fbpx

Ida Kvorning

Ida Kvorning læser en kandidat i virksomhedsstudier og arbejdslivsstudier på Roskilde Universitet. Som en del af sin uddannelse tog hun på 3 måneders praktikophold i Dublin i Irland. Ida fandt praktikplads ved Radisson Blu Hotel via Studysea’s Dublin praktikpakke. Hun ønsker at få erfaring inden for HR, som hun vil bruge videre i sin karriere.

 

Læs hvordan Ida oplever livet som praktikant i Dublin.

 

Hvorfor har du valgt at tage din praktik i Dublin?

Jeg har i mange år gerne villet arbejde med HR i en stor virksomhed. Derfor har jeg de sidste år gerne villet til udlandet, således mit engelske kunne finpudses. Ydermere vil jeg gerne prøve at arbejde i et andet land, for netop at møde en ny kultur, møde nye mennesker og vigtigst, udvikle mig selv på det personlige plan. Jeg har i mange år tænkt på andre fremfor mig selv, og da jeg fik muligheden og tiden til at søge til udlandet tog valget kun 2 minutter.

 

Hvilke arbejdsopgaver har du haft på din praktikplads?

Mine arbejdsopgaver spænder vidt. Jeg laver fx rekruttering, hvor jeg screener alle kandidater, inviterer dem til samtale, laver referencer og tilbyder/afviser dem jobbet. Jeg afholder én gang ugentligt introduktionsdag, hvor alle nye skal igennem en hel dag med udfyldelse af en masse dokumenter, vises rundt på hotellet, gennemføre GDPR træning samt få dem i gang i deres respektive afdelinger med hvad de har brug for fx uniform mm. Jeg tjekker vagtplaner hver uge for alle afdelingerne og godkender dem. Ydermere har jeg i forbindelse med nyt IT-system gennemgået og analyseret en række rapporter (ferie, sygedage mm.), hvor jeg herefter har skulle få styr på de fejl og mangler der var, således alt var korrekt når vi overgik til det nye system. Dette er blot et udpluk af mine arbejdsopgaver. Jeg laver rigtig mange forskellige ting, og bliver involveret samt får hænderne ned i rigtig mange forskellige type arbejdsopgaver indenfor HR.

 

Hvad har været det bedste ved praktikken og hvad har du fået ud af det?

Hotellet har ikke bare fået en praktikant for at scanne og ordne alle de kedelige administrative opgaver. De har fået en praktikant for at få et ekstra sæt hænder til den travle hverdag og derigennem vise alle aspekter indenfor HR-feltet. Jeg har på kort tid oparbejdet en tillid til mine kollegaer, som gør at de betror mig med en række opgaver, jeg ikke havde forventet jeg ville komme til at sidde med. Denne tillid gør at jeg udvikler mig meget mere fagligt end forventet og det er bare super godt for den personlige udvikling lige så vel. Derudover er der altid run på, på hotellet, hvilket er noget jeg elsker. Man keder sig aldrig.

 

Hvordan er det at bo i Dublin i Irland?

Menneskerne er imødekommende, og de vil kun en det bedste og altid er klar på en skål med deres berømte Guiness. Atmosfæren i Dublin City Center er meget speciel og hyggelig. Jeg holder meget af at gå en tur inde i byen og høre alle de forskellige gademusikere, der holder til overalt i Dublin og høre en masse god musik og se hvordan de gør alle folk i godt humør. Der er stor forskel på Irland og jeg oplever nogle kulturforskelle her. I weekenderne inde i centrum, er der proppet med mennesker på diverse pub’s, hvor der er livemusik det meste af dagen/aftenen. Dette synes jeg virkelig viser hvad Irland er. Der er en pub på hvert gadehjørne (hvis ikke flere) hvor folk finder ro efter en måske stressende dag. Ydermere er folk meget hjælpende når man (som mig) er ny i byen og er nødt til at spørge sig frem til selv de mest basale ting. De går meget op i deres nationalsport og når Dublin spiller er man ikke i tvivl – det synes jeg bare er hyggeligt at se en masse glade mennesker, som er dedikerede.

Der er ingen tvivl om at Dublin er en dyr by, hvor leveomkostningerne er de samme som i Danmark. Forskellen er bare at lønnen er lavere, hvorfor mange er tvunget ud på landet, hvilket resulterer i lang transporttid. Jeg bor hos et ægtepar 5 km fra centrum og 5 km fra min praktikplads. Jeg har et fint værelse, hvor jeg så deler køkken med ægteparret. De er meget søde og imødekommende og jeg taler med dem hver dag om stort og småt.

 

Hvad har du lavet i din fritid?

Jeg fandt hurtigt et godt træningscenter med spaområde, hvor jeg er flere gange ugentligt. Efter en lang dag, elsker jeg at kunne gå over og svømme en god tur og komme ned i gear. Det er det gode ved at være i praktik. Når jeg har fri, så har jeg fri og så kan jeg gå en lang tur, træne, få lavet negle eller hvad jeg nu engang har lyst til. Jeg har været ude og opleve den irske natur og kultur ad flere omgange. Ydermere har jeg været ude og vandre lidt i naturen og set det smukke grønne land fra sin bedste side.

Jeg er så heldig at have rigtig mange gode venner, veninder og familie hjemmefra, som har været og besøge mig. Det har jeg nydt meget! Jeg holder derfor meget af at få slappet af i de weekender jeg ikke har besøg, da jeg som sagt arbejder rigtig meget og først er sent hjemme i hverdagene. Jeg ved derfor ikke rigtig om der er så mange sociale aktiviteter i byen. Når jeg har besøg, hygger vi, shopper og spiser god mad – lige som en weekend i en storby skal være.

Det skal dog siges, at jeg igennem Studysea er blevet inviteret nogle gange til bar hygge med andre praktikanter fra andre lande.

 

Hvordan vurderer du ansøgningsprocessen og Studysea?

Jeg valgte at søge gennem Studysea, da jeg fra den ene dag til den anden valgte at jeg ville afsted. Jeg vidste jeg ikke var ude i verdens bedste tid, hvorfor jeg havde brug for nogle til at hjælpe med alt det praktiske og give mig en liste jeg kunne arbejde ud fra, så jeg fik gjort alt korrekt i første omgang. Mickey har været en stor hjælp og lyttet til det jeg havde at sige undervejs samt spurgt ind til hvordan jeg har det mens jeg har været herover. Det er en dejlig tryghed at have. Studysea er hjælpsomme, lyttende og formår at skabe en tryghed.

Overvejer du at tage praktik i Irland, så gør det. Jeg havde aldrig været i Dublin før, men jeg kommer helt sikkert tilbage. Atmosfæren og hyggen her kan ikke sammenlignes med andet jeg har prøvet.

Navn

Ida Kvorning

Uddannelsesinstitution i Danmark

Praktiksted i udlandet

Radisson Blu Hotel, Dublin

Praktikplads

HR-afdeling

Kategori
Alumne, Praktik i Dublin
Tags
arbejdslivsstudier, dublin, hotel, HR, irland, praktik, praktik i udlandet, ruc, udlandet, virksomhedsstudier