fbpx

USA igen åben for danske studerende – her kan du komme til

USA igen åben for danske studerende – her kan du komme til

Så kom nyheden vi længe har ventet på, nemlig hvornår det igen bliver muligt for danskere at rejse ind i USA for at studere. Studerende fra, bl.a. Danmark, med gyldigt F-1 eller M-1 visum, kan allerede nu rejse ind i USA.

Dele af artiklen er opdateret 31. juli 2020.

I torsdags (amerikansk tid) annoncerede USA’s statsdepartement at studerende fra Shengen-landene, Storbritannien og Irland, med gyldigt F-1 eller M-1 visum, igen må rejse ind i USA. Den amerikanske ambassade i København, behandler igen visumansøgninger. Pga. renoveringsarbejde på ambassaden, er det først fra 14. august igen muligt at komme ind til visuminterview. Med den positive udmelding fra det amerikanske statsdepartement, ser det optimistisk ud for nogle af de håbefulde danskere der drømmer om at komme på studieophold, sabbatår eller læse en hel uddannelse i USA efter sommerferien på et college eller universitet.

Der er dog et stort MEN. Det er kun de universiteter som underviser fysisk eller i hybrid-format som nye studerende kan læse ved. Studysea er repræsentant i Danmark for over 30 amerikanske universiteter – langt størstedelen af disse universiteter vil undervise enten online eller i hybrid-format.

Studér i Hawaii for at undgå online undervisning

Søger du et ophold i en lidt mere eksotisk del af USA, er Hawaii en af de stater som er mindst ramt af coronavirus. Her har Hawaii Pacific University meldt klart ud at undervisningen vil foregå fysisk på campus. Derudover kan studerende som rejser ind i Hawaii undgå de ellers obligatoriske 14 dages karantæne. I Californien, som dog er hårdt ramt af pandemien, har UC San Diego meldt ud at et begrænset antal fag vil være tilgængelige for study abroad studerende via UCSD Extension. Fag på hovedcampus er altså ikke muligt, men nogle af de mest populære fag vil i stedet blive udbudt via UCSD Extension.

Udveksling og praktik på J-1 visum er stadig ikke muligt

Har du fået en udvekslingsplads via din uddannelsesinstitution i Danmark, er det normalt et J-1 visum, man skal rejse på. Da ovenstående ændringer primært er lavet for at gavne den amerikanske økonomi (da studerende bl.a. bidrager ved at betale studieafgift), er der ikke på den korte bane udsigt til at udvekslingsstuderende kan komme til USA. Udvekslingsstuderende har i stedet mulighed for at søge et study abroad studieophold via Studysea som i de fleste tilfælde sker via et F-1 visum. Her kan studieafgiften helt eller delvist finansieres via udlandsstipendium fra staten.

Praktikanter på J-1 visum er heller ikke omfattet af ovenstående ændringer.

Du kan stadig nå at søge optagelse – kontakt Studysea for hjælp og vejledning

Er du interesseret i at komme til USA i år, så tag fat i Studysea i dag, så du kan nå at få din ansøgning afsted. Vores telefontider er begrænsede i sommerferien, men vi tjekker vores mail info@studysea.dk dagligt.