fbpx

Sabbatår i Sydney: Kombiner rejse og oplevelser med universitetsstudier

sabbatår i sydney

Sabbatår i Sydney: Kombiner rejse og oplevelser med universitetsstudier

Drømmer du om at rejse i dit sabbatår, men er du ikke backpackertypen? Bare rolig, der findes også en rejseform, der passer til dig og dine behov. Gør for eksempel ligesom Katarina, der rejste til landet Down Under, for at kombinere store oplevelser med muligheden for at afprøve nogle af de fag, som hun overvejede at studere i Danmark. Opholdet betød samtidig også muligheden for at opbygge et socialt netværk og netop de ting sammenholdt, udgjorde det helt optimale sabbatår for Katarina.

 

Et skub ud af sin comfortzone

At Sydney skulle danne rammen for Katarinas sabbatår, var ganske velovervejet. Faktisk undersøgte Katarina allerede sine muligheder for at komme til udlandet, da hun gik i 2.g på gymnasiet. Hun ville gerne ud at rejse, men rejsen måtte gerne have et formål, der var andet end bare oplevelser. Det måtte gerne være noget, der var helt nyt for hende; noget, hvor hun kunne komme ud af sin comfortzone. Og ud af sin comfortzone kom hun:

“Jeg havde ikke nogen idé om, hvad jeg ville komme til at opleve eller komme til at lave, udover at studere. Jeg vidste ikke hvordan det ville være, hvilke mennesker jeg ville være omkring, jeg vidste ikke hvordan området ville være. Jeg vidste meget, meget lidt.”

Valget faldt på Macquarie University, der har campus i Sydney og som er blandt verdens top 1% og Australiens top 10, ifølge QS World University Rankings og Times Higher Education. Selvom Katarina sprang direkte fra gymnasiet til universitetsstudier på et globalt anerkendt universitet, passede undervisningsformen og fagniveauet hende godt. Undervisningen var tilrettelagt sådan, at 50% af undervisningen var forelæsninger, men de resterende 50% foregik i mindre hold med klassedialog og gruppearbejde, og hvor de studerende havde mulighed for at stille spørgsmål til ugens gennemgåede materiale. De mindre hold gav samtidig også mulighed for at snakke med de andre studerende, men det var faktisk ikke i undervisning at Katarina skabte sit sociale netværk:

“De fleste af de venner jeg fik, var fra det sted hvor jeg boede, men havde jeg ikke boet dér, havde jeg nok fokuseret endnu mere på at få tætte relationer i mine klasser, for det var de samme mennesker, jeg snakkede med hver gang og det var dem jeg sad med, så der er helt klart mulighed for at skabe et socialt netværk i klasserne også.”

Katarina boede på campus i en af universitetets egne studieboliger. Her var fællesskabet sammentømret, “lidt som at være på højskole” fortæller Katarina. Med vennerne tilbragte hun adskillige aftener ved poolbordet, med et spil kort, på stranden eller i biografen.

Rig på rejser

Selvom Katarina brugte sit sabbatår på Macquarie University, var det ikke kun for at studere, men i høj grad også for at opleve Australien. I weekender og ferier udnyttede Katarina og vennerne muligheden for at besøge nogle af de mange australske storbyer; noget, der kun blev lettere, da studiet var ovre og mulighederne for at rejse blev flere. Gennem sine rejser til blandt andet Melbourne, Brisbane og Gold Coast, blev hun adskillige oplevelser rigere og opdagede for alvor storbyernes forskelligartethed:

“Det var fedt at være i Sydney, men det var også rigtigt fedt at se de andre steder, og så kunne man også lære landet lidt bedre at kende, for ligesom at der er forskel på at være i Aarhus og København, så er der selvfølgelig også forskel på at være i Melbourne og i Sydney. De minder om hinanden, men de er meget forskellige alligevel.”

I dag er Katarina hjemme igen fra sit ophold på Macquarie University, men hun ser tilbage på sit sabbatår, som et fantastisk eventyr: “helt klart noget jeg vil huske for evigt” tilføjer hun. Til andre anbefaler Katarina “bare at springe ud i det. Hvis man har en idé om, at det er noget man skal, så undersøg det og få lidt smag for det. Inden jeg tog afsted, havde jeg læst alle de ting på Studysea’s hjemmeside, hvor andre har fortalt om deres oplevelser, og det hjalp mig til at være sådan ‘det skal jeg også'”.

Kom godt afsted i dit sabbatår via Studysea

Studysea er specialister i uddannelse i udlandet og samarbejder med adskillige universiteter, der tilbyder sabbatårsprogrammer. Ved os får du personlig vejledning helt gratis. Udover at hjælpe dig med ansøgning, optagelse og studievejledning, har du mange andre fordele når dit sabbatår arrangeres via Studysea. Vi gør vores bedste for at gøre processen så nem og overskuelig, samt forberede dig bedst muligt. Kontakt os i dag for vejledning omkring Macquarie University eller et vores øvrige samarbejdsuniversiteter.

Vil du vide mere om at læse universitetsstudier i dit sabbatår? Få gratis og personlig vejledning fra Studysea.