fbpx

Hvorfor studere i udlandet

Hvorfor studere i udlandet? Er du i tvivl om hvordan et udlandsophold kan gavne dig, giver vi her 10 gode grunde til hvorfor du bør studere i udlandet.

1. Internationalt perspektiv

Hvad vil det sige at være dansk? Det får du aldrig rigtig svaret på, før du har prøvet at bo uden for landets grænser. Du får et internationalt perspektiv og lærer at se Danmark som en del af det store billede. Forstå hvorfor udlændinge kan have svært ved at integrere sig i Danmark, hvorfor vores politikere ikke bare kan vende ryggen mod stormagter som USA og Kina og hvorfor danskerne ses som et af verdens lykkeligste folkefærd.

 

2. Kulturforståelse

For at forstå et andet menneske er du nødt til at forstå deres kultur. Den bedste måde at lære en anden kultur at kende på er ved at opleve den over en længere periode. Lev med lokalbefolkningen, spis som dem og lær deres sprog. Bedre kulturforståelse kan hjælpe dig i mange sammenhænge fremover. Ønsker du en international karriere er det helt essentielt at have god kulturforståelse.

 

3. Personlig udvikling, selvstændighed og livserfaring

Når du flytter til et andet land, lærer du hurtigt at stå på egne ben. Det drejer sig ikke kun om almindelige dagligdagssituationer som at finde ud af hvor du skal handle ind eller hvordan du skal betale regninger, men også i en social sammenhæng da du ofte, især hvis du rejser alene, skal starte helt fra bunden med opbygningen af personlige relationer. Det kan være grænseoverskridende for mange til at starte med, men de fleste oplever at komme hjem som en stærkere person, mere selvstændig og udadvendt. Derudover vil den livserfaring du får, hjælpe dig til at lære dig selv bedre at kende.  Når du kender dig selv bedre vil det også være lettere for dig fremover at træffe de rigtige valg i livet.

 

4. Styrk dine karrieremuligheder

International erfaring er en vigtig faktor når danske virksomheder rekrutterer nye medarbejdere. Verden er global og medarbejdere med internationalt perspektiv og erfaring er nødvendige. Et udlandsophold på CV’et fortæller ikke blot at du har kendskab til verden uden for Danmark, men også at du har taget initiativet til at rejse ud og dermed er i stand til at stå på egne ben.

 

5. Opbyg et internationalt netværk

Når du rejser på studieophold vil du møde en masse nye mennesker. Du kommer til at læse med lokale studerende, men også andre internationale studerende som ligesom dig ønsker at etablere nye venskaber. Et stærkt netværk kan hjælpe dig på mange måder fremover, f. eks. til at finde nyt job.

 

6. Forbedr dine sprogkundskaber

Vil du lære et nyt sprog eller forbedre dine nuværende sprogkundskaber får du ofte det bedste resultat ved at tage til det land hvor sproget tales. De fleste danskere taler allerede engelsk, så hvis du virkelig vil skille dig ud, så prøv at lære et andet fremmedsprog.

 

7. Skil dig ud fra mængden ved at læse anderledes fag

Udbuddet af fag og uddannelser i udlandet giver dig mange spændende muligheder som du måske ikke ville have i Danmark. Herudover er der ofte mere fleksibilitet når du læser i udlandet, dvs. at du f. eks. har mulighed for at prøve kræfter med fag som ikke umiddelbart ligger inden for dit normale studieområde.

 

8. Oplev verden

De fleste som tager på udlandsophold vælger at kombinere deres ophold med rejser og udflugter og kommer hjem med kæmpe oplevelser og erfaringer. Et udlandsophold handler ikke kun om at studere eller være i praktik, der er også alt det sjove ved side af. Få minder for livet! Trænger du til en forandring i hverdagen, kan et udlandsophold være det du har brug for. Oplev verden, mød nye mennesker og udforsk dig selv og dine personlige grænser.

 

9. Gode finansieringsmuligheder

Der har aldrig været bedre muligheder for at finansiere sit udlandsophold som der er i dag. Fra staten kan du få SU, SU-lån, udlandsstipendium og udlandsstudielån til helt eller delvist at dække dine leve- og studieomkostninger. Dertil har du gode muligheder for at få legater fra diverse fonde og organisationer. Læser du hel uddannelse kan du måske også søge scholarship ved den institution du søger ind ved.

 

10. Gratis vejledning

Det er slet ikke så svært som du tror. I hvert fald ikke hvis du lader Studysea hjælpe dig. Vores studievejledning er helt gratis. Book et vejledningsmøde med Studysea så vi kan hjælpe dig på vej.

 

For mange studerende er det et rigtigt stort spring når beslutningen tages om at studere i udlandet. Men de færreste fortryder at have taget springet. For de fleste viser beslutningen sig at være afgørende for livets og karrierens fremtidige forløb.