fbpx

Studievisum til USA er blevet nemmere og hurtigere pga. midlertidig undtagelse af visuminterview

Studievisum til USA er blevet nemmere og hurtigere pga. midlertidig undtagelse af visuminterview

Selvom USA har været åbent for studerende under det meste af pandemien, har det ikke været helt uden udfordringer. De amerikanske ambassader og konsulater i Danmark og resten af Europa har været pressede og langt bagud med visuminterviews. Heldigvis er der godt nyt fra den front, da det nu er muligt at undgå at troppe op fysisk på ambassaden. Det betyder at du kan søge studier i USA med en noget kortere varsel. Vil du afsted i foråret 2022 er det altså stadig muligt at nå.

 

I mange år har det fysiske visuminterview, som er påkrævet når man søger studievisum (J-1 og F-1 visa) til USA, været årsag til lange ventetider, stress og bekymringer for de studerende som drømmer om at dygtiggøre sig i det eftertragtede amerikanske uddannelsessystem. Dette har især været tilfældet i 2020 og 2021. Pga. restriktioner i forbindelse med pandemien, har de amerikanske ambassader og konsulater været fuldt booket for visuminterviews og mange studerende har fået tider som lå efter deres planlagte studiestart. Af samme årsag, godkendte de amerikanske myndigheder for nyligt en midlertidig undtagelse, som giver ansøgere til studievisum, mulighed for at slippe for det fysiske interview og altså blot indsende pas og ansøgningsdokumenter med post. Denne undtagelse gælder indtil videre til og med 31. december 2021. Om dette fortsættes i 2022, er uvist. Men for dig som håber på at studere i USA med start i januar, er det rigtig gode nyheder. Også for dig, som af samme årsag, har valgt ikke at søge til USA – det kan du nemlig stadig nå. Behandlingstiden for visumansøgning med post er kun ca. 10 dage. Kontakt Studysea i dag, hvis du er interesseret i at læse på et af de amerikanske universiteter som vi repræsenterer.

Studysea har modtaget nedenstående svar på email fra den amerikanske ambassade 12. oktober 2021, som beskriver de kriterier som du skal opfylde for at kunne søge visum med post:

  1. We will not be able to process your application if you have been refused a visa that was not subsequently overcome or waived, or if you have been denied an ESTA.
  2. You must not have any apparent or potential ineligibility.
  3. You must be physically present in Denmark.
  4. If you do not have a Danish passport, you must have legal residence in Denmark and provide proof of residence with your application. **Please note: to qualify for a waiver of the in-person interview requirement, non-Danish citizens who are not citizens of another Visa Waiver Country must have been previously issued a visa in any class and may need to appear for fingerprinting.
  5. Your current passport must be valid for at least 6 more months.
  6. If your program state date is more than 120 days away, we will need to hold your application and passport until we are within the 120-day window. If you are within the 120-day window from your start date, we will need to hold your passport for approximately 10 business days for processing.
  7. You have not already missed your program start date or cannot provide proof of an extension.