fbpx

Ida Marie læser International Development Practice på Monash

ida marie sandvik monash university melbourne international development practice

Ida Marie læser International Development Practice på Monash

Ida Marie læser Master of International Development Practice på Monash University i Australien. Hun har en bachelor i teknoantropologi fra Aalborg Universitet København og en drøm om at arbejde med bæredygtighed i modeindustrien. Læs om Ida Maries vej fra København til Melbourne og hendes oplevelser som studerende på et australsk eliteuniversitet.

 

Det er godt halvandet år siden at vi mødte Ida Marie Sandvik til et af vores første infomøder i København. Det var en typisk grå dansk regnvejrsdag i marts som nok mest opfordrede til hjemlig hygge foran tv-skærmen. Heldigvis trodsede Ida Marie, som en af de få, det dårlige vejr og troppede op til vores, synes vi i hvert fald selv, inspirerende infomøde om studier i udlandet. Det skulle vise sig at blive starten på et nyt eventyr for Ida Marie og vi har været rigtig spændte på at høre hvordan det er forløbet og har derfor sendt Ida Marie nogle spørgsmål som hun har været flink til at svare på:

Fortæl om din uddannelse og hvorfor valget faldt på netop denne

Jeg er i gang med en kandidat i International Development Practice med specialisering i Sustainable Resource Management på Monash University i Melbourne. Jeg har valgt denne uddannelse for at få viden om blandt andet globalisering, international udvikling og bæredygtighed. Uddannelsen er fleksibel, det betyder at man mere eller mindre selv vælger hvordan man vil specialisere sig. Jeg har valgt at specialisere mig inden for bæredygtighedsproblematikker i modeindustrien. Med udgangspunkt i dette vil jeg have mulighed for at rådgive virksomheder i modeindustrien i en mere bæredygtig retning. Da modeindustrien er et globalt foretagne, ser jeg det som en oplagt mulighed, at tage hele min kandidat i udlandet. Derudover er det en unik mulighed for at skabe et globalt netværk og arbejde med andre studerende fra hele verden.

Fortæl om Monash University

Monash University tilbyder meget andet end blot uddannelser. De har et stort udvalgt af short courses hvor man blandt andet kan forbedre sine sproglige kompetencer. Jeg har deltaget i et program der giver private mentortimer gratis, hvor jeg havde mulighed for at lægge en strategi for at opnå den karriere jeg brænder for. Derudover er der mange muligheder for sociale aktiviteter og medlemskaber af foreninger (clubs and societies). Indtil nu har jeg været medlem af to forskellige foreninger, som er relevante for min uddannelse. Mest nævneværdigt har jeg været med til at arbejde på et undervisningsprogram for mikro-finansiering i Cambodja.

Der er altså rig mulighed for at socialisere sig, danne et internationalt netværk og samtidig udvikle kompetencer og få praktisk erfaring med reelle projekter på Monash University. Desuden er der enormt meget personlig rådgivning fra forskellige professorer. De fleste har stor interesse i at hjælpe med diverse spørgsmål.

De to hovedcampusser har begge gode faciliteter, især for kandidatstuderende: Gode studieområder, caféer på universitetet, grønne områder og fitness. Der sker altid noget på campus, hvilket skaber en god atmosfære og et godt studiemiljø.

Det jeg var mest overrasket over da jeg startede var hvor organiseret undervisningen er; et semester kører tolv uger, næsten alt materiale er tilgængeligt før semestret starter og der er mange gode muligheder for hjælp for at komme godt fra start hvis man ikke ved hvordan man skal bruge deres bibliotek eller lave referencer.

Hvordan er det at studere på Monash University sammenlignet med i Danmark?

Siden jeg sendte ansøgningen til Monash University, har jeg mærket en helt anden effektivitet end i Danmark. Der er generelt høje forventninger til at den studerende er ansvarlig for egen uddannelse og udbytte fra den undervisning der bliver tilbudt. Der bliver på mange måder støttet op om at man skal opbygge en karriere. Det betyder at man bliver opfordret til at tage del i forskellige klubber, frivilligt arbejde og at man deltager i de forskellige gratis arrangementer som Monash Career Connect tilbyder.

Var det svært at blive optaget på uddannelsen?

