fbpx

Lasse tog sit praktikophold i Australien

Lasse har netop gennemført et praktikophold i Australiens største by Sydney. Læs om hans oplevelser, erfaringer og anbefalinger i interviewet her.

Der er langt fra Hobro til Sydney, men det har ikke holdt den 24-årige Lasse Toft Haslund tilbage. Han læser til dagligt til handelsøkonom på Erhvervsakademi Dania, men har tilbragt de sidste 6 måneder i praktik så langt væk fra Danmark som man næsten kan komme. Vi har spurgt Lasse om hans ophold.

Hvad var din motivation for at tage dit praktikophold i Australien?

Min motivation for at tage et praktikophold i udlandet, var for at udfordre mig selv, og se hvordan jeg ville klare mig selv.

Hvor har du været i praktik og hvilke opgaver har du lavet?

Min praktik foregik i et firma kaldet Outliving. Det er en mellemstor virksomhed med ca. 45 ansatte på deres hovedkontor. Outliving gør sig som grossit af amerikanske og europæiske bolig- og gavearktikler, og sælger dem videre til australske forhandlere. Mine opgaver bestod af:

  • Ugentlige indkøbs- og salgsrapporter
  • Ugentlige oprettelser af indkøbsordre
  • Årlige analysearbejde af samtlige leverandører og varenumre
  • Bestil afhentning af ordre hos vores fragtpartner og sørg for at deadlines blev overholdt

 

Hvordan har din oplevelse været med Studysea og vores australske samarbejdspartner?

Min personlige oplevelse med Studysea og samarbejdspartneren i Australien har været fantastiske. Før opholdet fik jeg utrolig meget hjælp af Studysea på næsten daglig basis, og mine emails blev besvaret samme dag. Under opholdet havde jeg, via Studysea’s australske samarbejdspartner, altid en kontaktperson jeg kunne kontakte.

Har der været nogle kulturelle udfordringer og har det været svært at begå sig på engelsk på arbejdspladsen?

Den australske kultur er meget åbent, og menneskerne dernede er utroligt imødekommende. Mit engelske var ikke til topkarakter før jeg tog afsted, med da jeg endte i en virksomhed med ansatte fra flere steder i verden, var det ikke et større problem.

sådan lever man i sydney lækker udsigt

Hvordan har du boet?

Boligforholdene var fine, og var skaffet igennem firmaet Furnished Property. Jeg vil dog foreslå at man prøver at finde noget igennem www.Flatmate.com.au da denne mulighed er billigere. Jeg boede på et lille værelse, men skulle dele både køkken og bad med ca. 20 andre. Værelset kostede ca. kr. 7.500 om måneden. Det skal dog nævnes at der var rengøring 6 gange om ugen, så stedet var aldrig beskidt. Da det ikke er lønnet praktik kan det ikke rigtig hænge sammen rent økonomisk på en SU, hvis man vil bo centralt i Sydney.

Hvad har du lavet i fritiden?

I min fritid har jeg set meget til mine kolleger der har vist mig rundt i Sydney, og vist mig alle de lokale hangout points. Studysea’s samarbejdspartner holder også mange events i både hverdagene og weekenden hvor man har mulighed for at møde andre praktiker fra resten af verden.

Fortæl om dine bedste oplevelser

Den bedste oplevelse for mig var helt klart Blue Mountains, hvilket er et kæmpe naturområde lige uden for Sydney. Turen kan tages med tog og tager ca. 1,5 time.

Vil du anbefale andre at tage afsted?

Jeg vil helt klart anbefale andre studerende at tage deres praktikophold i Australien. Kulturen er rigtig fed, og så kan man nyde nogle høje temperaturer. Personligt har det også givet mig noget selvudvikling som jeg kan bruge senere i livet.

Hvad skal du lave nu når du er færdig med din handelsøkonomuddannelse?

Når jeg er færdig med min uddannelse til sommer, søger jeg mod udlandet igen, og Australien er helt klart hovedmålet for mig, da jeg stadig mangler at se en hel del af landet.

Tak Lasse, for at give os et indblik i livet som praktikant i Australien. Vi ønsker dig held og lykke med din fremtidige karriere.

Vil du også søge praktikplads i Australien?

Kunne du også godt tænke dig at komme i praktik i Australien, så kan Studysea hjælpe dig. Vi tilbyder to forskellige praktikpakkeløsningen til dig som gerne vil til Australien. Læs mere om priser og krav for Sydney Praktikpakken. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.