fbpx

Skotland

Studér i Skotland med et glas whisky i hånden og gå ombord i måske verdens smukkeste land. Læs mere om hvad du kan opleve som studerende. Her får du en kort landebeskrivelse.

Skotland study abroad praktik

Universiteter i Skotland

Fakta om Skotland

Befolkningstal: 5,4 millioner

Største by: Glasgow

Hovedstad: Edinburgh

Sprog: Engelsk og skotsk

Studér i Skotland

Tag til Skotland og oplev et land som har fået titlen som “verdens smukkeste land”. Du vil opleve en natur som er rå og usandsynlig smuk. Varm dig på et skotsk glas whisky, eller tag på højlandssafari i de rullende bakkedale. Hvad venter du på? Oplev alt fra storbyer, slotte, smukke togstrækninger og store spejlblanke ferskvandssøer.

De tre geografiske områder

Skotland kan geografisk inddeles i tre områder: det nordlige og sydlige højland, som adskilles af de centrale lavlande. I det centrale lavland findes de største befolkningskoncentrationer. Her finder du både hovedstaden Edinburgh og den største by Glasgow. Her kan du opleve vidunderlige museer, festivaller, kunst, arkitektur, restauranter og natteliv. Fra storbyerne finder du gode togforbindelser videre op gennem det skotske højland. Det sydlige højland er ikke lige så højt som det nordlige. Her vil du finde floder og græsklædte bjerge, som er velegnet til fårehold.

Oplev fire årstider før frokost

De fleste områder i Skotland har et mildt kystklima. Det siges dog at man i Skotland kan opleve samtlige fire årstider inden frokost. Det ene øjeblik kan det være solrigt og lunt, det andet øjeblik mørkt, koldt og truende. Selvom landet oplever mange regnfulde dage, betyder det ikke at man skal blive inden døre. De fotogene skyer der spejler sig i utallige smukke søer, kystlinjerne med sæler, delfiner og hvaler er til hver en tid regnen værd. Med disse ord må det siges at Skotland nærmest er skabt til postkort.