Jeg har en bacheloruddannelse i teknoantropologi som jeg afsluttede med et forholdsvist højt gennemsnit. Jeg skulle gennemføre en engelsk test. Der var forskellige muligheder, men jeg valgte en TOEFL. Studysea var gode til at hjælpe med at finde ud af hvilke dokumenter der var nødvendige. Det tog kun et par dage at blive optaget. Selve optagelsen var næsten den letteste del, men også den mest nervepirrende.

Den største udfordring var SU, processen i sig selv er ikke så besværlig, men ventetiden er ret lang. Det skal man selvfølgelig tage stilling til når man søger. Efter jeg er blevet godkendt tænker jeg ikke meget over det. Det fungerer ligeså fint som det gør når man studerer i Danmark, med undtagelse af at man skal sende noget dokumentation for at man er aktiv studerende hvert semester. Monash University har heldigvis mange internationale studerende og har været en stor hjælp i at finde og godkende min dokumentation som SU krævede. Udover SU får jeg også udlandsstipendium som dækker noget af studieafgiften.

Hvordan er Melbourne og hvad bruger du din fritid på?

Inden jeg ankom havde jeg læst at Melbourne er blevet kåret til ’the world’s most liveable city’ flere år i træk, og jeg er meget enig. Jeg er fuldstændig forelsket i Melbourne. Der er en god kombination af storbyliv med shopping muligheder, unikke cafeer, flot arkitektur og naturlige område med velholdte parker og strande. Melbourne oser af diversitet, og jeg vil påstå at der er noget for en hver smag. Desuden er der muligheder for endagsture til helt fantastiske naturomgivelser.

studer i australien kandidat i udlandet

Hvad er dine planer og ambitioner efter endt uddannelse?

Jeg plejer at besvare dette spørgsmål ved at sige “I am going to make the fashion industry sustainable”. Men rent pragmatisk håber jeg på at få et arbejde inden for mode industrien. Jeg håber på at kunne rådgive virksomheder i hvordan de strategisk kan håndtere bæredygtighedsproblematikker.

Hvorfor skal man vælge Monash University?

Du skal vælge Monash University hvis du har interesse i at blive virkelig dygtig inden for et bestemt område. Hvad enten du vælger at tage et semester eller en hel uddannelse, vil du få stort udbytte fra det – både på et personligt, socialt og intellektuelt plan. Monash University er rangeret som top 1% universitet i verden, så standarden og arbejdsbyrden er hvad man kan forvente, rimelig høj. Der er så mange inspirerende studerende fra hele verden, som alle er i samme båd og står på egne ben, hvilket skaber et specielt venskab. Jeg kan varmt anbefale Monash University hvis du er en passioneret studerende og jeg vil med glæde tage imod dig i 2017.

Hvad var det mest brugbare ved den hjælp du har fået via Studysea

Første gang jeg var i kontakt med Studysea, vidste jeg ikke hvad jeg ville læse eller hvor jeg ville læse – mit udgangspunkt var at jeg ville læse hele min kandidat i udlandet og at uddannelsen skulle give mig viden og kompetencer til fremtidigt at arbejde med bæredygtighed i modeindustrien. Heldigvis var min Studysea vejleder god til at stille spørgsmål om forskellige præferencer, og jeg fik på den måde sporet mig ind på et par mulige universiteter. Derefter brugte jeg en del timer på at gennemgå uddannelser og universiteter. Studysea var en stor hjælp i forhold til at besvare spørgsmål vedrørende muligheder på de forskellige universiteter, finansiering og optagelsesprocessen. Desuden var Studysea gode til at holde mig opdateret i processen, give mig relevante opdateringer og tage kontakt til Monash University. Studysea opfordrede mig ligeledes at søge scholarships ved Monash og det lykkedes mig at få et study grant på 6.000 australske dollars. Jeg vil varmt anbefale andre som går med drømmen om at studere i udlandet at tage fat i Studysea.

Kunne du tænke dig at søge ind på Monash?

Er du blevet inspireret af Ida Maries historie og kunne du tænke dig at vide mere om dine muligheder for at blive optaget på Monash University, så kontakt Studysea for et uforpligtende vejledningsmøde. Vi er officiel repræsentant i Danmark for Monash University og kan gratis vejlede dig om dine studiemuligheder samt hjælpe dig med ansøgningen.