fbpx

Fra sommer 2021 bliver det dyrere for danskere at studere i England

studiedestination england

Fra sommer 2021 bliver det dyrere for danskere at studere i England

Vi har i lang tid gået og ventet på hvad Brexit kommer til at betyde for danskere der vil studere i Storbritannien. Nu har England meldt ud at EU-borgere ikke længere vil være berettiget til home fee status, hvilket bl.a. betyder højere studiegebyrer.

 

Hvis du gerne vil studere i England og du har mulighed for at starte nu, så er det en rigtig god idé at få smidt en ansøgning afsted. Den 23. juni 2020, meddelte Englands Minister of State, Michelle Donelan, at studerende fra EU, EØS og Schweiz som planlægger at begynde studier på et engelsk universitet ikke længere vil være berettiget til home fee status fra august 2021. Med home fee status er man berettiget til samme lave studieafgift og studielån som engelske studerende er berettiget til. Det har længe været et åbent spørgsmål under Brexit forløbet, men nu er det endegyldigt bekræftet.

 

Start inden august 2021 hvis du vil studere billigt i England

Starter du på en uddannelse i England før august 2021, dvs. i det akademiske år 2020/21, så vil du stadig opnå home fee status og din status vil opretholdes indtil du har gennemført din uddannelse. Du risikerer altså ikke pludselig at skulle betale de højere studieafgifter som internationale studerende betaler.

 

Hvor meget dyrere bliver det at studere i England?

Danskere og andre EU-borgere vil formentlig fra august 2021 skulle betale samme gebyrer som internationale studerende som kommer uden for EU betaler. Tager vi vores samarbejdsuniversitet, London South Bank University, så er den årlige studieafgift for de fleste bacheloruddannelser på 9.250 pund for studerende med home fee status og 14.470 pund for internationale studerende. Der er altså tale om en stigning på over 56%. Muligheden for at låne billigt fra den britiske stat, vil heller ikke være tilgængelig, i hvert fald ikke i samme omfang som tidligere. England er et af de mest populære lande for danskere og andre EU borgere at læse en hel uddannelse i. Den højere studieafgift vil uden tvivl resultere i et fald af danske studerende i England og en stigning til andre lande. Fx er der kommet flere engelsksprogede uddannelser i andre europæiske lande som er væsentlig billigere. Derudover nærmer nogle universiteter i USA og Canada sig nu også prisniveauet på de engelske universiteter.

 

Vil du studere i England, så få hjælp fra Studysea i dag

Vil du læse din uddannelse og starte før studieafgiften stiger, så kontakt Studysea i dag. I mange tilfælde kan vi stadig nå at hjælpe dig med at søge ind på et universitet i England med start til september. De fleste britiske universiteter forventer at undervise fysisk på campus, trods coronapandemien, men skulle det vise sig at du må starte uddannelsen som fjernstudie, så er det stadig muligt at få SU når det er corona der er skyld i at undervisningen midlertidigt flyttes online.

Få hjælp til at søge ind på et universitet