fbpx

Kom du ikke ind på uddannelse? Læs i udlandet eller boost kvote 2 ansøgning med studieophold.

Kom du ikke ind på uddannelse? Læs i udlandet eller boost kvote 2 ansøgning med studieophold.

28. juli 2022 får de mange håbefulde unge som har søgt ind på en uddannelse i Danmark svar på om de er optaget eller ej. Er du en af dem som ikke kom ind på drømmestudiet, kan Studysea måske hjælpe dig med at få drømmen opfyldt alligevel.

 

Søg ind på hel uddannelse i udlandet – optagelseskravene kan være lavere

Er du åben for verden – er verden åben for dig. I udlandet gælder andre adgangskrav og i mange tilfælde vil der være flere studiepladser og mere lempelige adgangskrav. En bacheloruddannelse i udlandet tager typisk mellem tre og fire år. På nogle universiteter som fx Bond University i Australien, kan du endda gennemføre en bacheloruddannelse på blot to år ved at læse mere intensivt. I USA tager en bacheloruddannelsen normalt fire år, men på universiteter som Berkeley College i New York, kan man gennemføre uddannelsen på under 3 år. Mange universiteter i udlandet har studiestart flere gange om året og derfor behøver du ikke at vente et helt år igen før du kan komme igang. Modsat Danmark, så kan du i udlandet, ved de fleste af de universiteter Studysea samarbejder med, få svar på din ansøgning relativt hurtigt (ofte i løbet af et par uger og i nogle tilfælde inden for få dage). Selvom det i udlandet ofte koster penge at tage en uddannelse, så er der gode finansieringsmuligheder i form af SU, legater fra private fonde og scholarships (stipendier) fra de udenlandske universiteter. En uddannelse i udlandet kan være en god investering i dig selv og din fremtid, da dine fremtidige karrieremuligheder ikke kun vil være begrænset til Danmark. Se hvilke universiteter Studysea kan hjælpe dig med at søge ind til på en hel uddannelse efter gymnasiet.

 

Tag på studieophold på udenlandsk universitet i dit sabbatår og styrk kvote 2 ansøgningen

Er du ikke blevet optaget, f.eks. pga. for lavt karaktergennemsnit, så har du sikkert allerede sat dig godt ind i mulighederne for at søge igen til næste år via kvote 2. Når du søger via kvote 2, tages andre kriterier, udover karakteren, med i betragtning. Som du måske har bemærket, så lægger rigtig mange uddannelser vægt på at du har været på et udlandsophold. Et udlandsophold kan opnås på mange måder. Ved Studysea har vi de seneste år set en stigende tendens til at unge bruger sabbatåret på at optimere en kvote 2 ansøgningen ved at læse et semester i udlandet. I stedet for sprogskole eller højskole som ikke betragtes som videregående uddannelse, er der gode muligheder for at blive optaget på et universitet i udlandet hvor man kan sammensætte et spændende studieprogram med universitetsfag. På den måde kan man både skrive et udlandsophold på sit CV, men også læse fag som har relevans i forhold til den uddannelse man evt. vil søge ind på via kvote 2. Efter et semester (som typisk varer omkring 4 – 4,5 måneder) får du en karakterudskrift som dokumenterer de fag du har gennemført. Se hvilke muligheder du har for at tage på et studieophold i udlandet i dit sabbatår.

 

Du kan stadig nå at komme afsted i år

Selvom ansøgningsfristerne er passeret ved en del af vores universiteter, er der stadig mange, især europæiske universiteter, hvor vi stadig kan hjælpe dig med at ansøge om start i år. Har du brug for lidt mere tid til at forberede dig, har en del universiteter også studiestart i foråret. Kontakt Studysea for at høre mere om dine muligheder.

Vil du vide mere? Kontakt Studysea for gratis vejledning og hjælp til ansøgningen.