fbpx

Monash University Malaysia

Studér i Malaysia på det australske Monash University som hører blandt verdens bedste universiteter.

9199

Studerende

2484

Internationale studerende

79

Nationaliteter

Studysea kan gratis vejlede og hjælpe dig med ansøgningen

Studiemuligheder på Monash University Malaysia

 

Hel bacheloruddannelse

Hel masteruddannelse (kandidat)

 

Study abroad på bachelorniveau

Study abroad på kandidatniveau

 

Diplomprogrammer

Universitetsforberedelseskurser

Engelsk sprogkurser

Monash University Malaysia

 

Monash University Malaysia er et branch campus under det anerkendte australske Monash University i Melbourne. Universitetet er ifølge QS World University Rankings rangeret blandt verdens 50 bedste universiteter. Det er desuden medlem af den prestigefyldte ”Group of Eight” som er Australiens svar på den amerikanske Ivy League. Monash er kendt i hele verden for dets høje kvalitet af undervisning og forskning og som studerende på Monash i Malaysia kan du forvente samme høje kvalitet som på Monash i Australien. Universitetet tilbyder et relativt bredt udvalg af uddannelser og fag. Er du interesseret i at læse farmaci, ranker Monash som nr. 2 i verden efter Harvard University ifølge QS World University Rankings by Subject 2024. Universitetet var det første udenlandske universitet som blev etableret i Malaysia og har uddannet malaysiere og internationale studerende siden 1998. I alt er der over 9.000 studerende ved universitetet, hvoraf ca. 27% er internationale som kommer fra 79 forskellige lande.

 

Studiemiljø

 

Monash University Malaysia ligger i Bandar Sunway som er en forstad til landets smukke hovedstad Kuala Lumpur og kun 20 minutters kørsel fra centrum og de berømte Petronas Towers. Bandar Sunway er et lokalt uddannelsesdistrikt med studerende fra hele verden. Monash’s campus er forbundet via en lang gangbro til det berømte Sunway Pyramid Shopping Mall og Sunway Resort City. Shoppingcentret er blandt verdens største og har blandt andet en indendørs skøjtebane, skydebane, bowlingcenter og byder også på et hav af spisemuligheder til studievenlige priser. I Sunway Lagoon kan du udleve dine surferdrømme på verdens største menneskeskabte surferstrand. Området er et ideelt sted for studerende, da det har alt hvad man har brug for.

 

Besøg Monash University Malaysia’s hjemmeside

Din personlige vejleder

Mickey Kromann-Jensen

Ring på tlf. 69 13 70 23

Send email

Studiemuligheder på Monash University Malaysia

 

På universitetet kan du læse som study-abroad studerende i 1-2 semestre eller hele bachelor- eller kandidatuddannelser. Som study-abroad studerende kan du følge spændende fag som Islamic Studies, Banking and Finance og Malaysian Studies samt meget mere inden for bl.a. disse fagområder:

 

  • Business
  • Communication
  • Engineering
  • Arts
  • Law
  • Computer Science
  • Food Science

Study abroad (studieophold)

Sådan finder du fag

Er du study abroad studerende kan du søge i universitets database for at finde fag. Når du søger i databasen efter fag, kan du følge denne vejledning:

 

 1. Klik på “UNITS” under søgefeltet
 2. Vælg Malaysia under “location”
 3. Vælg det relevante semester under “teaching period”. First semester er dansk forårssemester og second semester er dansk efterårssemester (som dog allerede starter i juli).
 4. Vælg det rette år under “Implementation Year”. Kan du ikke vælge det år du skal afsted, vælges senest tilgængelige år.
 5. Under “Level” vælges undergraduate for at se fag på bachelorniveau eller postgraduate for at se fag på kandidatniveau.
 6. Vælg “on campus” under “mode”
 7. Du kan nu enten browse igennem alle de fag som vises, eller du kan filtrere yderligere, ved at indtaste keywords i søgefeltet.

 

Hvad betyder fagkoderne?

Det første tal i fagkoden angiver hvilket år faget undervises på. Fag undervist på kandidatniveau indikeres normalt via fagkode 4xxx eller højere.

