fbpx

Søg ind på drømmestudiet i udlandet

vancouver island university

Søg ind på drømmestudiet i udlandet

Et rekordstort antal danskere har søgt ind og er blevet optaget på en videregående uddannelse i Danmark i år. Men hver fjerde ansøger står uden studieplads. Er du en af dem, bør du måske overveje at søge ind på drømmestudiet i udlandet. Vi giver dig et indblik i dine muligheder i denne artikel.

I år har knap 95.000 danskere søgt ind på en videregående uddannelse i Danmark. Over 66.000 er blevet optaget. Trods det rekordstore optag, står hver fjerde ansøger uden en studieplads. Er du en af dem som ikke er blevet optaget på drømmestudiet? Vil du ikke gå på kompromis med valg af uddannelse og din fremtidige karriere og er du villig til at investere i din fremtid, så kan uddannelse i udlandet være det rette valg for dig.

Mange flere muligheder i udlandet

International business, molekylær biomedicin, medicin, jura og psykologi hører til nogle af de uddannelser i Danmark der var sværest at blive optaget på i 2016. Se TV2.dk for en oversigt over de 25 uddannelser der kræver det højeste karaktergennemsnit. Har du ikke lutter 12-taller på eksamensbeviset, er det ikke ensbetydende med at du ikke kan blive en dygtig erhvervsleder, læge, psykolog eller jurist. Søger du ind på en uddannelse i udlandet kan det være helt andre kriterier der gør udfaldet og disse varierer fra studieland til studieland, fra uddannelsesinstitution til uddannelsesinstitution og ikke mindst fra uddannelse til uddannelse. StudySEA er officiel repræsentant i Danmark for over 45 udenlandske universiteter fra hele verden inklusiv England, Australien, New Zealand, USA, Asien og kan dermed gratis hjælpe dig igennem ansøgningsforløbet samt vejlede dig om dine muligheder.

Studiestart flere gange om året og fleksible ansøgningsfrister

På mange af StudySEA’s udenlandske partneruniversiteter er det muligt at starte på en ny uddannelse flere gange om året, typisk til forårs- og efterårssemestret. Dermed behøver du altså ikke at vente et helt år, hvilket ofte er tilfældet i Danmark. Ansøgningsfristerne i udlandet varierer og vil du starte på studiet allerede i år, så kan du i visse tilfælde stadig nå det ved universiteter som har sene ansøgningsfrister i lande hvor visumansøgningen ligeledes behandles hurtigt f.eks. Webster University Thailand eller Curtin Singapore.

Ikke alle uddannelser er oplagte til at studere i udlandet

Beslutter du dig for at læse en hel uddannelse i udlandet med henblik på at udføre dit arbejde i Danmark, skal du huske at undersøge om der stilles særlige krav for dig med en udenlandsk uddannelse. Dette gælder f.eks. læge eller advokat som er beskyttede titler i Danmark og hvor det kan være et omfattende forløb at få autorisation til at praktisere i Danmark. I sådan et tilfælde kan det være en bedre idé at tage et sabbatår med relevante studier på et udenlandsk universitet og herefter søge ind på uddannelsen i Danmark via kvote 2, da udlandsophold ofte vægter højt i vurderingen.

Læs også artiklen Sabbatår med universitetsstudier i udlandet

“Man skal tænke sig godt om når man vælger uddannelse, uanset om det er i Danmark eller udlandet” siger international uddannelseskonsulent Mickey Kromann-Jensen fra StudySEA. Vil du føre en retssag ved en dansk domstol skal du selvfølgelig læse jura i Danmark, men vil du arbejde med lov på tværs af landegrænser, kan du skabe dig en ganske attraktiv og unik profil ved f.eks. at have læst jura i et andet land” tilføjer Mickey.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om dine muligheder for at studere i udlandet, kan du booke et vejledningsmøde med StudySEA. Vores studievejledning er gratis, da vi finansieres af vores udenlandske partneruniversiteter. Kontakt os i dag.