Ord og begreber

Der kan være en del fagudtryk at holde styr på når du vil læse i udlandet. Her finder du en kort forklaring på de vigtigste.

Doctorate degree

Uddannelser på PhD-niveau.

Free-mover

Se selvarrangeret studieophold.

Optional Practical Training (OPT)

Optional Practical Training er en forlængelse af dit studievisum, som giver dig mulighed for at arbejde et år i USA efter afsluttet uddannelse.

Graduate degree

En uddannelse på kandidatniveau eller højere. Betegnelsen bruges ofte i bl.a. USA.

Postgraduate degree

Uddannelser på kandidatniveau eller derover. Betegnelsen bruges bl.a. i Storbritannien, Australien og New Zealand.

Selvarrangeret studieophold

Når du tager på studieophold uden for de aftaler din uddannelsesinstitution har, betragtes det som et selvarrangeret studieophold. Ved selvarrangeret studieophold skal du betale studieafgift ved det udenlandske universitet du optages på. Du kan få støtte til at dække udgiften helt eller delvist via udlandsstipendieordningen. Studerende der ønsker at rejse ud på selvarrangeret studieophold kan få gratis hjælp fra Studysea.

Tuition

Studie- eller undervisningsafgift som den udenlandske uddannelsesinstitution opkræver studerende.

Udlandsstipendium

Udlandsstipendieordningen giver dig mulighed for at få økonomisk støtte med fra den danske stat til uddannelse i udlandet. Studerende som tager på selvarrangeret studieophold kan dermed helt eller delvist få dækket studieafgiften på det udenlandske universitet. Du kan også få udlandsstipendium når du læser en hel uddannelse på kandidatniveau i udlandet. Læs mere under finansiering.

Udvekslingsstudier

Udvekslingsstuderende er studerende som rejser ud via de aftaler din uddannelsesinstitution har. Som udvekslingsstuderende betaler du ikke undervisningsafgift ved det udenlandske universitet. Du er begrænset til de universiteter din uddannelsesinstitution har aftaler med. Ofte er ansøgningsfristerne mindre fleksible og ligger noget tidligere end når du rejser på selvarrangeret studieophold.

Undergraduate degree

Uddannelser på bachelorniveau.

Undervisningsafgift

Det beløb som den udenlandske uddannelsesinstitution opkræver studerende, også kaldet tuition fees på engelsk.