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

24 point eller 4 fag på Monash svarer som regel til 30 ECTS, men husk det er din danske uddannelsesinstitution som afgør hvor mange fag du skal følge for at få merit. De fleste fag er 6 point (7,5 ECTS), men vær dog opmærksom på at enkelte fag er 12 point (15 ECTS).

 

Hvor finder jeg fagbeskrivelserne?

Når du skal søge forhåndsgodkendelse ved dit danske uddannelsessted skal du normalt indsende fagbeskrivelser. Når du har fundet dit fag via universitetets database, kan du klikke på fagtitlen og du vil så få fagbeskrivelsen online som du kan printe eller linke til.

Hel uddannelse på bachelorniveau

 • Se hvilke hele uddannelser du, som dansk studerende, kan læse på Monash University Malaysia (klik på fagområderne i menuen til venstre på siden).

Hel uddannelse på kandidatniveau

Øvrige

Er du interesseret i universitetets øvrige programmer, så kontakt Studysea for mere information.

Studieperioder på Monash University Malaysia

 

Monash University Malaysia har studiestart to gange om året:

 

 • Semester 1: Marts – juni (ansøgningsfrist 1. november)
 • Semester 2: Juli – november (ansøgningsfrist 1. april)

 

Bemærk at ovenstående er anbefalede ansøgningsfrister. Monash University Malaysia kan i visse tilfælde modtage ansøgninger efter fristerne. Vi anbefaler dog altid at du søger i god tid. For senest opdaterede skema og flere detaljer, se universitets akademiske kalender.

Studieafgiften (tuition) på Monash University Malaysia

 

Som dansk studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Læs mere under de enkelte faneblade.

 

Få overblik over økonomien

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og de udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb.

 

Ansøgningsgebyr

 

Der er et ansøgningsgebyr når du søger ind på Monash University Malaysia.

Study abroad (studieophold)

Hvad koster et study abroad ophold på Monash University Malaysia?

 

Som study-abroad studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i 2024 er:

 

 • 23.000 Malaysiske Ringgit (MYR)

 

Se senest opdaterede studieafgifter og gebyrer på universitetets hjemmeside. Er du SU-berettiget, kan du søge om udlandsstipendium. Læs mere under finansiering.

 

Er du SU-berettiget, kan du søge om udlandsstipendium og udlandsstudielån fra staten. Læs mere under finansiering.

Hel bacheloruddannelse

Hvad koster en bacheloruddannelse på Monash University Malaysia?

 

Som bachelorstuderende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften varierer imellem uddannelser og fremgår på universitetets hjemmeside under den enkelte uddannelse. Du skal kigge på tuiton fee for internationale studerende (ikke domestic). Find uddannelser under fanen “uddannelser” her på profilen.

 

Til hele uddannelser kan du søge SU fra staten, samt legater fra private fonde. Læs mere om dine finansieringsmuligheder.

Hel masteruddannelse

Hvad koster en masteruddannelse på Monash University Malaysia?

 

Som studerende på en masteruddannelse (uddannelse på kandidatniveau) opkræves du studieafgift (tuition fee) ved universitetet. Studieafgiften varierer imellem uddannelserne og du finder den på uddannelsens side på universitetetshjemmeside. Husk at se efter international tuition (og altså ikke domestic). For se uddannelsernes sider, kan du gå til “uddannelser” fanen her på profilen.

 

Er du SU-berettiget, kan du søge SU, Su-lån, udlandsstipendium og udlandsstudielån fra staten til at finansiere uddannelsen og dit ophold. Læs mere om dine finansieringsmuligheder.

Øvrige

Er du interesseret i et af universitetets øvrige programmer, så kontakt Studysea for mere information omkring studieafgiften.

UNIVERSITETETS STUDIEBOLIGER

 

Universitetets studieboliger er helt i top. Sunway Monash Residence er en moderne 22-etagers høj bygning som er forbundet direkte til campus. Her kan du f. eks. læse lektier på Starbucks-caféen eller ved poolen, mens du nyder det gode vejr. Der er også fitness og gymnastiksal som beboerne gratis kan benytte sig af. Det er også muligt at bo uden for campus i egen lejlighed. Læs mere om universitetets studieboliger.

