fbpx

Sila: Mit studieophold i Malaysia har været fantastisk

Sila: Mit studieophold i Malaysia har været fantastisk

Nogle af jer husker måske interviewet vi bragte sidste år med Sila Serin fra Syddansk Universitet som var blevet optaget på Monash University Malaysia. Vi besøgte Sila under hendes studieophold for at høre om hendes oplevelser. Læs Silas egne beretninger her.

 

Det bedste valg jeg længe har truffet

Mit ophold i Malaysia har hidtil været fantastisk. Det er det bedste valg jeg længe har truffet at komme herned. Jeg har fået skabt et bredt netværk og en masse sociale relationer som har bidraget til at gøre opholdet til en unik oplevelse. På selve universitetet er der en masse sociale aktiviteter man kan være en del af. Der er interesser for enhver smag, både sport, musik, dans osv. Vi har endda fået et speed kursus i at lære Malay, hvilket har været meget spændende og brugbart.

penang elefant oplevelser studie i udlandet

I fritiden rejser man meget rundt når muligheden er der. Om det er en quick getaway til Penang, eller en weekendtur til Singapore, så oplever man altid en masse nyt til rimelige priser.  Mit favoritsted har helt klart været Perhentian Island, som er en fantastisk ø her i Malaysia.

malaysia streetfood god mad

Hverdagene i Kuala Lumpur er aldrig kedelige fordi det er en storby der har en masse at byde på. Her mener jeg både kulturelt, men helt klart også det livlige natteliv. Gaderne byder på lækre lokale retter som fx nasi lemak, og også arabisk inspirerede vandpibe caféer. Det er i hvertfald en multikulturel storby der har en masse at byde på.

fællesskab nye venner malaysia study abroad

Selve universitetsområdet byder på en masse caféer og restauranter, så man behøver ikke at tage hele vejen ind til Kuala Lumpur by for at have muligheden for at hygge sig. Leveomkostningerne er lave og meget rimelige for studerende. Man har både råd til mad,  fest og at rejse rundt med den månedlige SU.

venner, fest, god mad, su er nok bliver ikke bedre

På trods af kulturforskelle har jeg ikke oplevet nogle komplikationer. De lokale er generelt meget venlige og hjælpsomme og i og med at de fleste kan engelsk har der ikke været en sproglig barriere. Tværtimod har det været rart at omgås så forskellige mennesker med anderledes baggrunde og kulturer som man kan lære af.

monash university udlev dine drømme malaysia perfekt destination

Undervisnings- og eksamensformen er meget anderledes på Monash

Undervisningsniveauet er det samme som mit universitet i Danmark. Dog er undervisnings- og eksamensformen meget anderledes her på Monash. Det har været en nødvendighed her at have mindst 80% deltagelse i alt i fagene og så har vi haft en-times tutorial, som er for at diskutere case studies efter to timers undervisning. Det har været anderledes men meget brugbart, fordi man arbejder på en anden måde med teorierne og i grupper kan diskutere, og derved lære på en anden måde end almindelige forelæsninger. Jeg har været utrolig  glad for de tre fag jeg har valgt, og føler at jeg er blevet bedre rustet til en fremtidig karriere indenfor virksomhedskommunikation.

skønt studiemiljø aldrig kedeligt monash malaysia study abroad

Sila læser til dagligt kandidat i international virksomhedkommunikation (IVK) på Syddansk Universitet i Odense. Du kan følge Sila på Instagram under “silaserin91” hvor du kan se flere spændende billeder fra hendes studieophold. Vil du vide mere om dine muligheder for at følge i Silas fodspor, så kontakt Studysea i dag. Som officiel repræsentant i Danmark for Monash University Malaysia kan vi gratis vejlede dig omkring ansøgning, optagelse, finansiering og alt det praktiske. Du kan også læse mere om Malaysia og Monash University Malaysia.