fbpx

9 gode grunde til at tage praktik i udlandet

Hvorfor tage sin praktik i udlandet? Du får her 9 gode grunde til at gennemføre et praktikophold i udlandet.

 

1. Et praktikophold i udlandet styrker dit CV

En undersøgelse foretaget af EU-Kommissionen konkluderer, at ledigheden blandt dimittender, der har studeret eller været i praktik uden for hjemlandet, er 23 procent lavere end blandt dem, der ikke har et udlandsophold i rygsækken.

 

2. Opbyg et internationalt netværk

Et godt netværk kan være afgørende når du skal finde job. Rigtig mange jobs bliver aldrig slået op og hvis de gør, så er der ikke noget mere værdifuldt end at have en kontakt internt i virksomheden som kan sige god for en. Når du bliver hjemme, er du nok mindre tilbøjelig til at udvide dit netværk – du har jo allerede en fast omgangskreds. Men når du rejser til udlandet, vil du møde, ikke blot nye kollegaer, men også ofte andre internationale studerende og udstationerede som er i samme båd som dig. Du har altså muligheden for at opbygge et godt internationalt netværk som kan gavne dig i fremtiden.

 

3. Personlig udvikling

Et praktikophold i udlandet er med til at udvikle dig personligt. Du får flyttet nogle grænser, du lærer at stå på egne ben da du vil skulle klare dig selv i et nyt miljø. Det vil være udfordrende til at starte med, men du vil værdsætte det senere i livet. Du vil få en masse livserfaring som vil gøre det lettere for dig i fremtiden at træffe svære valg i livet, da du lærer dig selv bedre at kende.

 

4. Kulturforståelse

Når du er i praktik i udlandet vil du få et indblik i en anderledes kultur både på og uden for arbejdspladsen. Du vil ikke kun lære om den nye kultur, du vil også være i stand til at se tingene i perspektiv og forstå hvad det vil sige at være dansk og hvordan vi adskiller os fra andre kulturer.

 

5. Skil dig ud fra mængden

Et praktikophold i udlandet er med til at skille dig ud fra mængden. Det er din mulighed for at opbygge et CV og en unik profil som kan optimere dine chancer for at lande i drømmejobbet. Drømmer du om en karriere i modebranchen, ja så ville det jo give god mening at søge en praktikplads i modebranchen. Drømmer du om at blive topleder i et multinationalt selskab, vil det være oplagt at søge praktik i et multinationalt selskab.

 

6. Et udlandsophold forbedrer sprogkundskaberne

Et udlandsophold kan være med til at forbedre dine sprogkundskaber. Tag til et engelsktalende land hvis du vil blive endnu bedre til engelsk eller lær at helt nyt sprog i et ikke engelsktalende land.

 

7. Praktik i udlandet åbner døren til en international karriere

Når du tager dit praktikophold i udlandet, åbner du døren til en international karriere. I stedet for blot at have Danmark som potentiel arbejdsplads, er hele verden pludselig en mulighed der er meget mere nærliggende end hvis du var blevet hjemme.

 

8. Oplevelser for livet

Et praktikophold i udlandet er forbundet med fantastiske oplevelser. Du kan udnytte muligheden for at opleve en masse fx ved at rejse rundt i destinationslandet eller regionen. Du vil møde en masse nye mennesker, smage på anderledes mad og meget mere.

 

9. Kombinér dit praktikophold med ferie – det er der god økonomi i

Når du rejser til udlandet i praktik, har du naturligvis nogle ekstra udgifter til rejsen. Men hvis du f.eks. kombinerer dit praktikophold med ferie, så er der ganske god økonomi i det. Det skyldes et den længere længde på praktikopholdet gør at du vil kunne bo billigere pr. dag i en mere permanent bolig, end hvis du f.eks. skulle bo på hotel under et ferieophold. Ved ulønnet praktik, kan du tage SU med dig til at finansiere leveomkostningerne. Derudover er der mange legater som kan søges til praktik i udlandet. Så hvis du ikke har udgifter i Danmark og f.eks. kan fremleje din bolig, er økonomien i et praktikophold ganske fornuftigt. Vælger du et land med laveleveomkostninger, kan du måske endda tjene penge på at tage afsted.