 

Se flere billeder på vores Facebook album her.

Study abroad (studieophold)

Optagelseskrav for study abroad på Monash University Malaysia

 

For at blive optaget som study-abroad studerende, skal du opfylde følgende:

 

 • have gennemført mindst et års studier på din videregående uddannelse inden udrejse
 • have et karaktergennemsnit på mindst 7 på den nye karakterskala eller tilsvarende
 • opfylde engelskkravene

 

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på.

 

Bemærk at study-abroad studerende fra Danmark som søger ind igennem Studysea er fritaget for at tage en engelsk sprogtest såfremt du har mindst 4 i engelsk fra gymnasiet. For at benytte dig af denne undtagelse må dit gymnasiebevis må ikke være mere end 5 år gammelt ved studiestart på Monash.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Optagelseskrav for bacheloruddannelser på Monash University Malaysia

 

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Optagelseskrav for masteruddannelser på Monash University Malaysia

 

For at blive optaget på en masteruddannelser på Monash University Malaysia, skal du som udgangspunkt have gennemført en bacheloruddannelser. Derudover varierer optagelseskrav mellem uddannelserne. Kontakt Studysea for mere information.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Monash University Malaysia, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Monash University’s egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser. Se sektionen for study abroad.

Hvordan søger jeg ind på Monash University Malaysia?

 

Ønsker du at søge ind på Monash University Malaysia, kan Studysea hjælpe dig. For at benytte dig gratis af Studysea’s hjælp og de mange fordele Studysea tilbyder, skal din ansøgning tilknyttes Studysea. Det er derfor vigtigt at du følger vores vejledning nøje. Har du ved en fejl kommet til at indsende din ansøgning direkte, så tag kontakt til Studysea hurtigst muligt. Her kan du læse mere om fordele ved at søge via Studysea og se hvorfor vores hjælp er gratis.

 

Ved Studysea, har du under hele forløbet, adgang til en personlig vejleder. Udover hjælp til ansøgningen, kan vi bl.a. hjælpe og vejlede dig omkring SU godkendelse, udlandsstipendium, forsikring, legater og meget mere. Hvis du er klar til at ansøge, så klik på knappen forneden. Se også ansøgningsvejledning ved at udfolde den relevante sektion forneden. Er du i tvivl, eller har brug for vejledning, så kontakt os endelig.

 

Study abroad (studieophold)

Hvordan søger jeg study abroad på Monash University Malaysia?

 

For at søge ind som study-abroad studerende ved universitetet, skal du udfylde ansøgningsskemaet og sende det til Studysea sammen med dokumenterne forneden:

 

 • Ansøgningsskemaet (kan downloades her)
 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du søger om fag på kandidatniveau)
 • Kopi af eksamensbevis på engelsk fra din gymnasiale uddannelse
 • 1 stk. pasfoto med hvid baggrund i størrelsen 3,5 cm x 4,5 cm (se de specifikke krav for format)
 • Kopi af datasiden i dit pas i god kvalitet, kopien skal være i størrelsesforhold 1:1, i farver og passet ligges midt på scanneren med to passider pr. A4 side.
 • Et brev fra dit nuværende uddannelsessted som bekræfter at du er tilmeldt som studerende, brevet skal som minimum indeholde informationer om dit navn, pasnummer, studie ID, navn på uddannelse, hvor længe du har været tilmeldt samt den forventede dato for hvornår uddannelsen afsluttes.
 • Guide som forklarer karakterskalaen der bliver brugt på din uddannelsesinstitution
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular

 

Ansøgning og supplerende dokumenter sendes til Studysea. Kontakt os for link til sikker upload af dokumenter.

 

Student pass

 

Som international studerende i Malaysia, skal du ansøge om et Student Pass som administreres af EMGS. Universitetet igangsætter ansøgningsprocessen for dig og ansøgningsgebyret betales derfor direkte til universitetet. Du finder mere information på universitetets hjemmeside.

