fbpx

Finansiering

Der er mange måder at finansiere sit ophold på. Her finder du et overblik over finansieringsmulighederne for de forskellige studietyper

Study abroad

Læs del af din uddannelse i udlandet

Udlandsstipendium

Udlandsstudielån

SU+SU-lån

Legater

Scholarships

Sabbatår

Læs fag på et universitet i udlandet

Legater

Scholarships

Bachelor

Læs hel uddannelse på bachelorniveau

SU+SU-lån

Legater

Scholarships

Kandidat

Læs hel uddannelse på kandidatniveau

  Udlandsstipendium

  Udlandsstudielån

SU+SU-lån

  Legater

Scholarships

Fordele ved Studysea

Få gratis hjælp til ansøgning og optagelse via Studysea

Sådan får du råd til udlandsophold

Få Mickeys guide med 8 gode råd til finansiering af dit drømmeophold

Find din uddannelse

Find dit studie blandt vores 80+ universiteter

Klik på fanebladene forneden for at læse om de forskellige finansieringstyper

Udlandsstipendium til study abroad

 

Er du studerende på en videregående uddannelse og SU-berettiget, vil du i de fleste tilfælde kunne få dækket hele eller dele af studieafgiften under statens udlandsstipendieordning når du rejser ud på et meritgivende studieophold i udlandet (study abroad). For at få udlandsstipendium, er det et krav at din danske uddannelsesinstitution godkender dit udlandsophold som fuldt meritgivende. Når du tager på et studieophold i udlandet via Studysea, kan vi vejlede dig igennem hele processen. Vi hjælper naturligvis med at skaffe den dokumentation du skal bruge for at søge udlandsstipendium ved din uddannelsesinstitution.

 

 

Udlandsstipendium til hel uddannelse

 

Vælger du at læse en hel uddannelse på kandidatniveau (master) i udlandet, har du også mulighed for at få udlandsstipendium med. Udlandsstipendiet svarer til det beløb staten betaler en dansk uddannelsesinstitution for en
tilsvarende uddannelse (taxametertaksten). Derfor afhænger beløbet af hvad du læser. Via SU’s Fast Track- liste kan du se hvad andre lignende uddannelser er godkendt til, hvis din egen uddannelse endnu ikke er på listen. Det tager normalt 2-3 måneder at få en ny uddannelse optaget på Fast Track-listen, og ansøger du via Studysea, kan vi hjælpe dig med at indhente den dokumentation du skal bruge til din ansøgning.

Udlandsstudielån

 

Udlandsstudielån fra staten kan søges til uddannelser og studieophold, der også er godkendt til udlandsstipendium. Du kan maksimalt låne et beløb svarende til differencen mellem det udbetalte udlandsstipendium og den faktiske studieafgift på den godkendte uddannelse/studieophold.

 

Se gældende satser for udlandsstudielån

SU

 

Skal du læse en hel videregående uddannelse i udlandet har du mulighed for at søge SU. Uddannelsen skal optages på SU’s Fast Track-liste. Fast Track-listen er en liste over uddannelser, som SU har godkendt. Er den uddannelse du søger ind på ikke godkendt endnu, kan Studysea hjælpe dig med at indsamle den dokumentation du skal bruge fra vores partneruniversiteter til din Fast Track ansøgning. SU’s behandlingstid er ca. 2,5 måneder og du skal søge
online på minSU, vha. af en guide du får fra Studysea. Du kan tjekke i SU’s Fast Track-liste om din ønskede uddannelse allerede er godkendt. Er den det, behøver du ikke at søge om godkendelse igen, men kan nøjes med at søge om SU. Godkendte uddannelser på Fast Track-listen betyder at du kan få udeboende SU med til udlandet.

 

Skal du afsted på et meritgivende studieophold (study abroad), som en del af din danske videregående uddannelse, har du også mulighed for at få SU med.
Du behøver ikke at søge om SU til studieopholdet, men skal blot sikre dig at din uddannelsesinstitution godkender studieopholdet som en del af din
uddannelse. Husk at du, under dit studieophold, er berettiget til udeboende SU. Får du hjemmeboende SU, eller flytter du din folkeregister adresse hjem til dine forældre, skal du huske at ændre dine oplysninger ved at logge ind på minSU.

Bemærk at første år af en amerikansk 4-årig bacheloruddannelse normalt ikke kan godkendes til SU.

 

Se gældende satser for SU+SU-lån

 

SU-lån

 

SU-lån er en god måde at få lidt ekstra lommepenge til fx kost, logi og andre oplevelser, mens du er afsted på udlandsophold. Renten og tilbagebetalingsvilkår er generelt mere favorable ved udlandsstudielån og SU-lån end ved banklån. Derfor kan det være en god finansieringskilde at overveje.

 

Se gældende satser for SU+SU-lån

Legater

 

Der er rigtig gode muligheder for at få støtte fra private legatfonde i Danmark. Er du heldig, dygtig og flittig, kan du lykkedes med at få hele dit ophold finansieret på denne måde.

 

Læs mere om legater

Scholarships

 

Mange universiteter i udlandet tilbyder stipendier, typisk kaldt scholarships på engelsk (eller bursaries, grants, awards m.m.). Et scholarship er en form for rabat som bliver fratrukket studieafgiften (tuition fees). Nogle er heldige at få et fuldt scholarship som dækker hele studieafgiften, mens de fleste får en procentdel eller fast beløb. Størstedelen af de studerende som Studysea hjælper til udlandet på en hel uddannelse, får en form for scholarship. De fleste får mellem 15% og 50%. Skal du blot afsted på et studieophold, er der begrænsede muligheder for scholarship.

 

Kontakt Studysea for at høre mere om dine muligheder og sandsynligheden for scholarships hos vores udbudte universiteter.