fbpx

Sabbatår i udlandet

Der findes utallige måder at tilbringe sit sabbatår på, og det kan virke uoverskueligt at navigere i mulighederne. Derfor har vi, på denne side, samlet alle dine muligheder for sabbatår i udlandet via Studysea.

Vil du vide mere om sabbatår i udlandet via Studysea? Kontakt os for gratis vejledning

Populære destinationer

sabbatår i australien

Australien

sabbatår i england

England

sabbatår i new zealand

New Zealand

sabbatår i spanien

Spanien

sabbatår i usa

USA

Sabbatår

 

Sabbatår, dannelsesår eller fjumreår. Kært barn har mange navne, men ikke desto mindre er betydningen den samme. Oprindeligt stammer begrebet “sabbatår” fra jødisk tradition, hvor det refererede til hvert syvende år, hvor jødernes marker skulle ligge brak. I dag bruges det mere bredt og betegner en periode, hvor man holder pause fra arbejdspladsen eller uddannelsen for mental adspredelse og genopladning. Herhjemme forbindes et sabbatår typisk med perioden efter gymnasiets afslutning, hvor der kan være mange grunde til at stoppe op efter studentertiden og overveje, hvad fremtiden skal bringe. Det er trods alt en af livets vigtigste beslutninger du står overfor. Alligevel findes der intet fastlagt skema for, hvad et sabbatår skal indeholde, og er du i tvivl om, hvordan dit sabbatår skal se ud eller søger du blot inspiration, så har vi, på denne side, samlet et udpluk af dine muligheder.

Vil du høre mere, kan du kontakte os for gratis og personlig vejledning.

Deltag i næste webinar om sabbatår i udlandet via Studysea. Skriv dig op her.

Sabbatår i udlandet

 

Et sabbatår er en fantastisk mulighed for at opleve verden og derfor drømmer mange også om at rejse til udlandet i løbet af deres sabbatår. Vil du både have mulighed for at opleve, rejse og møde nye mennesker, men stadig bruge din tid og penge på noget fornuftigt, bør du tjekke Studysea’s muligheder for sabbatår i udlandet ud.

 

Har du afsluttet en gymnasial uddannelse, kan du blandt andet følge studier på et udenlandsk universitet eller college, som kan be- eller afkræfte din interesse for bestemte fagområder. Ved mange af vores partneruniversiteter kan vi nemlig hjælpe dig med at sammensætte et skræddersyet studieprogram, som passer nøjagtigt til dig. Ved du derimod hvad du vil læse, men rækker snittet ikke til at blive optaget på drømmestudiet i Danmark, kan et studieophold i udlandet øge dine chancer for at blive optaget via kvote 2. Her lægges der nemlig blandt andet vægt på udlandsophold. Du kan også læse hele uddannelsen i udlandet, da optagelseskravene i mange tilfælde er anderledes end i Danmark. Du kan rådføre dig med en af vores studievejledere for at finde ud af hvilke universiteter du kan optages på.

 

Via Studysea kan du desuden komme på summer school, sprogkursus, eller i praktik i Irland eller Australien. Studysea samarbejder med mere end 20 anerkendte udenlandske universiteter, der tilbyder sabbatårsprogrammer, og uanset om du drømmer om at opleve vaskeægte college life i USA, den tilbagelænede livsstil i Australien eller det rige kulturliv i en europæisk storby, så har Studysea helt sikkert et universitet, der passer til dine drømme og ønsker. Du kan læse mere om dine muligheder i oversigten på denne side. 

katarina-sabbatår-macquarie-university-sydney-australien
Jeg vil helt klart anbefale andre bare at springe ud i det. Jeg havde den fedeste oplevelse og mit sabbatår er noget, jeg vil huske for evigt.
Katarina, sabbatår på Macquarie University

Det kan du lave i dit sabbatår

 

Der findes et utal af muligheder, når man vælger at holde pause fra sine regelmæssige aktiviteter, og hvordan man vælger at bruge sit sabbatår afhænger i høj grad af, hvad man ønsker at opnå. Vil du udfordre dig selv, forbedre dine sproglige kompetencer og opbygge et socialt netværk, så kan det være at du skal arrangere dit sabbatår på et udenlandsk universitet eller college via Studysea. Vi har samlet dine muligheder i et overskueligt overblik nedenfor.

Studieophold på universitet eller college

Studieophold på universitet/college

 

Vælger du at tage et sabbatår fordi du endnu ikke er afklaret omkring dit fremtidige valg af uddannelse og karriere, så giver et sabbatår med universitetsstudier dig mulighed for enten at be- eller afkræfte din interesse inden for bestemte fagområder. Studysea samarbejder med mange universiteter, hvor du kan følge fag i 1-2 semestre (dvs. ca. et halvt eller helt år) uden at forpligte dig til at læse en flerårig universitetsuddannelse. Og så er det jo kun en bonus, at det pynter gevaldigt på CV’et, at være optaget på et udenlandsk universitet. Mange bruger endvidere opholdet til at styrke en kvote 2 ansøgning. Bliver du helt forelsket i dit udenlandske universitet eller college, er der ofte også mulighed for at fortsætte på en hel uddannelse i udlandet med merit for de fag du har læst. Et sabbatår på et udenlandsk universitet, kan på den måde være en lidt blødere start som er oplagt for dig der overvejer at læse en hel uddannelse i udlandet, men gerne lige vil prøve det af først.

