fbpx

Rejseforberedelse

Denne sektion henvender sig til dig som allerede er blevet optaget på det udenlandske universitet. På siden her går vi hurtigt igennem den rejseforberedelse som er nødvendig før du kan komme afsted på studieophold i udlandet. God forberedelse til udlandsophold er et vigtigt element der sikrer dig en god start på opholdet.

 

Pre-departure guide og boligguide

Studerende som har ansøgt via Studysea, får ved optagelse, bl.a. tilsendt en pre-departure guide som indeholder relevant information omkring det studieland du skal til, samt en boligguide som klæder dig godt på til dit studieophold. Du inviteres endvidere til et pre-departure møde før afrejse hvor du kan møde andre vi hjælper ud i verden.

 

1. Visumansøgning

Når du er blevet optaget på det udenlandske universitet, skal du sikre dig et visum så du kan rejse ind i landet og opholde dig lovligt under dine studier. Visumkrav og procedurer varierer fra land til land. Lande som Australien, USA, Singapore og Malaysia kræver at studerende har et studievisum, hvor studerende i nogle lande blot rejser og opholder sig på et almindeligt visum. Lande i EU og enkelte andre lande kræver ikke visum. Da reglerne hele tiden ændres, anbefaler vi at du kontakter os for de seneste gældende regler og procedurer. Information om hvordan du søger visum finder du også i vores pre-departure guide.

 

2. Book din flybillet

Vi anbefaler at du først booker din flybillet når du har fået dit visum. Der kan dog være undtagelser. Skal du studere i Europa kan det være en god idé at overveje mere klimavenlig transport som f.eks. tog. Mere info finder du i vores pre-departure guide.

 

3. Bestil forsikring

Vi anbefaler at du tegner en privat rejse- og sundhedsforsikring hjemmefra så du er godt dækket ind under dit ophold. Studysea samarbejder med Gouda Rejseforsikring som udbyder en ungdomsrejseforsikring til dig under 35 år som dækker det du har brug for i forbindelse med studie- eller praktikophold i udlandet. Kontakt os for et godt tilbud. Bemærk at nogle universiteter og lande har også krav om at du tegner en lokal forsikring.

 

4. Vaccinationer

Vaccinationer er en vigtig del af rejseforberedelsen ved studieophold i udlandet. Læs mere under Vaccinationer.

 

5. Find bolig

Vælger du at bo i studiebolig kan du ofte booke på forhånd så du er sikker på at boligen er klar til dig når du ankommer. Vælger du derimod at bo uden for campus i egen bolig, er du ofte nødt til at starte søgningen efter ankomst. I så fald må du booke et hotel eller vandrerhjem så du har et sted at bo ved ankomst. Studysea vejleder dig omkring dine muligheder for bolig, så du får den type bolig der bedst passer dig og som ligger inden for dit budget. Du får en boligguide efter optagelse som kan hjælpe dig godt fra start med boligsøgning, især hvis du ikke skal bo i universitetets studieboliger.

 

6. Deltag i pre-departure møde med Studysea

Vi kan stærkt anbefale dig at deltage i et pre-departure møde med Studysea før du rejser ud. Vi afholder pre-departure møder to gange årligt forud for studiestart. På mødet, som kan foregå i person, gennemgår vi det praktiske, så du er godt klædt på til dit udlandsophold. Du får endvidere mulighed for at møde andre studerende som skal ud i verden via Studysea.