fbpx

Derfor anbefaler jeg Hawaii Pacific University

Derfor anbefaler jeg Hawaii Pacific University

Mickey Kromann-Jensen er international uddannelseskonsulent og stifter af Studysea. Han fik sin bachelor fra Hawaii Pacific University i 2006 og arbejdede fra 2009 til 2011 som Assistant Director på universitetets internationale kontor. I dag er han Hawaii Pacific University’s alumni ambassadør for Danmark og Vietnam. I dette indlæg fortæller Mickey om sin personlige oplevelse på Hawaii Pacific University.

”Da jeg i tidernes morgen læste til markedsføringsøkonom i Odense, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at jeg skulle ende på et amerikansk universitet på en ø midt i Stillehavet. Men det gjorde jeg, og det har jeg ikke fortrudt.”

Efter markedsføringsøkonomen overvejede jeg om jeg skulle søge arbejde eller læse videre. Tanken om at tage en lille pause fra livet som studerende var fristende, men jeg vidste også at det højst sandsynligt ville betyde et farvel til mine ambitioner om mere uddannelse. Jeg havde brug for at finde et universitet og en uddannelse som kunne motivere mig til at læse videre, men som samtidig lå et sted hvor jeg også kunne nyde livet uden for klasseværelset.

Da jeg altid havde været fascineret af hotel- og turistbranchen, fremmede kulturer og serviceindustrien generelt, faldt valget på Hawaii Pacific University. Her havde jeg mulighed for at tage en top-up bachelor så jeg ikke skulle starte helt forfra. Jeg søgte ind på en Bachelor of Science in Business Administration med Travel Industry Management som mit hovedfag.

Jeg havde ingen penge

Da jeg søgte om optagelse på Hawaii Pacific University var det lidt en urealistisk drøm. Jeg husker at jeg havde under 3.000 kroner på kontoen. Det var ikke engang nok til flybilletten. Mine forældre havde heller ingen penge at låne mig, så jeg gik i gang med legatansøgninger. Jeg tænkte, at får jeg blot ét legat, så vil jeg overtale banken til at låne mig resten. Pludselig skete det så! Et brev fra Kai Stephensen og Hustru Erna Stephensen f. Fribergs Legat om at jeg var blevet tildelt et legat på 6.000 kroner ændrede mit liv. Banken gik med til at give mig en kassekredit. Det var ikke nok til at finansiere hele uddannelsen, men det var nok til det første år og dermed nok til at skaffe mig visum til USA. Og så drog jeg afsted mod paradisøen!

Aloha Hawaii!

Da jeg ankom i Honolulus lufthavn, 30 timer efter at have forladt min hjemby Svendborg, blev jeg mødt af hulamusik i højtalerne og en dejlig, nærmest perfekt tropisk varme. Servicemedarbejderne i lufthavnen var smilende og imødekommende. De var klædt i hawaiiskjorter og man kunne tydeligt mærke at dette sted var fyldt med sol, sommer, ferie og glade mennesker der forstod at værdsætte alt det Hawaii byder på.

fantastisk studiemiljø hawaii pacific university study abroad

Jeg blev indkvarteret i det berømte turistdistrikt Waikiki, hvor jeg endte med at bo hele min studietid. Det var fantastisk! Hawaii har alt uanset om man er til pulserende storby eller noget af verdens smukkeste natur. Statshovedstaden, Honolulu, ligger på øen Oahu som har næsten en million indbyggere. I alt bor der 1,4 millioner mennesker i delstaten som består af fire hovedøer og en række mindre øer. Der er alt det man kan forvente af en moderne storby, men samtidig er man aldrig længere end et stenkast fra smukke regnskove, vandfald og hvide sandstrande. En af de bedste ting ved Hawaii er befolkningen. Den er yderst multikulturel og byder på det perfekte mix af amerikansk udadvendthed og asiatisk beskedenhed. Det var næsten for godt til at være sandt. Det var starten på en ny epoke i mit liv.

