fbpx

Macquarie University (MQ), Sydney

Studér Down Under på Macquarie University som er beliggende i storbyen, Sydney. 

44000

Studerende

1964

Grundlagt

100

Nationaliteter

Studysea kan gratis vejlede og hjælpe dig med ansøgningen

Studiemuligheder på Macquarie University

 

Study abroad på bachelorniveau

Study abroad på kandidatniveau

 

Hel bacheloruddannelse

Hel masteruddannelse (kandidat)

Hel Ph.d.

 

Sabbatår med universitetsstudier

 

Universitetsforberedelseskurser

Engelsk sprogkurser

Læs på Macquarie University i Sydney

 

Kunne du tænke dig at studere på et godt universitet i Sydney? Så er Macquarie University (MQ) måske universitet for dit kommende udlandsophold, især hvis du søger et universitet som giver god værdi for pengene. Blandt Sydneys universiteter, er MQ kendt for at have en billig studieafgift og attraktive stipendier (scholarhips). Samtidig er universitetet i verdens top 1% og Australiens top 10, ifølge QS World University Rankings og Times Higher Education. Over 44.000 studerende, fra mere end 100 forskellige lande, har sin daglige gang på universitetet.

 

I 1964 blev Macquarie grundlagt og er på relativ kort tid blevet til et offentligt universitet som især er kendt for uddannelser og forskning inden for erhvervsøkonomi, sundhed og medicin. MBA-uddannelsen har adskillige gange rangeret som nr. 1 i Australien ifølge Financial Times. Uanset om du vil læse erhvervsøkonomi, jura, ingeniørvidenskab eller noget fjerde, er der god sandsynlighed for at du kan få det opfyldt som studerende på MQ. Som dansk studerende på Macquarie University kan du læse en hel uddannelse eller et kortere studieophold på bachelor- eller kandidatniveau.

 

Studiemiljøet på Macquarie

 

Forestil dig at studere i en af verdens bedste studiebyer. Macquarie University har sin smukke grønne park campus i den australske storby Sydney. Hovedcampus “North Ryde”, hvor de fleste uddannelser undervises, ligger i Sydneys største erhvervs- og teknologidistrikt ca. 15 km fra centrum. Det er det eneste universitet i Australien som har sin egen togstation og et privathospital på campus!

 

Når du ikke er fordybet i undervisningen, kan du nyde godt af de fantasiske faciliteter og studietilbud som et stort universitet som MQ kan tilbyde. Mød f.eks. nye venner via de mere end 100 forskellige studiegrupper og sportsklubber som du kan deltage i. Universitetet har investeret store summer i faciliteter og infrastruktur som giver dig den bedste support under dine studier og forskning.

 

Sydney byder på et dejligt klima hvor du kan nyde udendørsaktiviteter året rundt. Du finder nogle af Australiens bedste muligheder for shopping, dining, underholdning og sportsbegivenheder. Og nå ja, lad os ikke glemme de fantastiske hvide sandstrande som du kan ligge og dase på, alt imens dine venner i Danmark kæmper sig gennem slud, blæst og regn.

 

Din personlige vejleder

Mickey Kromann-Jensen

Ring på tlf. 69 13 70 23

Send email

Studiemulighederne på Macquarie University

 

På Macquarie University kan vi hjælpe dig med at søge studieophold eller hel uddannelse. Udfold sektionerne forneden for at se dine studiemuligheder. Du kan følge fag og uddannelser inden for bl.a. disse fagområder:

 

 • Business
 • Law
 • Education
 • Science
 • Information technologies
 • Psychology and cognitive science
 • Engineering
 • Medicine and health
 • Langauges and linguistics
 • Security, intelligence, and criminology

Study abroad (studieophold)

Hvordan finder jeg fag?

 

Er du study abroad studerende, kan du læse mere om dine studiemuligheder. Du kan finde alle fagene via universitets handbook ved at følge disse trin:

 1. Klik på advanced search under søgefeltet
 2. Klik på unit i undermenuen
 3. Under study level skal du vælge undergraduate for fag på bachelorniveau eller postgraduate for fag på kandidatniveau
 4. Under study period skal du vælge session 1session 2 eller session 3 (se tilsvarende datoer” under fanen “studiestart” her på universitetsprofilen. Hvis du skal afsted i det som svarer til dansk forårssemester, skal du vælge session 1.
 5. Under location skal du vælge North Ryde

 

Hvad betyder fagkoderne?

