Rejseforberedelse

Denne sektion henvender sig til dig som allerede er blevet optaget på det udenlandske universitet. På siden her går vi hurtigt igennem den rejseforberedelse som er nødvendig før du kan komme afsted på studieophold i udlandet. God forberedelse til udlandsophold er et vigtigt element der sikrer dig en god start på opholdet.

 

1. Visumansøgning

Når du er blevet optaget på det udenlandske universitet, skal du sikre dig et visum så du kan rejse ind i landet og opholde dig lovligt under dine studier. Visumkrav og procedurer varierer fra land til land. Lande som Australien, USA, Singapore og Malaysia kræver at studerende har et studievisum, hvor studerende i nogle lande blot rejser og opholder sig på et almindeligt visum. Da reglerne hele tiden ændres, anbefaler vi at du kontakter os for de seneste gældende regler og procedurer.

 

2. Book din flybillet

Vi anbefaler at du først booker din flybillet når du har fået dit visum. Studysea kan hjælpe dig med rejseplanlægningen.

 

3. Bestil forsikring

Vi anbefaler at du tegner en privat rejse- og sundhedsforsikring hjemmefra så du er godt dækket ind under dit ophold. Studyseaa samarbejder med Gouda Rejseforsikring som udbyder en ungdomsrejseforsikring til dig under 35 år som dækker det du har brug for i forbindelse med studie- eller praktikophold i udlandet. Kontakt os for et godt tilbud.

 

4. Vaccinationer

Vaccinationer er en vigtig del af rejseforberedelsen ved studieophold i udlandet. Læs mere under Vaccinationer.

 

5. Find bolig

Vælger du at bo i studiebolig kan du ofte booke på forhånd så du er sikker på at boligen er klar til dig når du ankommer. Vælger du derimod at bo uden for campus i egen bolig, er du ofte nødt til at starte søgningen efter ankomst. I så fald må du booke et hotel eller vandrerhjem så du har et sted at bo ved ankomst. Studysea vejleder dig omkring dine muligheder for bolig, så du får den type bolig der bedst passer dig og som ligger inden for dit budget.

 

6. Book et pre-departure møde med Studysea

Vi kan stærkt anbefale dig at booke et pre-departure møde med Studysea før du rejser ud. På mødet, som kan foregå i person eller over telefonen, gennemgår vi alt det praktiske, så du er godt klædt på til dit udlandsophold.