Thomas Friis Rastow fra CBS læser en kandidat i Business Administration and Information Systems. Han har altid haft en forkærlighed til USA, som flere gange har været en rejsedestination. Denne gang skulle rejsen være en anderledes en af slagsen, så han valgte et study abroad ophold på UC Berkeley som en del af sin uddannelse. På UC Berkeley læste han fagene Introduction to International Business, Business Negotiating, Applications in Data Analysis, Lean/Agile Product Management og Business Intelligence with SQL Server.
Læs hvorfor Thomas valgte lige netop UC Berkeley og hvordan han har oplevet denne helt fantastiske studiedestination.
Jeg har altid været tiltrukket af USA som land, da jeg har været heldig at have været på ferie her mange gange før. Derfor har jeg også flere gange tænkt over, at jeg godt kunne forestille mig at bo og arbejde her en årrække. Udveksling hertil var derfor en oplagt mulighed for mig for at opleve, hvordan det ville være rent faktisk at bo i landet og ikke bare være på ferie her, og jeg kan bare sige, at lysten til at flytte hertil for en årrække ikke er blevet mindre!
Ud over muligheden for at opleve at bo I USA var en af de største årsager til mit valg om udveksling at styrke mit CV for at skille mig ud blandt mængden. Derfor var jeg også fra start af afklaret med, at hvis jeg skulle på udveksling skulle det være en Ivy League skole eller tilsvarende. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at de fleste Ivy League skoler primært fokuserer på økonomifag, hvilket ikke helt rimede med mine hensigter, da jeg primært gerne ville have nogle mere tekniske fag. Berkeley derimod er kendt for at have enormt dygtige professorer inden for computer science samt data analytics, som var lige præcist det jeg ønskede at læse mere om, hvorfor det hurtigt blev det oplagte valg for mig.
Derudover er Berkeley ikke alene kåret som det 4. bedste universitet i verden, men også det bedste af alle offentlige universiteter i verden, hvilket også stemte godt overens med mit mål om at læse på en af de bedste skoler i verden.
Campus området er enormt og utroligt smukt og det er bare fedt at gå på en skole, der er så flot. Niveauet i undervisningen er højt med nogle enormt dygtige professorer. Det stiller selvfølgeligt også høje krav, men man føler virkeligt, at man lærer meget! Stemningen på campus og de små ting i hverdagen er bare med til at gøre oplevelsen fantastisk, hvor man flere gange om ugen ser musikstuderende stå og optræde, teaterstuderende der øver eller boder for de forskellige fraternities, der står og prøver at lokke folk til med diverse snacks og mad. Det er virkeligt student life at its best!
San Francisco er en helt vildt charmerende by! Byen samt de omkringliggende områder er bare smukke. Rundt omkring Berkeley og San Francisco er der nogle helt fantastiske bjerge og skove. En weekend, lejede jeg en motorcykel og kørte rundt i bjergene, og på de to dage jeg havde motorcyklen tilbagelagde jeg knap 450 fantastiske kilometer gennem landskabet. Bakkerne, sporvognene og mangfoldigheden har en helt special charme, som man bare ikke finder andre steder i verden. Generelt er amerikanere enormt imødekommende og oprigtigt interesseret i at lære en at kende. Der er en afslappet attitude, hvor alle er meget åbne og hvor alle typer af mennesker passer ind. Derfor er udadvendtheden enormt rar, når man er ny i et land. Californien er jo kendt for at være solskinskysten, og staten lever op til navnet. Det er virkeligt skønt at vågne op hver dag og næsten være garanteret solskin!
Jeg har lejet et værelse i et hus gennem AirBnB, som ligger ca. 15 minutter på cykel fra campus. Jeg deler huset med omkring 8 andre, hvoraf 4 af dem også er internationale. Jeg har ikke været vant til at være en del af sådan et bofællesskab før, men de er alle super søde og det er hyggeligt at have nogle at snakke med over morgen-/aftensmaden.
De største udfordringer må nok være økonomien. Livet på SU er presset. Bay området og San Francisco er det absolut dyreste område i USA for tiden, hvor selv Manhatten i New York bliver overhalet indenom. Dette skyldes i høj grad de mange store tech virksomheder fra bla. Silicon Valley, som presser priser på både bolig og mad op. Regn ca. Med at bruge 9-12.000kr. om måneden på husleje alene (for et værelse vel at mærke). Jeg er i den heldige situation, at jeg har lånt penge fra mine forældre til at finansiere opholdet, men det er virkeligt dyrt herovre. Personligt havde jeg lagt et budget på ca. 200.000kr. alt inklusiv, som også inkluderede penge til at rejse lidt rundt. Jeg tror dog dette kommer til at vise sig, at være lidt højt sat, men omkring 170.000kr. synes meget realistisk. Jeg er dog overbevist om, at pengene er godt givet ud, da jeg ser det som en investering i mig selv, som kommer til at betale sig tilbage på sigt.
Mine største forventninger var, at mit ophold her kunne booste mit CV og åbne døre for mig, som måske ellers havde været mere besværlige at åbne. Dette synes indtil videre at være blevet opfyldt, da jeg allerede har oplevet interesse fra virksomheder, som jeg ikke tidligere havde.
Mickey og Mimi fra Studysea har været helt igennem fantastiske! Jeg er blevet hjulpet hele vejen igennem, og har jeg haft nogle spørgsmål har jeg modtaget svar fra Studysea med det samme. Samtidigt har de været gode til at følge op på, hvad status er, hvilket viser, at de virkeligt tager sig af deres klienter.
Med Studysea har jeg virkeligt følt mig i trygge hænder, hvor der er blevet taget enormt godt om mig, og hvor hjælpen altid har været lige ved hånden, når jeg har haft brug for det. Samtidigt har jeg virkeligt følt en personlig investering fra Studysea’s side af, hvilket har været med til at gøre en uoverskuelig proces mere overskuelig. Jeg kan ikke takke dem nok for hjælpen, og min ansøgningsproces havde uden tvivl været langt mere uoverskuelig havde det ikke været for dem.
Thomas Friis Rastow
MSc. Business Administration and Information Systems
Introduction to International Business, Business Negotiating, Applications in Data Analysis, Lean/Agile Product Management og Business Intelligence with SQL Server