 

Student Pass ansøgningsgebyret på 2.008 MYR inkluderer:

 

 • Processing fee
 • Student Pass fee
 • Visa fee
 • Medical and health insurance
 • Medical screening
 • i-Kad

Sabbatår

Hvordan søger jeg sabbatår på Monash University Malaysia?

 

For at søge ind som sabbatårs-studerende ved universitetet, skal du udfylde ansøgningsskemaet og sende det til Studysea sammen med dokumenterne forneden:

 

 • Ansøgningsskemaet (kan downloades her)
 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du søger om fag på kandidatniveau)
 • Kopi af eksamensbevis på engelsk fra din gymnasiale uddannelse
 • 1 stk. pasfoto med hvid baggrund i størrelsen 3,5 cm x 4,5 cm (se de specifikke krav for format)
 • Kopi af datasiden i dit pas i god kvalitet, kopien skal være i størrelsesforhold 1:1, i farver og passet ligges midt på scanneren med to passider på siden.
 • Et brev fra dit nuværende uddannelsessted som bekræfter at du er tilmeldt som studerende, brevet skal som minimum indeholde informationer om dit navn, pasnummer, studie ID, navn på uddannelse, hvor længe du har været tilmeldt samt den forventede dato for hvornår uddannelsen afsluttes.
 • Guide som forklarer karakterskalaen der bliver brugt på din uddannelsesinstitution
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular

 

Ansøgning og supplerende dokumenter sendes til Studysea. Kontakt os for link til sikker upload af dokumenter.

 

Student pass

 

Som international studerende i Malaysia, skal du ansøge om et Student Pass som administreres af EMGS. Universitetet igangsætter ansøgningsprocessen for dig og ansøgningsgebyret betales derfor direkte til universitetet. Du finder mere information på universitetets hjemmeside.

 

Student Pass ansøgningsgebyret på 2.008 MYR inkluderer:

 

 • Processing fee
 • Student Pass fee
 • Visa fee
 • Medical and health insurance
 • Medical screening
 • i-Kad

Hel uddannelse på bachelorniveau

Hvordan søger jeg ind på en bacheloruddannelser på Monash University Malaysia?

 

Er du interesseret i at søge ind på Monash University Malaysia vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej. Bemærk, at for at hjælpe dig, skal din ansøgning sendes ind via Studysea. Har du ved en fejl, indsendt din ansøgning direkte til universitetet, bedes du kontakte os hurtigst muligt.

 

Ansøgningsgebyr

Universitetet opkræver et ansøgningsgebyr på 100 MYR.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Hvordan søger jeg ind på en master på Monash University Malaysia?

 

Er du interesseret i at søge ind på Monash University Malaysia vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej. Bemærk, at for at hjælpe dig, skal din ansøgning sendes ind via Studysea. Har du ved en fejl, indsendt din ansøgning direkte til universitetet, bedes du kontakte os hurtigst muligt.

 

Ansøgningsgebyr

 

Universitetet opkræver et ansøgningsgebyr på 100 MYR.

Udveksling

Hvordan søger jeg udvekskling på Monash University Malaysia?

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Monash University Malaysia, kan du muligvis søge en udvekslingsplads. Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer. Ønsker du at søge udveksling, skal du søge via dit uddannelsessted. Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Monash University Malaysia’s egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser. Se sektionen for study abroad.

Monash Anette kandidat master international business

Anette læser master på Monash University Malaysia

 

Anette læste en Bachelor i Erhvervsøkonomi, HA – Strategisk Kommunikation på Syddansk Universitet i Odense. Efter sin bacheloruddannelse rejste hun til Malaysia for at læse Master of International Business på Monash University Malaysia. Destinationen og kvaliteten af universitetet var afgørende for Anettes beslutning om at tage afsted.

 

Læs hele indlægget

Gode grunde til at læse på Monash University Malaysia

Hvorfor Monash University Malaysia?