 

Fagkoderne viser hvilket studieområde fagene tilhører og hvilket niveau faget er på.

 

Den første række bogstaver er en forkortelse af det studieområde faget ligger indenfor, eksempelvis Biologi (BIOL). Yderligere viser det første tal i talrækken, hvilket niveau faget er på. Hvis tallet er fra 1-5, vil det være på bachelorniveau og er det på 6-9 vil det derimod være på kandidatniveau.

Eksempelvis: BIOL602 – Evolution (Evolution, Biologi, kandidatniveau)

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

 

På Macquarie University svarer 40 credit points til 30 ECTS. Husk det er din danske uddannelsesinstitution som afgør hvor mange fag du skal følge for at få merit.

De fleste fag på Macquarie giver 10 credit points.

 

Hvor finder jeg detaljerede fagbeskrivelser?

Skal du have dine fag forhåndsgodkendt til merit vil dit uddannelsessted ofte kræve at du vedlægger fagbeskrivelser med din ansøgning. Du søge efter og downloade de detaljerede fagbeskrivelser (unit guides) i denne søgefunktion.

Sabbatår

Hvordan finder jeg fag?

 

Er du sabbatår studerende, kan du læse mere om dine studiemuligheder. Du kan finde alle fagene via universitets handbook ved at følge disse trin:

 1. Klik på advanced search under søgefeltet
 2. Klik på unit i undermenuen
 3. Under study level skal du vælge undergraduate for fag på bachelorniveau eller postgraduate for fag på kandidatniveau
 4. Under study period skal du vælge session 1session 2 eller session 3 (se tilsvarende datoer” under fanen “studiestart” her på universitetsprofilen. Hvis du skal afsted i det som svarer til dansk forårssemester, skal du vælge session 1.
 5. Under location skal du vælge North Ryde

 

Hvad betyder fagkoderne?

 

Som sabbatårs studerende, med en gymnasial uddannelse i bagagen, anbefales du at søge fag på intro niveau, dvs. fag som undervises på første eller andet år. Det er i sidste ende op til universitetet hvilke fag de godkender dig til.

 

Hvor mange fag skal jeg læse?

 

På Macquarie University svarer 40 credit points til 30 ECTS hvilket er et normalt fuldtidssemester på et dansk universitet. Du har dog mulighed for at læse færre fag. De fleste fag på Macquarie giver 10 credit points.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Uddannelser på bachelorniveau

 

Hel uddannelse på kandidatniveau

Uddannelser på kandidatniveau

 

 

Bemærk at du kan læse enten en taught degree eller en research degree. En taught degree er med undervisning hvor en research degree primært er med forskning.

Studieperioder

 

På Macquarie University er der studiestart på de fleste uddannelser to gange om året:

 

 • Session 1: Februar – juni (ansøgningsfrist 31. oktober)
 • Session 2: Juli – december (ansøgningsfrist 30. april)

 

Se studiekalenderen med præcise datoer. Ansøgningsfristerne foroven er for study abroad – for hele uddannelser kan de variere og du kan kontakte Studysea for vejledning.

Vi anbefaler at du søger så tidligt som muligt. Nåede du ikke at søge inden fristen, så kontakt os for at høre om Macquarie University stadig kan tage imod din ansøgning.

STUDIEAFGIFTEN (TUITION) PÅ MACQUARiE UNIVERSITY

 

Som dansk studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Læs mere under de enkelte faneblade.

 

FÅ OVERBLIK OVER ØKONOMIEN

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og de udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb.

 

ANSØGNINGSGEBYR

 

Der er intet ansøgningsgebyr når du søger ind på Macquarie University via Studysea.

Study abroad (studieophold)

Hvad koster et study abroad ophold på Macquarie University?

 

Som study-abroad studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i 2024 er:

 

 • 8.100 australske dollars for 3 fag
 • 10.900 australske dollars for 4 fag (30 ECTS)

 

Find opdaterede priser på Macquarie’s hjemmeside – scroll ned på siden og udfold sektionen Tuition fees. Du kan søge udlandsstipendium og udlandsstudielån fra SU til at finansiere studieafgiften. Læs mere om finansiering.

Sabbatår

Hvad koster det at studere i sabbatår på Macquarie University?

 

Som sabbatår studerende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften pr. semester i 2024 er:

 

 • 8.100 australske dollars for 3 fag
 • 10.900 australske dollars for 4 fag (30 ECTS)

 

Find opdaterede priser på Macquarie’s hjemmeside – scroll ned på siden og udfold sektionen Tuition fees.

