fbpx

Uddannelse i USA

Studér i mulighedernes land, USA. Læs mere om USA som studiedestination og se de universiteter og colleges du kan studere på via Studysea.

Vil du vide mere om at studere i USA? Kontakt os for gratis vejledning

Studér i USA

Overvejer du at læse hele eller måske en del af din uddannelse i USA? Så er du langt fra den eneste. USA har i mange år domineret som en af de mest populære studiedestinationer blandt internationale studerende og det er ikke uden grund. USA har nemlig nogle af verdens bedst rangerede universiteter, som f.eks. UC Berkeley og UCLA. Landet er kendt for høje akademiske standarder og er generelt kendt for at være førende indenfor mange forskellige industrier. Derudover kan du nemt rejse fra stat til stat og derved kombinere dine udlandsstudier med oplevelser i landets mange forskelligartede områder og klimaer. Med hjælp fra Studysea kan du komme til et anerkendt universitet eller college i USA. Vi kan hjælpe dig med både et semester eller en hel uddannelse. Vi har også mulighed for at hjælpe dig med visum til praktikophold.

Oplev amerikansk kultur på første hånd

I USA kan du kombinere det bedste fra alle verdener. Ud over akademisk udfordring, kan du opleve en livsstil fyldt med spænding og eventyr. Her er bilerne, bygningerne, portionerne og sågar menneskerne større. Alt det du ser på amerikanske film, kan du opleve i virkeligheden, når du besøger USA. Fra pulserende storbyer som New York og San Francisco til naturskønne vidder som Grand Canyon og Yellowstone National Park – USA tilbyder et utal af store oplevelser, der vil berige dit liv uden for dine universitetsstudier. Klimaet i USA afhænger af din geografiske placering, og uanset om du foretrækker sneklædte omgivelser, varme året rundt, eller ønsker at have alle fire årstider, vil du finde et vejr, der passer til dig. Det er ikke kun klimaet i USA, der er forskelligartet. Kultur og omgivelser varierer også fra stat til stat, og du kan nemt drage ud og opleve diversiteten. En af fordelene ved at studere i USA for internationale studerende, er nemlig muligheden for at se meget af landet med en meget lille indsats. Med kun lidt mere end en GPS og benzinpenge, kan du nemt komme fra en stats storby til en anden stats landskab.

 

Oplev Amerikansk college life

Når du læser på et universitet i USA, kan du opleve vaskeægte amerikansk college life. Extra-curricular activities er alt det som foregår uden for klasseværelset, og her byder USA på rigtig meget bl.a. college sports på højt plan, studenterklubber og studentersamfund. Mange amerikanske universiteter er så store at universitets campus nærmest er en by i sig selv hvor du finder alt hvad du har brug for i hverdagen. Læser du på et amerikansk universitet eller college, er det ikke unormalt at møde studerende fra andre verdensdele. Studerende fra hele verden rejser til især de amerikanske storbyer, for at læse hele eller dele af deres uddannelse. Det giver dig mulighed for at skabe internationale forbindelser, mens du læser dine udlandsstudier.

 

Bredt udvalg af uddannelsesinstitutioner

USA har knap 6.000 colleges og universiteter. Det er vildt mange! Ligeså mangfoldig som USA som land er, ligeså mangfoldig er udbuddet af uddannelser og uddannelsesinstitutioner. Modsat Danmark, hvor uddannelsessystemet er offentligt og nok for mange føles som et one-size-fits-all system, så er der i USA god mulighed for at finde et eller flere universiteter som har en profil der lige netop matcher dig. Studysea’s samarbejde i USA giver os mulighed for at hjælpe dig til over 30 amerikanske uddannelsesinstitutioner. De tæller alt fra de billigere community colleges (f.eks. El Camino College), hvor man kan læse de første to år (associate degree) af bacheloren og optages uanset karaktergennemsnit eller gymnasial uddannelse, til private non-profit liberal arts colleges som f.eks. Hawaii Pacific University og store anerkendte forskningsuniversiteter som UC Berkeley og The University of Arizona. Det kan være svært at navigere i den amerikanske uddannelsesjungle, og der er mange overvejelser du bør gøre dig før du træffer dit valg. Studieafgiften, mulighed for stipendium (scholarship), uddannelsesstedets akkreditering, SU-godkendelse og meget mere, er noget Studysea kan gøre dig klogere på før du evt. igangsætter en ansøgning.