KVALITETSUDDANNELSER OG LAVE STUDIEAFGIFTER

Om du læser på Monash University i Australien eller Malaysia er underordnet. Kvaliteten på undervisningen er ens da samme akademiske standarder gælder på alle Monash campusser. Den største forskel er, at studieafgifterne er betydeligt lavere i Malaysia. Derudover er leveomkostningerne også lave, så du har mulighed for at spare en masse penge under dine studier.

 

TOP RANGERET OG UNIKKE FAG

På Monash Malaysia kan du bl.a. læse BusinessBusiness and EconomicsEngineeringLaw og Performing Arts som er universitetets top-rangerede fagområder. Du kan også læse unikke fag som Islamic StudiesMalaysian Studies og Food Science.

 

CAMPUS ROTATION – UDVEKSLING

Monash har adskillige campusser i Australien og internationalt. Udover Malaysia, finder du Monash’s internationale campusser i Kina, Indien og Italien. Læser du en hel uddannelse på Monash Malaysia har du mulighed for at tage på udveksling eller at blive overflyttet til et af de andre Monash campusser.

 

GODT LOKALOMRÅDE OG LÆKRE STUDIEBOLIGER

Monash Malaysia er beliggende i Bandar Sunway, en forstad til landets hovedstad Kuala Lumpur. Forstaden huser nogle af landets bedste water parks, forlystelsesparker samt den imponerende Sunway Pyramid, et unikt tematiseret shopping center med fantastiske shoppingmuligheder. Med byens gratis shuttlebus, kan du nemt komme rundt. Tæt på campus finder du universitetets lækre og topmoderne studieboliger med bl.a. udendørs pool, fitnesscenter og en Starbucks café.

 

FANTASTISK STUDIEDESTINATION

Malaysia er et multikulturelt land med mange britiske indflydelser fra den gamle kolonitid. Her er befolkningen også engelsktalende, så du nemt kan strejfe omkring byen, spørge om vej og bestille mad uden overraskelser. Der er varmt året rundt og Malaysia er godt forbundet til resten af Asien med hele tre lufthavne i Kuala Lumpur alene. Der er mange lavprisselskaber i Malaysia, som er klar til at flyve dig til nærliggende lande til overkommelige priser. Du kan også udforske Malaysias smukke naturlandskaber og tage en tur i regnskoven hvor du kan møde orangutanger på Borneo.

Hvorfor Monash University Malaysia via Studysea?

GRATIS OG KOMPETENT VEJLEDNING

Studysea er officiel repræsentant i Danmark for Monash University Malaysia. Når du søger igennem Studysea, bliver du tilknyttet en personlig vejleder som gratis kan vejlede dig om dine studiemuligheder på Monash og hjælpe dig med din ansøgning.

 

HJÆLP TIL LEGATANSØGNING

Der er mange legater at hente. Studysea giver dig tips til legatsøgning og eksempel på den gode ansøgning. Vi giver dig også et overblik over økonomien og de mange offentlige og private finansieringsmuligheder.

 

STUDYSEA ER EKSPERTER I SYDØSTASIEN

Da vi startede Studysea i 2013 var det med intentionen om at skabe study abroad programmer for danske studerende i Sydøstasien. Vi har rejst regionen tyndt for at finde de bedste og mest egnede universiteter. Vores kendskab til lokale forhold gør rejsen og hele forløbet trygt og komfortabelt.

 

MØD ANDRE DANSKE STUDERENDE I MALAYSIA

Via Studysea’s Facebookgruppe for tidligere, nuværende og fremtidige studerende i Malaysia, kan du møde andre danske Studysea studerende.

 

FLERE STUDYSEA FORDELE

 

HVORFOR MALAYSIA SOM STUDIEDESTINATION?

malaysia kuala lumpur studier i udlandet

STUDYSEA’S BUD PÅ HVORFOR DU SKAL STUDERE I MALAYSIA OG HVILKE STUDIER DU KAN LÆSE.

Et studieophold i udlandet styrker ikke mindst dit CV og dit internationale netværk, men det er en oplevelse for livet. Så hvorfor ikke udnytte muligheden og vælge en eksotisk destination med fantastiske studiemuligheder og lave leveomkostninger?

 

LÆS MERE

Se video om Nanna og medstuderende, der fortæller om Monash University Malaysia