fbpx

Studier i Malaysia

Her giver vi vores bud på hvorfor du skal studere i Malaysia og hvilke studier du kan læse.

 

Malaysia er Sydøstasiens internationale uddannelseshub

Malaysia positionerer sig som Sydøstasiens internationale uddannelseshub og tiltrækker studerende fra hele verden. Tæt på 100.000 internationale studerende læser i Malaysia og det er dermed blevet en af verdens mest populære studiedestinationer. StudySEA har to samarbejdspartnere i Malaysia som begge ligger i hovedstaden Kuala Lumpur. Det anerkendte australske Monash University Malaysia var det første udenlandske universitet som etablerede sig i Malaysia. HELP University er en af landets førende private universiteter.

 

Et godt alternativ til Singapore

Malaysia er et godt alternativ til Singapore, da kvaliteten på uddannelsesinstitutioner er helt i top, men leveomkostningerne kun en brøkdel heraf. Det giver dig rigtig god værdi for pengene. Som dansk studerende i Malaysia kan du leve yderst komfortabelt på din SU, men stadig opretholde en høj levestandard. Det er billigt at spise ude og mange studerende vælger at spise i de populære foodcourts som ofte findes i landets utallige shoppingcentre. Da Malaysia er et multikulturelt samfund kan du finde spændende madretter fra hele verden. Vestligt mad og fødevarer er let tilgængelige hvis du skulle gå hen og få hjemve.

 

I Kuala Lumpur området er det billigt og let at rejse med offentlig transport. Flytrafikken er veludviklet og det er billigt at flyve både inden- og udenrigs. Læs mere under Monash og HELP for at se hvad et semester og leveomkostninger koster dig.

 

Hvad skal jeg studere i Malaysia?

Mulighederne er mange og på vores partneruniversiteter kan du læse et bredt udvalg af fag. Kan du ikke bestemme dig, er her lidt inspiration:

 

Retail

Shopping is big in Malaysia og Kuala Lumpur er udnævnt af CNN til verdens 4. bedste shopping city. Faktisk er hele 3 af verdens 10 største shoppingcentre beliggende i Kuala Lumpur. Udover at shoppe amok giver det også helt god mening at læse relaterede fag. Fordi der er så stor konkurrence på markedet, kræver det sit af skabe opmærksomhed omkring sit produkt. Lær hvordan de klarer den i Malaysia ved at læse fag som Marketing, Consumer Behavior, Innovative Product Development eller Retail Management.

studier i malaysia

Hospitality and Tourism

Måske husker du Malaysia Truly Asia reklamerne rulle henoverskærmen på CNN. Den malaysiske regering har i årevis investeret massivt i at promovere Malaysia som turistdestination. Det har resulteret i at Malaysia er verdens 10. mest besøgte land med mere end 25 millioner turister om året. Kuala Lumpur er verdens 8. mest besøgte by for udenlandske turister og modtog over 9 millioner turister i 2013. Regeringens investering betød at landet gik næsten uberørt igennem den globale finanskrise. Udover en god markedsføringsindsats så har landet også rigtig meget at byde på for turister. Af den grund anbefaler vi alt relateret til turisme og oplevelsesøkonomi. Du kan f. eks. følge fag hos HELP University som Hotel Management Operations, Food & Beverage Management, International Hotel Management, Strategic Customer Care in Hospitality and Tourism eller Sustainable Tourism Management.

 

Islamic studies

Malaysia er et muslimsk land og du kan derfor læse mange spændende fag relateret til islam. For eksempel kan du på Monash University Malaysia følge fag som Introduction to Islamic banking and finance eller Islamic Marketing.

 

Food science

Malaysia er stor producent og eksportør af fødevarer. På Monash University Malaysia kan du følge spændende fag som Food Chemistry, Food Preservation, Food Bioprocess Technology, Human Nutrition og meget mere.

 

Cultural studies

Vil du lære om asiatisk kultur er der intet bedre sted end Malaysia. Her har du malajere, kinesere, indere samt religioner som hinduisme, buddhisme, islam og kristendom blandet på et sted. Mere multikulturelt bliver det ikke. Følg fag som Malaysian Studies, Managing People Across Cultures eller Mobile worlds: Migrants, refugees and the politics of belonging.