fbpx
arbejde i usa vi hjælper dig på rette vej

Vil du arbejde i USA?

USA er de fries land, det er mulighedernes land og så er det en af de mest eftertragtede destinationer for danske studerende.

Rigtig mange drømmer om en karriere over Atlanten, men de fleste opgiver drømmen når de finder ud af hvor svært og kompliceret det er at få arbejdstilladelse. Hvis ikke man lige gifter sig til et statsborgerskab, investerer en formue i at starte virksomhed eller har en så unik profil at arbejdsgiverne står i kø for at sponsorere en, ja så kan vejen være lang.

Men bare rolig, der er håb forude!

Danske studerende som læser en hel uddannelse i USA har mulighed for at arbejde et år efter afsluttet uddannelse. Via OPT (Optional Practical Training), som er en forlængelse af dit studievisum, har du mulighed for at hverve dig studierelevant erhvervserfaring. Som eksempel kan du tage en 1-årig masteruddannelse (kandidat), få den finansieret via statens udlandsstipendium (se artiklen “Hvad med økonomien: Kandidat i udlandet”) og herefter arbejde et år i USA med løn.

Vil du endnu hurtigere ud på det amerikanske arbejdsmarked, så giver vi dig her opskriften:

Graduate Certificate efter afsluttet bachelor

Har du afsluttet din bachelor kan Studysea hjælpe dig med at søge ind på et Accelerated Certificate Program på University of California Irvine Extension. UCI boltrer sig i toppen af ranglisterne sammen med universiteter som Harvard, Stanford og Yale. Det er nr. 1 i verden for universiteter under 50 år.

Et Accelerated Certificate Program tager 3 måneder at fuldføre. Tager du to certifikater efterfulgt af tre måneders praktik har du opskriften til et års arbejdstilladelse i USA. Her på Studysea er vi mildest talt begejstrede for det nye samarbejde med UCI. Ikke alene kan du få et certifikat fra en af verdens bedste og mest anerkendte universiteter, du får også en rigtig god mulighed for at komme ind i en af USA’s bedste virksomheder som samarbejder med UCI. Og hvem ved, måske kan det bane vejen for permanent opholdstilladelse (greencard) i USA hvis du bruger din OPT til at overtale din arbejdsgiver til at sponsorere dig. Sidst, men ikke mindst så ligger UCI i Orange County – bedre bliver det vel ikke….eller hvad? Lær mere om UCI og de forskellige certifikater du kan læse her.

Undergraduate Certificate for studenter eller unge over 18

Hvis du syntes UCI og Orange County lyder godt, så vil du elske denne mulighed. Studysea har indgået samarbejde med Leeward Community College i intet ringere end ferieparadiset Hawaii. LCC er et “open college” hvilket betyder at unge som ikke har en gymnasial uddannelse også kan søge om optagelse, så længe de er over 18 år. Er du under 18 kan du stadig optages hvis du har en gymnasial uddannelse. Du kan læse mellem flere forskellige certifikater af forskellig varighed. Du skal læse i mindst ni måneder for at optjene retten til at arbejde et år. Efter certifikatet kan du enten læse videre til en amerikansk Associate Degree (2-årig) eller du kan arbejde under OPT-programmet. Om du arbejder i Hawaii eller en af de andre 49 amerikanske delstater er helt op til dig. LCC ligger i Pearl City, blot 15 minutters kørsel fra downtown Honolulu og 30 minutter fra den berømte Waikiki Beach. Hawaii er en luksusdestination og LCC, med en studieafgift på kun 3.792 dollars pr. semester, er bestemt et fund til pengene!

Vil du søge ind?

Lyder det tiltalende og vil du vide mere, så book et møde med Studysea’s studievejledning. Som officiel repræsentant for både Leeward Community College og University of California Irvine i Danmark kan vi gratis vejlede dig igennem hele ansøgningsforløbet.