 

Hvad koster et studieophold på et udenlandsk universitet/college?

 

Mange drømmer om at rejse i deres sabbatår, men det kan være en dyr fornøjelse. Desværre er det heller ikke gratis at læse fag på et udenlandsk universitet, for som sabbatårsstuderende skal du betale studieafgift (tuition fee) til universitetet. Studieafgiften afhænger i mange tilfælde af destinationen, universitetet og antallet af fag samt hvor længe du vil afsted. Derudover skal du forvente udgifter til mad og bolig og naturligvis rejsen. Men frygt ej! Der findes adskillige finansieringsmuligheder, der kan være med til at realisere dine drømme.

Certifikat- eller diplomuddannelse

Certifikat eller diplomuddannelse

 

En række af Studysea’s partneruniversiteter tilbyder uddannelser eller programmer der kan gennemføres på under et år. De kaldes, ved nogle universiteter, for certificates eller diplomas. Et sådan program er typisk specialiseret i et bestemt fagområde og giver dig et diplom eller certifikat i hånden som du kan skrive på dit CV. I nogle tilfælde kan du få SU med til denne type program – det vil typisk være når programmet indgår i en SU-godkendt bacheloruddannelse.

Summer school

Summer school

 

Summer school er for dig, der ønsker at læse fag i din sommerferie (eller vinterferie) på bachelor- eller kandidatniveau på et af Studysea’s samarbejdsuniversiteter. Summer school refererer til et kortere uddannelsesforløb, der normalt varer mellem 3-5 uger og er en fantastisk mulighed for at skabe netværk og venskaber, mens du øger din viden inden for dine specifikke interesseområder. Studysea samarbejder med flere udenlandske universiteter, der tilbyder summer school, og du kan kontakte os for at høre hvilke. Oplys os hvornår og hvor længe du kan være afsted og evt. andre ønsker du har.

Sprogkursus

Sprogkursus

 

Er målet med dit sabbatår at blive bedre til engelsk, spansk eller måske et helt tredje sprog? Alle Studysea universiteterne underviser på engelsk, og på nogle universiteter undervises der tilmed på andre sprog, men hvis du virkelig vil styrke dine sprogkompetencer, så kan det være at et sprogkursus er noget for dig. Kontakt Studysea for at høre på hvilke universiteter, du kan tage sprogkurser.

Praktik eller arbejde i udlandet

Praktik eller arbejde i udlandet

 

Udlandspraktik kan være vejen til drømmejobbet og er en fantastisk mulighed for at få erhvervserfaring, mens du oplever verden. Via vores samarbejdspartnere, kan Studysea hjælpe dig med at finde en praktikplads i Australien eller Irland, hvorfra du kan kickstarte din internationale karriere og opbygge et globalt netværk.

 

Hvad koster det at komme i praktik i udlandet?

 

Søger du praktik gennem Studysea, betaler du for en praktikpakke. Via Studysea er du garanteret en praktikplads, men lykkes det ikke, får du pengene refunderet. Er du interesseret i at høre mere om Studysea’s praktikpakker, kan du kontakte os eller læse mere her om vores forskellige praktikpakker.

Finansiering

 

Efter at have siddet på skolebænken i mere end et årti, drømmer mange om at rejse rundt i verden. Det giver fantastiske oplevelser, men kan være en dyr fornøjelse. Desværre er det heller ikke gratis at bruge sit sabbatår på et udenlandsk universitet/college, selvom Studysea’s hjælp og vejledning er gratis. Derfor kan det være en god idé at lave et budget og for at hjælpe dig på vej, har Studysea lavet en budgetskabelon, som kan give dig et overblik over de udgifter man kan forvente i forbindelse med et studieophold.

 

Som sabbatårsstuderende kan du ikke få SU med til dit studieophold, med mindre du er tilmeldt en hel uddannelse i udlandet som er SU-godkendt. Selvom du ikke kan få SU, er der gode muligheder for at søge legater fra private fonde, der kan være med til at finansiere dit sabbatår. Studysea ansøgere får en legat “startpakke” med vejledningsmateriale der kan hjælpe dig godt i gang med din legatsøgning. Nogle universiteter tildeler desuden scholarships (stipendier) specifikt til internationale studerende, Studysea-ansøgere eller studerende, der opfylder specifikke krav. Et stipendie kan ses som en form for rabat, som bliver fratrukket den studieafgift du opkræves af universitetet.

Fordele ved Studysea

 

Hvorfor søge sabbatår i udlandet via Studysea?

 

Vores hjælp og vejledning er gratis, når du overvejer at studere på ét af de universiteter, vi samarbejder med

98% af Studysea’s ansøgere optages

Vi har ingen pladsbegrænsning

Du kan sammensætte dit eget studieprogram og blande fag fra forskellige uddannelser

Du kan vælge blandt mere end 20 anerkendte universiteter

 

Der er mange gode grunde til at vælge Studysea, hvis du vil studere i udlandet, og du kan finde flere her. 

Populære sabbatårsuniversiteter 

Hawaii Pacific University

Hawaii Pacific University

berkeley college new york

Berkeley College, New York

ucla university of california los angeles

University of California Los Angeles

american university of rome

American University of Rome

Autonomous University of Barcelona

Nebrija University, Madrid

Macquarie University, Sydney

Bond University, Queensland

Torrens University Australia

Torrens University Australia

sabbatår i udlandet

Øvrige sabbatårsuniversiteter