fbpx

Anette Kihlgast

Monash Anette kandidat master international business

Anette Kihlgast har læst Erhvervsøkonomi, HA – Strategisk Kommunikation på Syddansk Universitet. Efter sin bacheloruddannelse rejste hun til Malaysia for at læse Master of International Business på Monash University Malaysia. Læs om Anettes oplevelser og anbefalinger som dansk kandidatstuderende på Monash Malaysia.

 

Hvorfor har du valgt at læse på Monash University Malaysia?

Jeg valgte Monash University Malaysia, fordi jeg rigtig gerne ville have kvaliteten fra et australsk universitet, men samtidig gerne ville nyde godt at den geniale placering som Malaysia har i Sydøstasien. Monash er en højt-rangeret og anerkendt universitet og jeg gik meget op i at vælge et universitet af minimum samme standard som universiteterne i Danmark. Derudover er det bare super fedt, at lufthavnen i Kuala Lumpur er bindeledet til mange andre destinationer i Asien.

 

Hvad er de tre bedste ting ved at bo i Kuala Lumpur og Malaysia?

Lokalbefolkningen ville nok håbe, at jeg sagde deres mad som nummer 1. Men for mig er de tre bedste ting ved at bo i Malaysia:

 

  1. Muligheden for at stifte bekendtskab med så mange forskellige kulturer
  2. Det varme vejr hele året rundt
  3. Den luksus det er, at have en international lufthavn og så mange spændende destinationer inden for kort afstand.

 

Hvilke oplevelser fra dit ophold skiller sig specielt ud?

Selvom at mit primære formål med at være afsted er, at tage min kandidatuddannelse, så er de mest specielle oplevelser jeg har fået nok på mine rejser. Dermed sagt har alle rejserne også bidraget med vigtig viden og erfaring til mit uddannelsesforløb, da jeg har fået et udvidet kendskab til asiatiske kulturer i praksis og dermed har fået nemmere ved at sætte mig ind i og forstå problemstillinger og senarier som bliver bragt op i undervisningen.

 

Vil du anbefale andre at studere Master of International Business på Monash Malaysia?

Hvis man brænder for forretningsstrategier, ledelse og markeføring i et international henseende, så vil jeg helt klart anbefale uddannelsen. Det fedeste ved uddannelsen er, at man udover det faglige stof også bliver meget klogere på forskellige kulture og problemstillinger forbundet hermed. En ting er, at sidde og læse om dem hjemme i Danmark, men noget helt andet er at opleve dem på egen hånd. Man skal opleve en kultur, før man virkelig forstår den. Præcis det samme gælder mit valg for at læse en Master i International Business i udlandet, for hvordan skal man lære om verden, ved at sidde hjemme i lille Danmark? Man skal ud og føle oplevelserne på egen krop.

 

Vil du anbefale andre at læse på Monash University Malaysia?

Ja, helt klart! Nu har jeg selvfølgelig ikke prøvet at tage en hel kandidatuddannelse i Danmark, men jeg føler virkelig jeg har fået mange ekstraordinære oplevelser med i bagagen ved at læse på Monash.

 

Har du nogen anbefalinger vedrørende bolig under opholdet?

Man skal gøre op med sig selv om man er til kollegieværelse eller lejlighed. Jeg startede på kollegium, men følte ikke rigtig det var mig. Det var dog en fin måde at starte på, da jeg hurtigt fik lært nogle nye mennesker fra universitetet at kende. Men det er ikke særlig almindeligt at kandidatstuderende bor der og derfor var de en del yngre dem jeg boede sammen med. Hvis man kun er afsted et semester tror jeg, at det er ret perfekt at bo på kollegiet, men jeg vil anbefale folk, der tager hertil for længere tid, at finde en lejlighed (enten sin egen eller et værelse man kan leje hos en anden). Der findes flere Facebooksider, hvor man nemt kan finde lejligheder og værelser.

 

Hvordan er mulighederne for at udvide sit netværk både professionelt og personligt?

At bosætte sig i et andet land giver helt naturligt nogle rigtig gode forudsætninger for at netværke og skabe nye relationer både professionelt og personligt. Det eneste det kræver er, at man er opsøgende og nysgerrig. Andre studerende er i samme situation som en selv, og rigtig mange starter på uddannelsen uden at kende et øje. Derudover virker underviserne meget interesseret i at lære de studerende at kende, og melder man sig ind i foreninger, som fx arrangerer virksomhedsbesøg giver det også god mulighed for at få nye forbindelser på erhvervsmarkedet.

 

Har du nogen anbefalinger til andre som måtte overveje at søge ind på en masteruddannelse på Monash University Malaysia?

Start i god tid! Det er en forholdsvis lang proces at blive optaget på universitetet. Processen er ikke uoverskuelig, men man skal holde tungen lige i munden. Og ellers spørg Studysea til råds, de var til enorm stor hjælp da jeg skulle søge ind.

Navn

Anette Kihlgast

Tidligere uddannelse

Bachelor i Erhvervsøkonomi, HA - Strategisk Kommunikation fra Syddansk Universitet

Universitet i udlandet

Date
Kategori
Alumne, Monash Malaysia
Tags
Alumne, hel kandidat, kandidat i udlandet, Kuala Lumpur, Malaysia, Master of International Business, Monash University Malaysia, SDU, Syddansk Universitet