Hel bacheloruddannelse

Hvad koster en bacheloruddannelse på Macquarie University?

 

Som bachelorstuderende opkræves du studieafgift ved universitetet. Studieafgiften varierer imellem uddannelser og fremgår på universitetets hjemmeside under den enkelte uddannelse. Du skal kigge på tuiton fee for internationale studerende (ikke domestic). Find uddannelser under fanen “uddannelser” her på profilen.

 

Til hele uddannelser kan du søge SU fra staten, samt legater fra private fonde. Læs mere om dine finansieringsmuligheder.

 

Scholarship

 

Er du optaget på en hel uddannelse på Macquarie University og påbegynder du uddannelse i 2024, får du automatisk et stort scholarship på 10.000 australske dollars om året. Læs mere om dette scholarship.

Hel masteruddannelse

Hvad koster en masteruddannelse på Macquaire University?

 

Som studerende på en masteruddannelse (uddannelse på kandidatniveau) opkræves du studieafgift (tuition fee) ved universitetet. Studieafgiften varierer imellem uddannelserne og du finder den på uddannelsens side på universitetetshjemmeside. Husk at se efter international tuition (og altså ikke domestic). For se uddannelsernes sider, kan du gå til “uddannelser” fanen her på profilen.

 

Er du SU-berettiget, kan du søge SU, SU-lån, udlandsstipendium og udlandsstudielån fra staten til at finansiere uddannelsen og dit ophold. Læs mere om dine finansieringsmuligheder.

 

Scholarship

 

Er du optaget på en hel uddannelse på Macquarie University og påbegynder du uddannelse i 2024, får du automatisk et stort scholarship på 10.000 australske dollars om året. Læs mere om dette scholarship.

Øvrige

Er du interesseret i et af universitetets øvrige programmer, så kontakt Studysea for mere information omkring studieafgiften.

Universitetets studieboliger

 

En af fordelene ved at læse på Macquarie University er de mange forskellige studieboliger som universitetet tilbyder både på og uden for campus. Studieboligerne har fokus på at give dig en balance mellem det akademiske og sociale liv. Læs mere om studieboligerne på Macquarie University.

 

Før du booker bolig, anbefaler vi dig at læse Studysea’s Boligguide igennem, da universitets studieboliger måske ikke er det rette valg for dig. Bemærk også at du ikke er garanteret en bolig på campus. Du har ansvaret for at finde bolig, men studerende som er optaget på Macquarie via Studysea får bl.a. nedenstående fordele:

 

 • Studysea’s Facebookgruppe: Her kan du både få kontakt til andre studerende som skal afsted samme tid som dig, men også nuværende og tidligere studerende vi har hjulpet til din destination.
 • Pre-departure møde: Her kan du møde andre som skal til udlandet at studere via Studysea samt få svar på de sidste ting før din afrejse.
 • Boligguide: Giver dig overblik over boligmuligheder når du skal studere i udlandet, samt gode råd til hvordan du finder en bolig.

 

Derudover er du altid velkommen til at kontakte os for gode råd og vejledning. Vi ved det kan være nervepirrende at overskue boligsituationen når man rejser til et nyt land. Heldigvis har vi aldrig hørt om Studysea-studerende som ikke har fundet et sted at bo mens de studerede i Sydney.

Study abroad (studieophold)

Optagelseskrav for study abroad

 

For at blive optaget som study-abroad studerende på Macquarie University, skal du opfylde følgende:

 

 • Have gennemført en gymnasial uddannelse eller være tilmeldt en videregående uddannelses institution
 • Have et karaktergennemsnit på mindst 4 eller tilsvarende fra din videregående uddannelse (for LAW fag kræves 7 i karaktergennemsnit). Har du kun en gymnasial uddannelse og er endnu ikke påbegyndt en videregående uddannelse, kræves et karaktergennemsnit på 7,6.
 • Opfylde engelskkravene

 

Ovenstående karakterkrav er baseret på den nye karakterskala. Kontakt Studysea hvis du har karakterer på fra den gamle skala. Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

 

Bemærk at study-abroad studerende fra Danmark som søger ind via Studysea er fritaget for at tage en engelsk sprogtest såfremt du har mindst 4 i engelsk A eller 7 i engelsk B fra gymnasiet. Kan du dokumentere at du har modtaget undervisning på engelsk har du også mulighed for at søge om fritagelse.

