fbpx

Læs et semester i Californien

Læs et semester i Californien

Det kan være en jungle at finde rundt i dine muligheder når du skal i gang med at planlægge et semesterophold i udlandet. Valget af universitet kan afhænge af flere faktorer, herunder fagudbud, økonomi og beliggenhed. California State University San Marcos (CSUSM) i North San Diego County er et attraktivt valg af flere årsager, og du kan i denne artikel læse de mest centrale.

 

Pris – få et budgetvenligt ophold i San Diego

Studieafgifterne på amerikanske universiteter varierer meget, og spænder fra ca. 40-100.000 kr. pr. semester afhængigt af blandt andet fagområde og antal fag. I 2024 ligger studieafgiften på CSUSM på ca. 45.000 kr. for studerende på både bachelor- og kandidatniveau (dog med undtagelse af MBA-fag), hvilket gør CSUSM til et af de mest prisvenlige universiteter i USA. San Diego er en dyr by at bo i og har høje udgifter til transport og især husleje, men CSU San Marcos’ beliggenhed, ca. 35 minutters kørsel fra storbyen, betyder, at leveomkostningerne er væsentligt lavere. Universitetets placering vil således spare dig betydelige beløb månedligt – penge som du i stedet ville kunne bruge på oplevelser under dit studieophold. Du kan læse om dine finansieringsmuligheder her.

 

Bolig – bo i universitetets studieboliger

På CSUSM har du gode muligheder for at bo på campus. Universitet har to lejlighedskomplekser med attraktive faciliteter, herunder fitnesscenter, pool og rum til sociale aktiviteter. Søger du studiebolig ved universitet skal du tilkøbe madordning og det giver dig frie hænder til at udnytte din undervisningsfrie tid uden at bekymre dig om denne praktikalitet. Studieboligerne er beliggende i naturskønne bakker i det nordlige San Diego County og tilbyder den perfekte blanding af et engageret studiemiljø og den afslappede livsstil i det sydlige Californien. Fra studieboligerne på campus er du kun en kort køretur fra hvide sandstrande og pulserende storbyer som San Diego og Los Angeles. Med et klima, der fremmer udendørsaktiviteter året rundt, giver CSUSM en ideel baggrund for både læring og fritid. Læs mere om studieboligerne på CSUSM og se den gældende husleje.

 

Fagområder – kend dine fag tidligt og undgå stress

CSUSM udbyder en bred vifte af fag og det er derfor nemt for dig som studerende at finde fag der passer til dine interesser og karrieremål under dit study abroad-ophold eller til dit sabbatår med universitetsstudier. Er du study-abroad studerende, er en anden kæmpe fordel, som især adskiller CSUSM fra andre universiteter i Californien, at du forhåndsregistreres i fag. Så kan du have ro i maven tidligt i forløbet da du ikke skal bekymre dig over om du får de fag dit universitet i Danmark kræver for merit. Til sammenligning har en del andre californiske universiteter det man kalder course crashing hvor man først registreres i fag ved studiestart og kun når der er plads på holdene efter de studerende på hele uddannelser har registreret sig.

Vi har i denne artikel udvalgt tre fagområder, som universitetet i særdeleshed udmærker sig indenfor:

 

Psykologi

På CSUSM kan du læse spændende fag i psykologi på både bachelor- og kandidatniveau. Er du sabbatårsstuderende, er der ligeledes mulighed for at følge fag indenfor dette fagområde. På CSUSM får de studerende rig mulighed for at arbejde i, hvad universitet kalder, det psykologiske laboratorium, som omfatter forskning på campus og feltforskning i lokalsamfundet. San Diego er kendt for sin mangfoldige befolkning, der repræsenterer forskellige kulturelle og etniske baggrunde, og CSU San Marcos’ centrale placering skaber derfor en fordel for dig som psykologistuderende, da du får rig mulighed for at møde forskellige samfundsgrupper i din feltforskning og kombinere teori med praktisk erfaring.

 

Biologiske videnskaber

CSUSM er anerkendt for sine biovidenskabelige programmer, der giver de studerende et stærkt fundament i biologi. De biologiske uddannelser på CSUSM kombinerer undervisningen med talrige ekskursioner til forskningsfaciliteter og steder i området. San Marcos er omringet af smuk natur, søer og bjerge, der skaber det perfekte miljø til undersøgelser af biodiversitet og organismernes forhold til hinanden, til deres miljø og til sig selv. Det er desuden oplagt at opleve regionen og nærområdet udenfor dine studier, hvor det blandt andet er muligt at bade, surfe, hike og stå på ski. Skal San Marcos danne rammerne for dit studieophold, udbyder CSUSM en bred vifte af fag, der beskæftiger sig med livet på økosystem-, populations-, organisme- og molekylært niveau, som er muligt at læse på både på bachelor- og kandidatniveau eller på introniveau i et sabbatår.

 

Business

På CSUSM kan du læse dine businessfag i et semester på din bachelor eller kandidat, eller i dit sabbatår med universitetsstudier. CSUSM er anerkendt for dets programmer i business, og for at have dedikerede og erfarne undervisere, der er engagerede i at levere uddannelser af høj kvalitet. CSUSM College of Business Administration, som siden 2021 har haft den anerkendte AACSB akkreditering, tilbyder flere muligheder for studerende til at udvikle specialiseret viden inden for specifikke fagområder. Hvis du som studerende vil læse fag i business under dit study abroad-ophold, kan du vælge mellem spændende undervisning i regnskab, finansiering, ledelse, markedsføring og meget andet. Som business-studerende bliver du en del af et fakultet, hvor adskillige kulturer er repræsenteret. Her fremmes inklusion og mangfoldighed, og det sikrer en alsidig universitetsoplevelse for alle.

 

Kom godt fra start med Studysea

California State University har to semestre om året: Forårssemesteret løber fra januar til maj og efterårssemesteret fra august til december. Ansøgningsfrist til forår er 1. november og fristen til efterår er 1. maj. Som study abroad studerende på CSU San Marcos, kan du selv sammensætte et semester med fag som har din interesse og som du kan få meritoverført. Universitetet har et meget bredt udvalg af fag og tilbyder alt fra biologi, økonomi, kinesiologi, computer science, psykologi og meget mere. Overvejer du et semester på CSU San Marcos, anbefaler vi at du kontakter Studysea og kort fortæller om hvad du studerer, hvor du studerer samt dine ønsker og krav. Der er mange ting at holde styr på, men vi gør vores bedste for at hjælpe dig godt fra start og gøre processen så nem og overskuelig som muligt. Vi er officiel repræsentant i Danmark for CSUSM og kan gratis hjælpe dig igennem hele vejlednings- og ansøgningsforløbet. På universitetsprofilen kan du også finde meget mere info om CSUSM.

Kom godt fra start, med vejledning og ansøgningshjælp fra Studysea.