Jeg arbejdede hårdt og indtjente mig selv lidt plus point fra min supervisor og min chef. Jeg var betroet til at kunne repræsentere EuroCham til forskellige arrangementer, foredrag og generelt at kunne være et ansigt i EuroCham og ikke kun et navn. I sidste ende hjælper det virkelig at EuroCham er en veletableret europæisk organisation med et stort netværk, dette har mange fordele, især når man bor i udlandet. Professionelt var min største præstation “European Food Festival” og hvor meget indflydelse jeg havde. Hårdt arbejde betaler sig! Udfordringerne var mindre for mig takket være Studysea, min baggrund og den støtte jeg havde fra alle. Små problemer generede mig ikke! Jeg overvandt dem ret hurtigt takket være min positive tankegang.

 

Hvad brugte du dine weekender på?

På at udforske Saigon sammen med mine venner og kollegaer og hvis tiden tillod det rejste jeg også til andre områder i Vietnam. Vi udforskede monumenter, det vietnamesiske køkken, Saigons mange distrikter og nattelivet fra både en lokal vinkel og vestlig vinkel.

 

Hvorfor skal man tage sin praktik i Vietnam?

Vietnam er et udviklingsland og mange expats (udstationerede) ser Vietnam som et stort potentielt marked. De kan være produktionsvirksomheder, uddannelsesinstitutioner, medicinal industrien, turisme m.v. Landet tager et skridt ad gangen og især de unge vietnamesere er ivrige efter at lære! Hvis du har en drøm om at få succes i Asien, er Vietnam et godt sted at starte. Det åbner døre til andre asiatiske lande og til en international karriere også.

 

Hvordan vurderer du Studyseas hjælp?

Overordnet, skabte Studysea en rigtig god pakke for mig og de andre praktikanter. De hjalp mig virkelig med at falde til og onsdagsmiddagene var også fremragende! Jeg fik mulighed for at prøve forskellige spisesteder og udvikle mit netværk og min vennekreds med andre praktikanter og studerende. Hele forløbet var nemt og komfortabelt fra starten og jeg var heldig at have lidt esktra viden jeg kunne dele med min danske venner. Det var mig en ære at kunne introducere mine danske venner til den vietnamesiske kultur og folket.

Navn

David Tuan Anh Nguyen

Uddannelsesinstitution i Danmark

Uddannelse

Markedsføringsøkonom

Praktikplads

Marketing and Communication intern

Date
Kategori
Alumne, Praktik i Vietnam
Tags
alumne profil, EAAA, Erhvervsakademi Aarhus, markedsføringsøkonom, praktikant, Vietnam