fbpx

Singapore

Studer i Singapore og oplev en blanding af asiatisk og vestlig kultur i en af verdens mest fascinerende storbyer. Her er en kort landebeskrivelse for dig som overvejer Singapore som studieland.

hjaelp til finde praktikplads udlandet

Universiteter i Singapore

Fakta om Singapore

Befolkningstal: 6 millioner
Hovedstad: Singapore
Sprog: Engelsk, malajisk, mandarin og tamil

Studér i Singapore

Republikken Singapore er en selvstændig by- og østat med en størrelse på 697 kvadratkilometer og dermed det mindste land i Sydøstasien. Landet er forbundet via bro over Johor-Strædet til Den Malaysiske Halvø. Singapore er Sydøstasiens økonomiske hub og en af de fire Asiatiske Tigre.

 

Landet er en tidligere britisk handelskoloni som i 1963 sluttede sig til Føderationen Malaysia. Grundet politisk uenighed løsrev Singapore sig i 1965 fra føderationen og blev dermed selvstændig. Singapores befolkning består i dag af 77 % kinesere, 14 % malajer og 8 % indere. Den mest udbredte religion er buddhisme.

SYDØSTASIENS ASIATISKE TIGER

Singapore har, via blandt andet dets industrihavn, nogle af verdens stærkeste handelsforbindelser. Landet er sammen med Taiwan, Hong Kong og Sydkorea en af de fire Asiatiske Tigre. De Asiatiske Tigre har til fælles at de alle ledes under regeringer der fører en stærk liberal økonomisk politik og oplevede høj vækst og industrialisering fra 60’erne til 90’erne. Singapore anses for at være den mest erhvervsvenlige økonomi i verden. Østaten er desuden særdeles åben over for ansættelse af udenlandsk arbejdskraft. Udenlandsk arbejdskraft udgør 38% af befolkningen.

 

Sammenlignet med dets sydøstasiatiske nabolande, er Singapore dyr at leve i og ifølge en undersøgelse fra Mercer’s den 5. dyreste by at leve i for udstationerede. Dette skyldes især priserne på ejendomme som er blandt verdens højeste. Sikkerheden, den lave kriminalitet samt vestlige atmosfære, gør dog, at staten fortsat tiltrækker mange udlændinge. Leveomkostningerne i Singapore er på niveau med leveomkostningerne i København.