Sabbatår

Optagelseskrav for sabbatår

 

For at blive optaget som sabbatår studerende på Macquarie University, skal du opfylde følgende:

 

 • Have gennemført en gymnasial uddannelse eller være tilmeldt en videregående uddannelses institution
 • Have et karaktergennemsnit på mindst 4 eller tilsvarende fra din videregående uddannelse (for LAW fag kræves 7 i karaktergennemsnit). Har du kun en gymnasial uddannelse og er endnu ikke påbegyndt en videregående uddannelse, kræves et karaktergennemsnit på 7,6.
 • Opfylde engelskkravene

 

Ovenstående karakterkrav er baseret på den nye karakterskala. Kontakt Studysea hvis du har karakterer på fra den gamle skala. Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

 

Bemærk at study-abroad studerende fra Danmark som søger ind via Studysea er fritaget for at tage en engelsk sprogtest såfremt du har mindst 4 i engelsk A eller 7 i engelsk B fra gymnasiet. Kan du dokumentere at du har modtaget undervisning på engelsk har du også mulighed for at søge om fritagelse.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Optagelseskrav på bacheloruddannelser

 

Optagelseskrav for hele uddannelser afhænger af den uddannelse du søger ind på. Kontakt Studysea for mere information.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Optagelseskrav på masteruddannelser

 

For at blive optaget på en masteruddannelser på Macquaire University, skal du som udgangspunkt have gennemført en bacheloruddannelser. Derudover varierer optagelseskrav mellem uddannelserne. Kontakt Studysea for mere information

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

 

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Macquarie University kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Macquarie University’s egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

Hvordan søger jeg ind på Macquarie University?

 

Ønsker du at søge ind på Macquarie University, kan Studysea hjælpe dig. For at benytte dig gratis af Studysea’s hjælp og de mange fordele Studysea tilbyder, skal din ansøgning tilknyttes Studysea. Det er derfor vigtigt at du følger vores vejledning nøje. Har du ved en fejl kommet til at indsende din ansøgning direkte, så tag kontakt til Studysea hurtigst muligt. Her kan du læse mere om fordele ved at søge via Studysea og se hvorfor vores hjælp er gratis.

 

Ved Studysea, har du under hele forløbet, adgang til en personlig vejleder. Udover hjælp til ansøgningen, kan vi bl.a. hjælpe og vejlede dig omkring SU godkendelse, udlandsstipendium, forsikring, legater og meget mere. Hvis du er klar til at ansøge, så klik på knappen forneden. Se også ansøgningsvejledning ved at udfolde den relevante sektion forneden. Er du i tvivl, eller har brug for vejledning, så kontakt os endelig.

 

Study abroad (studieophold)

Hvordan søger jeg ind på Macquarie University?

 

For at søge ind som study-abroad studerende ved Macquarie University, skal du forberede nedenstående dokumenter og sende til Studysea. Du bedes kontakte os for at få et link til uploads af dine dokumenter:

 

 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Verificeret kopi af bachelorbevis på engelsk (hvis du søger om fag på kandidatniveau)
 • Verificeret kopi af eksamensbevis på engelsk fra din gymnasiale uddannelse
 • Kopi af dit pas i god kvalitet
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular

 

Ansøgningsgebyr

 

Der er intet ansøgningsgebyr for study abroad studerende som søger til Macquarie University via Studysea.

Sabbatår

Hvordan søger jeg ind på Macquarie University i mit sabbatår?

 

For at søge ind som studerende i dit sabbatår ved Macquarie University, skal du forberede nedenstående dokumenter og sende til Studysea. Du bedes kontakte os for at få et link til uploads af dine dokumenter:

 

 • Verificeret kopi af eksamensbevis på engelsk fra din gymnasiale uddannelse (eller seneste karakterudskrift)
 • Kopi af dit pas i god kvalitet
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular
 • Oplys din adresse og telefonnummer

 

Ansøgningsgebyr

 

Der er intet ansøgningsgebyr for study abroad studerende som søger til Macquarie University via Studysea.

Hel uddannelse på bachelorniveau

Hvordan søger jeg ind på en bacheloruddannelse på Macquarie University

 

Er du interesseret i at søge ind på Macquarie University kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Hvordan søger jeg ind på en masteruddannelse på Macquarie University?

 

Er du interesseret i at søge ind på Macquarie University kan Studysea vejlede dig gratis. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så hjælper vi dig på vej.

Udveksling

Udvekslingsaftaler i Danmark

Har dit uddannelsessted en udvekslingsaftale med Macquarie University, kan du muligvis søge en udvekslingsplads.

