Finansiering

Du kan få både udlandsstipendium og SU i udlandet når du tager på meritgivende studieophold. Her finder du mere information om finansieringsmuligheder.

 

Dette afsnit henvender sig til studerende som tager på studieophold som led i en dansk videregående uddannelse. Søger du om information om finansiering af en hel uddannelse i udlandet, kan du læse mere her.

Udlandsstipendium

Er du studerende, indskrevet på en dansk uddannelsesinstitution og SU-berettiget, vil du i de fleste tilfælde kunne få dækket hele eller dele af undervisningsafgiften under udlandstipendieordningen. For at tage din SU med til udlandet og for at få udlandsstipendium, er det et krav at din danske uddannelsesinstitution godkender dit udlandsophold som fuldt meritgivende. Via et skema på din uddannelsesinstitution kan du søge om at få forhåndsgodkendt de fag du tager i udlandet. På den måde er du sikker på at fagene meritoverføres når du kommer hjem. Hvor meget du kan få i udlandsstipendium, kan du se på SU’s hjemmeside.

 

Udlandsstipendiet skal søges igennem din uddannelsesinstitution, når du har fået forhåndsgodkendt dine fag af dit studienævn og er blevet optaget på den udenlandske institution. Det er vigtigt at du starter forberedelsen af dit udlandsophold så tidligt som muligt, da dit studienævn også skal bruge tid på at godkende dine fag. Når du tager på et selvarrangeret udlandsophold, kan Studysea vejlede dig under hele processen. Vi anbefaler at du planlægger dit studieophold mindst seks måneder før forventet afrejse, men er du senere ude kan vi ofte hjælpe dig alligevel da vores samarbejdsuniversiteter har korte ansøgningsfrister.

 

Tag kontakt til os i dag, så hjælper vi dig på vej.

 

Udlandsstudielån

I de tilfælde hvor dit udlandsstipendium ikke dækker hele studieafgiften på det udenlandske universitet, har du mulighed for at dække forskellen på udlandsstipendiet og studieafgiften med et supplerende udlandsstudielån. Du kan låne op til ca. kr. 105.000.

 

Budgetskabelon

Vi har udarbejdet en budgetskabelon som giver dig et overblik over de udgifter du kan forvente i forbindelse med dit uddannelsesforløb. Kontakt os og få en budgetskabelon.

 

Legater

Husk, at du udover udlandsstipendium også kan søge legater fra private fonde. Læs hvordan du søger legater. Størstedelen af vores studerende som kaster sig ud i legatsøgning ender også med at få legater. Selvom det er tidskrævende er det ofte hele arbejdet værd. Studysea holder regelmæssigt infomøder hvor vi også giver gode råd og vejledning omkring legatansøgningen. Hvis du vil vide mere, så kontakt os.