Hawaii Pacific University – her er man ikke bare et nummer

Ohana betyder familie og som studerende på Hawaii Pacific University føler man sig en del af Ohana’en. Universitetet gjorde rigtig meget ud af at tilbyde et godt studiemiljø. I praksis betød det et kæmpe udvalg af det man i USA kalder extra-curricular activities – altså aktiviteter uden for klasseværelset. Der var et hav af studieklubber og akademiske foreninger som gjorde at man aldrig kedede sig. Udover at deltage i disse aktiviteter, kunne man også få afprøvet sit talent som leder eller iværksætter ved selv at involvere sig i fx studieklubberne. Jeg selv var blandt andet medstifter og præsident af den danske studieforening ”Danish Dynamite”.

fællesskab hawaii stuide i udlandet sjovt

Al undervisning foregik på små hold som normalt havde under 20 studerende. Hvor professorer på mange større prestigefyldte universiteter har fokus på deres forskning, er det på HPU de studerende og undervisningen der kommer først. Med små holdstørrelser var undervisningen interaktiv og man blev tvunget til at være på. Det forventedes at man havde læst på lektien, da man ikke kunne gemme sig på bagerste række. Jeg kunne godt lide det personlige miljø. Lærerne kendte de studerende og omvendt. Jeg husker specielt min marketing professor hvis kone inviterede hele klassen hjem til Thanksgiving da de var bekymrede for at vi skulle sidde alene. På Hawaii Pacific University er man altså ikke bare et nummer.

Godt forbundet til erhvervslivet

Hawaii Pacific University er godt forbundet til erhvervslivet og det nyder de studerende godt af. Da jeg var studerende var der ofte karrieremesser på universitetet og jeg husker endda at vicepræsidenten for Marriott kom og rekrutterede på skolen sammen med den øvrige direktion. Jeg selv fik også min praktikplads da min professor anbefalede mig til et prestigefyldt hotelkonsulentfirma. Efter min uddannelse benyttede jeg mig af OPT-ordningen og arbejdede dermed yderligere et år som konsulent ved samme firma. Det var en helt unik mulighed, som havde været svær, om ikke umulig at komme til hvis jeg havde studeret i Danmark.

Det har jeg fået med i baggagen

anbefaling tidligere studerende hawaii pacific university

Hawaii Pacific University motiverede mig til at yde mit bedste og det løftede mig fra lidt over middel til toppen af min årgang. Jeg dimitterede med en G.P.A. på 3.98 (ud af 4.0). Hvis jeg skal konkretisere hvordan universitetet har styrket mig, så er jeg blevet i stand til at formidle mig mundtligt og skriftligt på engelsk på modersmålsniveau. Jeg er blevet en selvstændig og selvsikker person som ikke har noget problem med at stille mig op foran flere hundrede mennesker og holde foredrag. Jeg er blevet udstyret med færdigheder og en forretningsforståelse som gør at jeg som iværksætter eller i en virksomhed kan varetage mange forskellige funktioner. Jeg har lært at arbejde sammen i teams på tværs af kulturer og nationaliteter. Jeg har lært hvor vigtigt et netværk er, hvordan man opbygger det og hvordan man plejer sine relationer.

Og vigtigst af alt – så har jeg lært at livet er for kort til at være ulykkelig. Man skal gøre det man elsker. Og hvis der er noget som indbyggerne i Hawaii værdsætter så er det en god livskvalitet.

Jeg fik over 90.000 kroner i legater

Efter min optagelse på Hawaii Pacific University fortsatte jeg med at søge legater. Det lykkedes mig at skrabe over 90.000 kroner ind i legater hvilket næsten var nok til at dække min studieafgift. Hvis du vil vide hvordan det lykkedes mig, så følg med her på siden hvor jeg vil offentliggøre opskriften. Indlægget vil også blive publiceret i vores nyhedsbrev som du kan tilmelde dig her. Er du interesseret i at søge ind på Hawaii Pacific University giver jeg dig gerne feedback til din legatansøgning. Jeg kan også sende dig en oversigt over alle de fonde som jeg fik legatstøtte fra.