fbpx

Kasper fik certifikat i ledelse efter semester på The University of the Sunshine Coast i Australien

kasper aau ha jur udveksling usc

Kasper fik certifikat i ledelse efter semester på The University of the Sunshine Coast i Australien

Kasper Christensen har læst HA(jur.) på Aalborg Universitet. I forbindelse med sin kandidatoverbygning rejste han Down Under for at læse fag i ledelse på University of the Sunshine Coast (USC). Udover en fantastisk oplevelse og meritgivende fag, fik Kasper også et Graduate Certificate in Management at skrive på CV’et. Læs om Kaspers oplevelser som studerende på USC i Australien som bl.a. omfatter kænguruer, papegøjer og søde bibliotekarer.

 

University of the Sunshine Coast (USC) er beliggende i byen Sippy Downs ved Australiens Sunshine Coast. Området er populært for turister og byder på hvide sandstrande, fantastisk natur, et rigt dyreliv og naturligvis en masse underholdning. Udover hovedcampussen i Sippy Downs, har USC også campus i Brisbane – Queenslands hovedstad – som ligger en times kørsel fra Sippy Downs. Kasper læste på hovedcampussen i efterårssemestret 2018.

Valget faldt på Australien og USC

Kasper har altid haft et ønske om at rejse til Australien og så studieopholdet som en mulighed for at udfordre sig selv og komme udenfor sin komfortzone. Derudover var det at komme til et andet land at bo, en “chance som formegentlig ikke kommer igen, når først man er i et fast arbejde” tilføjer Kasper. “Til at starte med, kiggede jeg meget i retning af Australien, da jeg undersøgte mulighederne for et udlandsophold. Dette skyldes, at hvis jeg skulle på et udlandssemester, så ville jeg ikke ”nøjes” med et sted i Europa, selvom det virkede til at være det nemmeste. Jeg kiggede dog også efter universiteter i bl.a. Hawaii og Taiwan, men valgte alligevel USC. Én af fordelene ved USC var, at jeg, udover mine meritgivende fag, kunne tage et program dernede, der gav mig et certifikat i ledelse.”

Slog to fluer med et smæk – fik studieophold og certifikat

Netop muligheden for at få et certifikat i forbindelse med sit studieophold, er en af de ting der gør USC unik. Når man tager på studieophold i udlandet, får man normalt et transcript som er en karakterudskrift der viser de fag man har gennemført, således at de kan meritoverføres til sin danske uddannelse. På USC kan man dog slå to fluer med et smæk, da man også kan få et Graduate Certificate så længe fagene indgår i et af universitetets certifikatprogrammer. Det ser bare lidt bedre ud på CV’et, da man har noget konkret at skrive på. Kasper fik et Graduate Certificate in Management med hjem. Certifikatet bestod af fagene Managing People, Accounting for Managers, Economics for Managers og Corporate Governance, Ethics and Corporate Social Responsibility.

Det bedste ved USC

Om universitet er det bedste, ifølge Kasper, at campus er “placeret i et fredet naturområde, hvilket gjorde at omgivelserne var noget helt særlige”. Ydermere mener Kasper at undervisningen også var “noget særligt, da lærerne var meget behjælpelige. Der var, uanset hvad man kom med, én der kunne hjælpe med at løse en problemstilling, og det var næsten ligegyldigt, hvad det drejede sig om. Den første uge, er der intro uge, hvor man bliver introduceret til USC og alle dets faciliteter. Bl.a. bliver man vist rundt på biblioteket, der opereres af nogle meget flinke bibliotekarer – jeg henvendte mig på et tidspunkt med at spørgsmål, der i princippet kunne besvares meget hurtigt, til en bibliotekar men hun valgte at bruge 30 min. på at hjælpe mig endnu bedre på vej. Underviserne var også meget behjælpelige, da de alle gav sig tid til at mødes med os individuelt, hvor de kiggede specifikt på vores opgaver og gav feedback inden aflevering af samme.”

University of the Sunshine Coast har modtaget 5 stjerner for undervisningskvalitet ifølge The Good Universities Guide, og er dermed det højeste rangerede offentlige universitet i Queensland i denne kategori.

Roadtrip langs Australiens østkyst var den største oplevelse

Australien er et kæmpestort land som byder på mange fantastiske oplevelser. Da vi spurgte ind til Kaspers største oplevelser svarede han at “den største oplevelse var helt sikkert den roadtrip min kammerat og jeg tog efter at have afsluttet semestret. Vi lejede en bil og kørte op langs østkysten, hvor vi oplevede alt fra snorkling i great barrier reef, ture i junglen og til at køre rundt i 4-hjulstrækkere på Fraser Island.” Til hverdag er der også masser at opleve og her tilbragte Kasper en del tid på den lokale strand når han havde brug for en pause fra læsningen. “Derudover var det noget helt særligt bare at færdes på universitetsområdet” tilføjer Kasper, da man både kunne støde på kænguruer og papegøjer.

usc campus australien study abroad

Studieboliger med pool

Hvor kan jeg bo? Er et af de spørgsmål rigtig mange spørger om i forbindelse med forberedelserne til et udlandsophold. “Universitetet har et slags samarbejde med tre forskellige boligselskaber, der alle har lejligheder meget tæt på universitet – ca. 5-10 min. på gåben” beretter Kasper som var afsted og også boede sammen med en medstuderende fra Aalborg Universitet. Udover sin danske kammerat fortæller Kasper at de to også boede “med en pige fra Chicago og kortvarigt en pige fra Kina.” Yderligere, til dem som går op i faciliteter og det sociale, tilføjer Kasper at der ved boligområdet ofte var “sociale sammenkomster ved enten poolen, grillen eller volleyball banen. Da der blev gjort meget ud af det sociale, var det meget nemt at komme til at tale med en masse forskellige mennesker. I forhold til faciliteter var der, udover pool, volleyball, billard og grill også et træningscenter til fri afbenyttelse. Der var dog også et stort center i nærheden, hvor man kunne spille bowling, gå i biografen, gå på bar osv. Der blev i samarbejde med universitet også planlagt ture, hvor man kunne hike i bjergene, tage i junglen og se vandfald, se solopgange og meget mere.”

australien strand studie i udlandet studieophold study abroad

Vil du også læse på University of the Sunshine Coast?

Tusind tak til Kasper for at give os et lille indblik i livet som studerende på University of the Sunshine Coast. Vil du også læse på USC i Australien eller har du spørgsmål, så kontakt Studysea for gratis vejledning og ansøgningshjælp.

 

Vil du vide mere om USC?