fbpx

Mickey Kromann-Jensen

Hej, jeg hedder Mickey Kromann-Jensen og jeg er stifter af Studysea og står for den daglige drift. Jeg startede Studysea fordi jeg selv har læst i udlandet og gerne ville hjælpe andre med at opfylde drømmen om at komme til udlandet. Mine udlandsophold har haft en kæmpe indflydelse på min karriere og mit liv. Jeg har haft fantastiske oplevelser og jeg kan kun varmt anbefale andre at springe ud i det. Tag ud i verden for at opleve, dygtiggøre dig, udvide netværket og få en indsigt i andre kulturer. Det kommer du ikke til at fortryde. Tværtimod! Gør det imens du kan, for ellers kommer du til at fortryde det senere hen i livet.

 

Min uddannelse og mine udlandsophold

Jeg rejste ud første gang som 16-årig, hvor jeg tilbragte et semester på min HTX-uddannelse i en lille amerikansk by i Minnesota som hedder Grand Rapids. Opholdet var min første rejse til USA og faktisk også første gang jeg var ude at flyve, så det var en kæmpe oplevelse. Vi var afsted hele klassen og en lærer. Det var rart med trygheden når nu vi var så unge. Efter opholdet i Minnesota vidste jeg at jeg ville ud i verden igen – og helt sikkert også tilbage til USA.

 

Efter HTX læste jeg til markedsføringsøkonom. På mit sidste semester tog jeg til udlandet i praktik. Jeg ville egentlig have været i Frankrig ved en virksomhed, men endte med at få en plads tilbudt i Litauen på en uddannelsesinstitution. Det var her jeg fik min første erfaring med international uddannelse og mobilitet. En erfaring der skulle vise sig at bane vejen for min fremtidige karriere.

 

Efter markedsføringsøkonomen læste jeg videre i USA på Hawaii Pacific University hvor jeg fik min bachelor i business administration med travel industry management som hovedfag. Ved siden af studiet, arbejdede jeg på universitetet. Studiejobbet på universitetet blev siden hen erstattet af en praktikplads ved en konsulentvirkomhed, som tidligere var en del af PwC’s hospitality consulting afdeling i Honolulu. Da jeg var blevet helt forelsket i Hawaii, udnyttede jeg muligheden for at blive og arbejde efter afsluttet uddannelse og fortsatte mit arbejde som konsulent indtil mit visum udløb.

 

I 2009, efter jeg var vendt tilbage til Danmark, blev jeg tilbudt job ved Hawaii Pacific University, hvor jeg fik ansvar for rekruttering af studerende samt universitets relationer i Nord- og Østeuropa samt Kaukasien. I jobbet rejste jeg regionen tyndt, når ikke jeg tilbragte tiden i Hawaii på at modtage nye studerende. Det perfekte job til en ung og rejselysten mand.

 

I 2012 flyttede jeg til Vietnam for at prøve noget nyt, for at opleve og tage del i den vækst som landet og regionen befandt sig i og for at få Asien på CV’et. Udover at læse vietnamesisk på det lokale universitet, arbejdede jeg i kort tid med salg ved en stor dansk møbelkoncern. Jeg savnede dog uddannelsesbranchen og søgte derfor tilbage til branchen hvor jeg fik job for Queen’s University Belfast og INTO Queen’s University Belfast med ansvar for rekruttering af studerende fra Sydøstasien. Igen en spændende tid som bragte mig vidt omkring i region.

 

Efter at have oplevet hvor fantastisk Sydøstasien var og hvilke muligheder regionen bød på, fik jeg lyst til at dele den med andre. Jeg fik idéen til Studysea, da der i Danmark fra politisk side var meget fokus på at studerende skulle læse en del af deres uddannelse i udlandet – ikke blot i de traditionelle engelsktalende lande – men i vækstlande. Da der, ved de danske uddannelsesinstitutioner, var manglende kendskab til anerkendte universiteter som underviste på engelsk i Sydøstasien, følte jeg det som en oplagt mulighed at sætte regionen på landkortet som fremtidig studiedestination. Studysea blev grundlagt og i 2014 sendte jeg de første studerende og praktikanter afsted til Malaysia, Thailand, Vietnam og Singapore. Der er sket rigtig meget siden, og som du sikkert har bemærket sender Studysea i dag studerende og praktikanter til mange andre steder i verden.

 

I dag bor jeg i Odense, hvorfra jeg driver Studysea.

 

Se Mickeys CV på Linkedin.

 

Det bedste ved mit arbejde

Jeg elsker mit arbejde og det allerbedste ved mit job er at se hvordan, de mennesker vi hjælper ud i verden, får oplevelser, erfaringer og bekendtskaber som er med til at forme deres liv og karriere. Det er den ultimative tilfredsstillelse at få at vide at man har været med til at opfylde en drøm eller at ens hjælp har været afgørende i forhold til at få drømmejobbet, komme ind på drømmeuddannelsen eller nå andre livsmål.