fbpx

Carina Lykke Svindborg

carina svindborg aau siv udveksling

Carina Lykke Svindborg læser Sprog og International Virksomhedskommunikation (SIV) i Engelsk, projekt- og forandringsledelse på Aalborg Universitet. Da der var mulighed for udveksling på 4. semester af uddannelsen, rejste Carina til Malaysia hvor hun læste fag på HELP University i Kuala Lumpur. Læs om Carinas erfaringer og anbefalinger.

 

Hvad er de 3 bedste grunde til at tage på studieophold i Malaysia?

  1. Malaysia er et land, hvor der er plads til alle mennesker og kulturer. De fejrer alle højtider fra alle religioner og har stor respekt for hinanden. Det tror jeg resten af verdenen kan lære meget af.
  2. Hvis man tager rundt og ser landet, får man lov til at opleve alt. Både storbyer, strande med hippie miljøer og gamle koloni byer med spændende historier. Man kan let få råd til at gøre det, fordi alt er så billigt.
  3. Kuala Lumpur er fantastisk at bo i, man keder sig aldrig! Der sker altid noget, og jeg bliver nødt til at rejse tilbage, for jeg er blevet forelsket i byen og nåede slet ikke at opleve alt på 5 måneder.

 

Hvad er de 3 bedste grunde til at læse på HELP University

  1. Undervisere var virkelig gode til at tage hensyn til at vi kom fra en anden kultur. Derfor gjorde de meget ud af at sammenligne og forklare, hvis der var noget vi ikke var helt med på.
  2. Andre studerende var gode til at tage os med ind i gruppe arbejde. Man kan godt mærke at vi lærer forskellige ting i forskellige lande, derfor kunne vi lære meget af hinanden.
  3. Der var god mulighed for at tage fag, der ikke ville give mening i Danmark. F.eks. tog jeg Asian Business Environment. Det er en god mulighed for at specialisere sig på internationale områder, der ellers ikke ville være mulige.

 

Hvordan er undervisningen anderledes i forhold til Danmark?

Noget, der er meget anderledes end i Danmark, er at der ikke bliver brugt computere i undervisningen eller til eksaminer, det kan være svært at vænne sig til. Alle eksaminer er skriftlige stedprøver på papir, hvilket kan lyde lidt skræmmende, men i virkeligheden ikke er så slemt. En sjov episode er at vi havde en eksamen med svarmuligheder, hvor man bare skulle markere det rigtige svar. Det har jeg ikke prøvet før, så jeg satte bare kryds i cirklen ud for svaret. Det viser sig at man skal udfylde hele cirklen, det skulle også gøres med en bestemt type blyant, og ikke med kuglepen, som jeg ellers havde gjort. Det kunne have gået helt galt. Heldigvis var en vagt hurtig til at gøre mig opmærksom på det, og skaffe både et nyt svarark og en blyant til mig.

 

Hvilke sociale aktiviteter er der i Kuala Lumpur og på HELP University?

Der er en hel del sociale aktiviteter på skolen, som man let kan blive trukket ind i. De har f.eks. et buddy program og man kommer til at bo på deres eget kollegie, så man møder hurtigt folk. En af de bedste venner jeg fik, mødte jeg i elevatoren den aften jeg ankom. Universitetes kontaktperson tog også mig og nogle få andre studerende med til hendes kirke i sin fritid for at fejre kinesisk nytår. Hun var vildt sød og gik meget op i at vi skulle have det godt. Nærmest en slags Malaysisk ekstra mor, man altid kunne komme til. I byen var der også mange aktiviteter, specielt i kraft af at de fejrer ALT. Der er gode muligheder for at møde folk, selvfølgelig skal man selv lede lidt efter aktiviteterne, men det går meget nemt.

 

Hvad har været dine bedste fritidsaktiviteter?

Udover fitnesscenteret havde jeg ikke nogen fast fritidsaktivitet, da jeg hellere ville bruge tid på mange forskellige ting. Jeg gik en hel del i byen, hvor jeg har mødt en del mennesker jeg stadig snakker meget med. Der er selvfølgelig ikke meget studierelevant over det, men det har givet en mange gode historier, og jeg har skabt god kontakt til en del mennesker, som arbejder inden for international business i større virksomheder, hvilket også kan blive vigtigt i fremtiden.

 

Hvad er det bedste ved at søge studieophold igennem Studysea?

Det bedste ved at søge igennem Studysea har helt klart været at der har været en fast kontaktperson, som har været hurtig til at hjælpe med alt, også mens jeg var i Malaysia. Desuden har de en del destinationer, som man ikke kan finde alle andre stede. Det giver en anderledes oplevelse.

 

Hvad vil du anbefale andre som overvejer et studieophold i udlandet?

Jeg vil helt klart anbefale alle andre at studere i udlandet via Studysea, da de giver muligheder for nogle lidt anderledes destinationer end de fleste andre. Det giver den vildeste oplevelse, og der er sket så mange ting på 5 måneder, at man slet ikke kan forstille sig det. Jeg ville bestemt ikke have været uden det.

Navn

Carina Lykke Svindborg

Uddannelsesinstitution i Danmark

Aalborg Universitet

Uddannelse

Sprog og international virksomhedskommunikation – Engelsk, projekt- og forandringsledelse

Universitet i udlandet

Fag på udenlandsk universitet

Leadership in Business B2B Marketing Managing Human Resources Asian Business Environment Strategic Global Marketing

Date
Kategori
Alumne, HELP University
Tags
Aalborg Universitet, AAU, Sprog og international virksomhedskommunikation (SIV), Studieophold, udveksling