Hvad kan Studysea tilbyde?

Overvejer du at studere i USA, på et af de universiteter som Studysea samarbejder med, kan vi gratis vejlede dig og hjælpe dig med ansøgningen, SU, legater, bolig og andet praktisk som du skal have styr på før du kan rejse afsted. Ved Studysea kan du forvente personlig og kompetent vejledning. Der er mange gode grunde til at søge igennem Studysea, hvis du vil studere i udlandet. Forneden kan du se hvilken type ophold vi kan hjælpe med, hvis du drømmer om at komme til USA.

Fakta om USA

Befolkningstal: 341,3 millioner
Hovedstad: Washington D.C.
Sprog: Engelsk
Areal: 9,372,610 kvadratkilometer

 

USA består af 50 delstater, hvoraf New York, Californien, Hawaii og Texas hører blandt de mest kendte. USA er verdens tredje mest folkerige land efter Kina og Indien og verdens fjerdestørste land målt på areal efter Rusland, Canada og Kina. Mere end 341 millioner mennesker bor i USA og de tre største byer er New York, Los Angeles og Chicago. I nord grænser USA op til Canada og i syd til Mexico. Med et bruttonationalprodukt på knap 17 billioner dollars har landet også verdens absolut største økonomi.

Visum til uddannelse

Som international studerende i USA, skal du ansøge om et studievisum (F-1 eller J-1 visum). Du kan først søge visum, når du er optaget og har fået dit visum-dokument fra universitetet (I-20 eller DS-2019). Vær opmærksom på, at du bør være ude i god tid med din visumansøgning til USA, fordi behandlingstiden kan være lang og det kræves ofte at du møder op på en amerikansk ambassade eller konsulat. Lyder det som lidt af en mundfuld at søge visum til USA? Bare rolig! Når du søger via Studysea, vejleder vi dig om hvordan du søger.

Visum til praktik

Er du blevet tildelt en praktikplads eller et traineeship i USA og skal du have et J-1 visum, kan vi hjælpe dig med dette via vores J-1 Visumpakke.

Arbejde mens du studerer

Som studerende med et F-1 visum, kan du få et deltidsjob i USA. Du må som udgangspunkt kun arbejde på campus og maksimalt 20 timer om ugen i løbet af semesterperioden. Alternativt kan du, gennem CPT-programmet (curricular practical training), få praktisk erfaring, der er direkte relateret til dit hovedfag gennem ansættelse i lønnet eller ulønnet praktik.

Arbejde efter afsluttet uddannelse

Du kan arbejde i USA i op til et år efter dine studier, igennem OPT (Optional Practical Training). Det kræver som udgangspunkt at du har afsluttet en grad og læst minimum et akademisk år i USA. Har du læst en STEM-uddannelse, vil du i mange tilfælde have mulighed for at arbejde i USA i op til yderligere 2 år igennem STEM OPT Extension – dvs. 3 år sammenlagt. Du skal være opmærksom på, om din uddannelse officielt er klassificeret som en STEM-uddannelse og den information vil du typisk kunne rekvirere hos dit amerikanske universitet eller få Studysea til at tjekke før du søger ind. Du kan læse om OPT på U.S. Citizenship and Immigration Services hjemmeside.

Populære universiteter i USA

berkeley college new york

Berkeley College

cal poly pomona

California State Polytechnic University

california state university monterey bay

California State University Monterey Bay

california state university san marcos san diego

California State University San Marcos

Hawaii Pacific University

Hawaii Pacific University

San Diego State University

San Diego State University

studer på sfsu

San Francisco State University

university of california berkeley

University of California Berkeley

university of california irvine usa

University of California, Irvine

ucla university of california los angeles

University of California Los Angeles

university of california san diego

University of California San Diego

westcliff university usa

Westcliff University

saint louis university usa

Saint Louis University 

hofstra university new york

Hofstra University

the university of arizona usa

The University of Arizona

Kort over universiteter

Øvrige universiteter i USA

Disse universitet og college i USA kan Studysea hjælpe dig til