 

Vær opmærksom på at antallet af udvekslingspladser er begrænset og at udvekslingspladserne typisk tildeles studerende med de højeste karakterer.

 

Opfylder du ikke kravene til udveksling, kan du stadig søge study abroad via Studysea. Ved study abroad, er det Macquarie Universitys egne adgangskrav som gælder. Ansøgere som opfylder disse, vil normalt blive optaget, da der ikke er begrænsning på antallet af studiepladser.

 

Se sektionen for study abroad.

Anna Katarina læste universitetsstudier i sit sabbatår på Macquarie University

 

Efter at have færdiggjort sin gymnasiale uddannelse tog Katarina til Australien for at læse et semester på Macquarie University i sit sabbatår. Foruden at ville skabe nye oplevelser og opbygge et socialt netværk, ønskede Katarina at prøve nogle af de fag, som hun overvejede at studere på et dansk universitet.

 

Læs hele indlægget

Gode grunde til at studere på Macquarie University

Hvorfor Macquarie University via Studysea?

GOD BELIGGENHED TÆT PÅ SYDNEY

Macquarie University er unikt beliggende i hjertet af Australiens største højteknologiske område i North Ryde og tilbyder 126 hektar land som giver plads og frihed. Kun 15 kilometer fra Sydney er campus som er det perfekte sted at studere i en af verdens største byer.

 

PRESTIGEFYLDT UNIVERSITET KENDT FOR FORSKNING

Macquarie University er et offentligt universitet som er rangeret blandt de øverste 1 procent i verden. Macquarie er kendt for at uddanne kandidater som er eftertragtede på arbejdsmarkedet. Universitetet har et godt ry for forskning og har hele 25 institutter og forskningscentre til rådighed. Macquarie er skarpe indenfor innovation og har flere forskere som står for revolutionerende opdagelser der har ændret verden.

 

EKSTREMT GODE FACILITETER

På Macquarie University har de intet mindre end 1,8 millioner trykte og elektroniske bøger på biblioteket som højteknologiske robotter kan levere på få minutter. Du finder adskillige innovative studieområder med plads til fordybelse. Sidst men ikke mindst finder du også 50 meter opvarmet udendørs og 25 meter indendørs swimmingpools, fodboldbaner, tennisbaner, basketballbaner, squashbaner, kampsportsområde, gymnastiksal, privat hospital, rum til medieproduktion, digitale videnskabslaboratorier og meget mere. Det lyder vanvittigt, ikke?

 

FÅ CERTIFIKAT SOM STUDY ABROAD STUDERENDE

Som study abroad studerende på Macquarie, får du ikke bare en karakterudskrift efter gennemført semester. Læser du fag som indgår i et af de mange specialiserede certifikater universitetet tilbyder, kan du også få et certifikat oveni som du dermed kan skrive på CV’et. Det ser bare lidt flottere ud end bare en karakterudskrift!

 

SCHOLARSHIPS

Som international studerende på Macquarie University findes der en række scholarships du kan søge og dermed spare penge på studieafgiften.

 

INTERNATIONALT UNIVERSITET

Mangfoldigheden er i højsædet og på Macquarie University finder du studerende og medarbejdere fra mere end 100 lande. De tilbyder en række tjenester, der støtter studerende fra kulturelt forskellige baggrunde.

Hvorfor Macquarie University via Studysea?

GRATIS OG KOMPETENT VEJLEDNING

Studysea er officiel repræsentant i Danmark for Macquarie. Når du søger igennem Studysea, bliver du tilknyttet en personlig vejleder som gratis kan vejlede dig om dine studiemuligheder på Macquarie og hjælpe dig med din ansøgning hertil.

SPAR 400 KRONER PÅ REJSEFORSIKRING

Det en god idé at tegne en rejseforsikring. Studysea samarbejder med Gouda og vi giver dig 400 kroner i rabat hvis du bestiller din Gouda rejseforsikring via Studysea. Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter og gælder kun studerende som har søgt ind og er blevet optaget på Macquarie University via Studysea.

Sammenlign OSHC forsikring

Via Studysea, kan du få tilbud på og sammenligne OSHC forsikringer (den lovpligtige sundhedsforsikring) fra flere forsikringsselskaber.

 

SOCIALT NETVÆRK MED ANDRE DANSKE STUDERENDE

Via Studysea’s Facebookgruppe for tidligere, nuværende og fremtidige studerende i Australien, kan du møde andre danske Studysea studerende.