Bliv praktikant i Vietnam

Tag din praktik i Ho Chi Minh City i Vietnam. Oplev det bedste af Sydøstasien. Få erfaring fra en international virksomhed. Lev godt på din SU. Bliv en del af et stærkt socialt netværk af andre danske praktikanter.

Vietnam er et vækstmarked

Hvorfor tage praktik i Vietnam? - klik her

Som en “Next Eleven” økonomi, er Vietnam en af verdens hurtigst voksende økonomier. Vietnam har 90 millioner indbyggere, hvoraf 60% er under 30 år gamle. Det betyder et kæmpe potentiale. Med et praktikophold i Vietnam gør du dig attraktiv overfor arbejdsgivere med aktiviteter eller interesse i Asiens vækstmarkeder. Udover et styrket CV og praktisk erfaring, kan du i Vietnam opleve en voksende turistdestination som byder på smuk natur og over 3000 km kystlinje som strækker sig ud til Det Sydkinesiske Hav. Den vietnamesiske befolkning er venlig og nysgerrig og yderst gæstfri, hvilket har positiv betydning for dit ophold i landet. Vietnam er generelt trygt og sikkert at opholde sig i og engelsk er blevet mere udbredt i byerne. Vietnam byder på en spændende kultur som bl.a. er præget af tiden som fransk koloni. Danmark har en officiel vækstmarkedsstrategi for Vietnam og der er over 100 danske virksomheder i landet. En frihandelsaftale mellem EU og Vietnam er ved at blive ratificeret. Et praktikophold i Vietnam er et godt strategisk valg, da du får Asien på CV’et og et dybdegående indblik i vietnamesisk kultur. Derudover kan du også forvente at få en fantastisk oplevelse!

HCMC er en pulserende storby

Hvorfor praktik i Ho Chi Minh City? - klik her

Ho Chi Minh City (HCMC) er Vietnams største by og landets kommercielle center. Byen ligger i det sydlige Vietnam og hed i gamle dage Saigon og har en befolkning og et opland på godt 10 millioner indbyggere. HCMC er en by fyldt med kontraster. Du kan opleve moderne højhuse som står side om side med gamle nedslidte bygninger. Vejene er fyldt med motorbikes som snor sig uden om biler som føres af privatchauffører for byens mest velhavende. Udover sin vanvittige trafik er HCMC også kendt for sin fantastiske madscene. Du finder alt fra udsøgte lokale gadekøkkener til etablerede restauranter som serverer alt fra alverdens køkkener. Savner du frikadeller, så besøg en af byens tre danske spisesteder. Modsat Danmark, så er daglige restaurantbesøg i Vietnam en kutyme blandt danske praktikanter da SU’en strækker sig noget længere. HCMC er en by som aldrig sover og vil du udforske nattelivet kan du nyde cocktails på fancy skybarer, danse natten ud på et diskotek eller nyde en billig øl på en af de mange barer i backpacker distriktet Bui Vien. Er du til sommer og varmt vejr, vil du elske byen. Forvent en temperatur på mellem 30 og 36 grader året rundt. HCMC er en by med fuld fart på og du kommer bestemt ikke til at kede dig!

Oplev smukke Vietnam og Sydøstasien

Som praktikant i HCMC kan du rejse billigt rundt i Vietnam og opleve landets seværdigheder og særdeles smukke natur. Udforsk rismarkerne i Sapas smukke bjerglandskaber eller tag på en bådtur i den eventyrlige Halong Bugt. Besøg Phu Quoc Island som byder på smuk natur og fantastiske strande. Bestil dit eget skræddersyede jakkesæt (eller kjole), når du besøger historiske Hoi An som er kendt for sine mange skræddere. I Cu Chi kan du kravle i de tunneller som Viet Cong soldaterne benyttede under Vietnamkrigen. Tunnelsystemet består af 250 km underjordiske tunneller. Når du bor i Vietnam er du godt forbundet til resten af de sydøstasiatiske lande. Mange praktikanter udnytter muligheden for at rejse rundt i regionen i weekenden eller før eller efter praktikopholdet. Besøg f.eks. populære rejsemål som Singapore, Malaysia, Indonesien, Thailand, Cambodia og Myanmar. Mange lavprisflyselskaber flyver fra den internationale lufthavn i HCMC og det er muligt at finde mange gode tilbud.

Økonomi

Leveomkostningerne i Vietnam er lave og du kan derfor leve yderst komfortabelt på din SU.

praktik udland hcmc

Danske og internationale virksomheder

Studysea’s netværk af praktiksteder i Ho Chi Minh City består hovedsageligt af danske og internationale virksomheder og organisationer. Også lokale virksomheder, som lever op til Studysea’s kvalitetskrav, indgår i netværket. Studysea matcher dig til et praktiksted som lever op til dine ønsker og kravene fra dit uddannelsested. DHL, DSV, European Chamber of Commerce, Le Meridien Saigon og Grant Thornton er eksempler på nogle af de virksomheder og organisationer som indgår i vores netværk.

dromme praktik vietnam

Få drømmepraktikpladsen

Når du søger praktikplads i Vietnam, konkurrerer du ikke med dine medstuderende om de bedste praktikpladser. Du konkurrerer med de lokale og det giver dig nogle helt særlige muligheder. Arbejdsgiverne, især de internationale virksomheder, har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft blandt de lokale. Med en dansk uddannelse og vestlig mentalitet, er du attraktiv for virksomhederne. Det betyder at du har større sandsynlighed for at få foden inden for i drømme virksomheden, branchen eller jobbet. Din praktikplads er din mulighed for at skille dig ud fra mængden, derfor lægger vi meget vægt på at din praktikplads åbner muligheder og sender dig i den retning du ønsker din karriere skal gå.

velkomstmiddag praktik hcmc

Hav det sjovt med andre praktikanter

Vietnam er anderledes og noget af et eventyr. Du vil uden tvivl få din tålmodighed sat på prøve og de kulturelle forskelle vil udfordre dig både på og uden for arbejdspladsen. For at give dig en god indslusning til det nye miljø, lægger vi vægt på sikkerhed, tryghed og ikke mindst det sociale. Som praktikant via Studysea, bliver du en del af et stærkt socialt netværk bestående af andre danske praktikanter og unge professionelle i HCMC. Vi holder ugentligt vores populære “onsdagsmiddage” hvor vi sammen prøver en af byens mange restauranter af.

Er du interesseret i praktik i Vietnam? Læs mere om vores Ho Chi Minh City Praktikpakke.

Brug for hjælp?

Har du spørgsmål eller er du klar til at søge ind? Kontakt Studysea for gratis hjælp og vejledning.