Robin Kromann-Jensen

Robin Kromann-Jensen har læst til Maskinmester på SIMAC i Svendborg hvor virksomhedspraktik, som afslutning på uddannelsen, er obligatorisk. Robin valgte at tage sin praktik i udlandet for at styrke sit CV med international erfaring og opleve en anden hverdag end den, han er vant til i Danmark. I starten af 2018 tog han på udlandspraktik i Ho Chi Minh City i Vietnam og er i dag færdiguddannet.

 

Læs om Robins erfaringer og anbefalinger med praktikophold i Vietnam via Studysea.

 

Hvorfor valgte du at tage din praktik i udlandet?

Det var for at styrke CV’et med et udlandsophold, opnå  international erfaring og for at opleve noget andet end hvad jeg er vant til her hjemme i Danmark. Jeg havde valget mellem at tage min Bachelorpraktik på et skib, på land i en dansk virksomhed eller udlandet, hvilket var tre spændende valgmuligheder, som jeg så meget frem til. Efter overvejelser valgte jeg udlandspraktik, da jeg syntes Vietnam havde meget at byde på både fagligt, kulturelt og sprogligt, som kunne give mig flest udfordringer, der dermed ville styrke mine kompetencer og hjælpe mig senere i arbejdslivet.

 

 

Hvordan har du boet under dit ophold?

Jeg boede i en 2-værelses lejlighed i distrikt Phú Nhuận ca. 15-20 min kørsel til distrikt 1 centrum. Lejligheden delte jeg sammen med en studiekammerat. Jeg havde ca. 1 times kørsel til arbejde, som var 15 km væk fra min lejlighed.

 

Hvilke arbejdsopgaver har du haft under din praktik?

Jeg har arbejdet i vedligeholdelsesafdelingen, hvor jeg både har haft administrative og praktiske opgaver. Jeg har b.la. været med til de daglige opgaver som drift og vedligeholdelse af produktionsudstyret samt hjælpesystemerne. Derudover har jeg arbejdet med reducering af nedetid og vedligeholdelsesomkostninger, driftsoptimering og energioptimering af virksomhedens produktionslinjer og hjælpesystemer/forsyningssystemer

 

Hvad er de tre bedste ting ved praktikstedet?

  1. Det sociale miljø idet alle sammen var utrolig venlige, sjove og nemme at arbejde sammen med.
  2. Kantinemaden som var vildt lækkert spændende og anderledes. Jeg oplevede at smage mange spændende Vietnamesiske retter på arbejdspladsen, som hver dag var spændende og uforudsigelige, da man ikke kendte det. Jeg fik lov at se alt på fabrikken og kunne gå rundt for mig selv for at observere, hvor jeg medarbejderne havde tid og var rigtig flinke til at fortælle om tingene og jeg kunne spørge dem om alt.
  3. Arbejdsopgaverne jeg blev tildelt var forskellige, både praktiske og administrative, hvilket var med til at gøre praktikken interessant.

 

Hvordan er praktikken anderledes i forhold til Danmark?

Folk arbejder mere sammen, specielt i produktionen, hvor man er mange mennesker til at løse enkelte og simple opgaver i forhold til i Danmark, hvor man ofte klarer de samme ting alene eller med få medarbejdere, da lønningerne er betydeligt højere.

 

 

Hvad har du lært af dit praktikophold som du kan tage med dig videre i din karriere?

Utrolig meget om arbejdslivet i Vietnam, hvor indkomst afspejler meget arbejdskulturen. Jeg har lært en del om vedligeholdelse og planlægning på en virksomhed hvor økonomien kan begrænse mange investerings- og optimeringsmuligheder, som giver ekstra udfordringer og mange midlertidige lappeløsninger, der samtidig bunder ud i et unødigt økonomisk forbrug.

 

 

Hvordan vurderer du Studyseas hjælp?

Det bedste ved at søge igennem Studysea er, at man får hjælp til alt, da der er mange ting man skal være opmærksom på. Det er rart at vide, man ikke står alene et sted så langt væk hjemme fra. Derudover er der mange andre danskere, der rejser gennem Studysea, som man har mulighed for at møde og snakke med i fritiden. Der arrangeres  bl.a. onsdagsmiddage gennem Studysea, som man har mulighed for at være en del af.

 

 

Vil du anbefale andre at studere i udlandet via Studysea og hvorfor?

Der er mange ting både inden og under opholdet, som virker uoverskuelige, men de kan nemt løses med god vejledning fra Studysea. Man har derudover også mulighed for at snakke med de andre Studysea studerende og praktikanter i sin fritid. Jeg vil anbefale andre at studere i udlandet gennem Studysea.

 

 

Navn

Robin Kromann-Jensen

Uddannelse

Maskinmester, Bachelor of technology management and maritime engineering

Uddannelsesinstitution i Danmark

Svendborg International Maritime Academy - SIMAC

Praktiksted i udlandet

Dansk fødevareproducent

Praktikplads

Production optimization intern

Date
Kategori
Alumne, Praktik i Vietnam
Tags
Alumne, bachelor, maskinmester, praktik i udlandet, praktikplads, SIMAC, Vietnam