fbpx

Malaysia

Studer i Malaysia med hjælp fra Studysea. Oplev hele Asiens mangfoldighed i ét land! Her er en kort landebeskrivelse for dig som overvejer Malaysia som studieland.

study abroad malaysia landeprofil

Universiteter i Malaysia

Fakta om Malaysia

Befolkningstal: 34 millioner
Bruttonationalprodukt: USD 11.372 pr. indbygger
Hovedstad: Kuala Lumpur
Sprog: Malajisk

Studér i Malaysia

Malaysia har en voksende befolkning på over 34 millioner mennesker. Med det 3. højeste bruttonationalprodukt pr. indbygger i Sydøstasien (efter Singapore og Brunei) er landet et af de mere veludviklede i regionen. Malaysia deler grænser med Thailand, Singapore, Indonesien og Brunei. Landet består af en række tidligere britiske kolonier og blev dannet i 1963 som Føderationen Malaysia som også Singapore var en del af. I 1965 blev Singapore uafhængigt fra Malaysia på grund af politisk uenighed.

Multikulturel hub i Sydøstasien

Malaysias befolkning er særdeles multikulturel og består i dag af 50% malajer, 24% kinesere, 11% indfødte, 7% indere og 8% andre etniske grupper. Den mest udbredte religion er islam og landet har ca. 60% muslimer. Malaysias har henover årene oplevet en pæn vækst på omkring 5-6%. Landet er rigt på naturressourcer og en stor eksportør af blandt andet palmeolie, tin og gummi. Malaysia anses for at være et af de mest politisk og økonomisk stabile lande i Sydøstasien. Regeringens massive investeringer i at fremme landets turisme, har gjort landet til et af verdens 10 mest besøgte. Turismen er veludviklet og byder på masser af smuk natur. Før pandemien modtog landet mere end 25 millioner turister årligt. Er du til natur, kultur, hiking, scuba diving, snorkling og shopping samt eksotiske kulinariske oplevelser er Malaysia det helt rette sted.

 

Det officielle sprog i Malaysia er Malajisk (Bahasa), som minder meget om Bahasa Indonesia. Ligesom i Singapore er engelsk også meget udbredt og de fleste veluddannede taler flydende engelsk. Det er derfor let at begå sig som studerende. Dog er det værd at notere at engelsk er mindre udbredt på Borneo-øen hvor niveauet generelt er lavere.