fbpx

University of Stirling

Læs en hel uddannelse på University of Stirling i Skotland. Oplev et af Storbritanniens førende universiteter og få en uddannelse i særklasse.

university-of-stirling-skotland

Studiemuligheder på University of Stirling

Hel uddannelse

Hel bacheloruddannelse

Hel masteruddannelse (kandidat)

Øvrige

Universitetsforberedelseskurser

Engelsk sprogkurser

14000+

Studerende

2800+

Internationale studerende

120+

Nationaliteter

University of Stirling

 

University of Stirling rangerer blandt Storbritanniens top 40 universiteter (Guardian University Guide 2019). University of Stirling er anerkendt for forskning inden for global sikkerhed, livskvalitet, kultur og samfund – deres virkning på menneskeliv og områder. Målet med forskningen er at gøre en forskel på verdensplan. Universitetet har også opnået hele 5 stjerner for undervisning, studerendes jobparathed efter endt uddannelse, internationalisering, faciliteter og rummelighed (QS World University Rankings 2020). Ifølge flere kilder som The Guardian University Guide, Times and Sunday Times Good University Guide, The Complete University Guide m.fl. er University og Stirling et af de førende universiteter i fag som; sociologi, psykologi, medie og kommunikation, marketing, business og ledelse, finans, økonomi og journalistik.

 

Studiemiljø

 

Som studerende på University of Stirling vil du være omringet at trygge rammer. Det viser en undersøgelse af INTO Annual Student Experience Survey fra 2018, hvor 99% af studerende svarede at de følte sig sikre og trygge. Det store og smukke campus, tæt på natur, anses for at være et af landets kulturarv fra det 20. århundrede. Faktisk viser en undersøgelse fra Washington State University at studerendes stressniveau falder og produktivitet stiger med op til 12% når de er tæt på natur. På campus kan du finde fine studieboliger, restauranter, butikker, et kunstgalleri, et stort bibliotek og et slot fra 1700-tallet. Stirling er en by med meget historie og en masse underholdning til dig som studerende. Næsten 100.000 mennesker fra alle verdenshjørner er tilflyttere i denne fantastiske by. Fra campus tager det 10 min. med bus til centrum hvor der er gode shoppingmuligheder, restauranter og caféer, en biograf, og et rigt natteliv. Til sidst ligger Stirling midt i Skotland, så det er nemmere for dig at tage på eventyr i landets smukke gemmer. Du er tæt på både Glasgow og Edinburgh.

Din personlige vejleder

Mickey Kromann-Jensen

Ring på tlf. 69 13 70 23

Send email

Studiemuligheder på University of Stirling

 

På universitetet kan du læse en hel uddannelse på bachelor eller kandidatniveau inden for følgende fakulteter:

 

 • Arts and Humanities
 • Health Science and Sport
 • Natural Sciences
 • Social Sciences
 • Stirling Mangement School

 

Du kan læse mere om fakulteterne og de uddannelser der udbydes på  universitetets hjemmeside. Søg efter uddannelserne her.

Studieperioder

 

Der er studiestart 2 gange om året. Det er dog visse uddannelser der kun kan startes en gang om året. Studieperioderne er således:

 

 • Spring Semester: Januar – maj
 • Summer Semester: Maj – juli
 • Autumn Semester: September – december

 

Se universitets akademiske kalender.

 

Ansøgningsfrist for bacheloruddannelser er 30 juni (for september start). For masteruddannelser er der som regel løbende optagelse. Studerende der kommer til Skotland for at studere, skal ansøge om et Tier 4 studentervisum. Derfor anbefaler vi at du ansøger mindst 8 uger før ønsket studiestart.

Studieafgiften på University of Stirling

 

Som dansk studerende på University of Stirling opkræves du studieafgiften for internationale studerende. Studieafgiften afhænger af den uddannelse du læser og du kan finde priser på siden for den enkelte uddannelse på universitetets hjemmeside.

 

 

Uddannelserne på kandidatniveau på University of Stirling tager normalt et år at gennemføre. Forlænger du din uddannelse, kan du blive opkrævet ekstra oveni studieafgiften.

 

Du har mulighed for at få både SU og også udlandsstipendium (til uddannelser på kandidatniveau) fra den danske stat. Uddannelsen skal være godkendt til SU og du skal være berettiget til SU. Du kan supplere med SU-lån samt udlandsstudielån hvis studieafgiften er højere end det du får i udlandsstipendium. Herudover, er der gode muligheder for at søge et scholarship (stipendium) fra det udenlandske universitet samt legater fra private fonde. Læs mere om finansieringsmulighederne.

 

Få overblik over økonomien

 

Vi sender dig gerne en budgetskabelon. Skabelonen kan give dig et overblik over eventuelle indtægter og de udgifter du kan forvente igennem dit uddannelsesforløb. Når du har udarbejdet et budget, kan du vedlægge det i dine legatansøgninger. Kontakt os for en budgetskabelon.

 

Ansøgningsgebyr

 

Kontakt Studysea, da dette afhænger af hvordan du søger. Der er på de fleste uddannelser intet ansøgningsgebyr når du søger via Studysea.

Universitetets studieboliger

 

Universitetet har fine studieboliger på campus, nær Bridge of Allan og i Stirling bymidte. Nye studerende har førsteprioritet og du er derved sikret en studiebolig så længe du søger inden fristen. Fristen før at søge om studiebolig ved universitetet er midt-februar. Se universitetets studieboliger og dine muligheder.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Optagelseskrav

 

Optagelseskrav for uddannelser på kandidatniveau ved University of Stirling:

 

 • en afsluttet bachelorgrad med mindst 7 i gennemsnit
 • opfylde sprogkravene*

*Sprogkrav varierer imellem uddannelserne. Se krav til engelskniveau ved hvert fag i fagdatabasen. Optagelseskrav til bacheloruddannelser varierer. Se under den pågældende uddannelse på universitets hjemmeside eller spørg Studysea.

 

Opfylder du ikke kravene, har du stadig mulighed for at blive optaget via INTO University of Stirling. Kontakt os om dine muligheder ved netop dette universitet. Kontakt Studysea for mere information.

Hel uddannelse på kandidatniveau

Hvordan søger jeg ind på University of Stirling?

 

Som officiel repræsentant i Danmark for University of Stirling, kan Studysea gratis hjælpe dig med din ansøgning til universitetet. For at søge ind på en hel uddannelse på kandidatniveau på University of Stirling, bedes du sende os følgende dokumenter:

 

 • Ansøgningsskemaet (rekvireres fra Studysea)
 • Verificeret kopi af eksamensbevis på engelsk fra din bacheloruddannelse
 • Verificeret kopi af karakterudskrift på engelsk fra din nuværende uddannelse
 • Guide som forklarer karakterskalaen der bliver brugt på din uddannelsesinstitution (normalt en del af dit eksamensbevis)
 • Kopi af dit pas i god kvalitet
 • Personal statement (motiveret ansøgning)
 • 2 x referencer
 • Udfyldt og underskrevet persondata samtykke til studier formular

 

Søger du hel bacheloruddannelse, bedes du kontakte Studysea for at få tilsendt ansøgningsvejledningen.

Ansøgning og supplerende dokumenter sendes til Studysea

 

For mere information og hjælp til ansøgningen

 

Er du interesseret i at søge ind på dette universitet kan Studysea hjælpe dig med ansøgningen og vejledning helt gratis. Søger du via Studysea, skal du som udgangspunkt ikke betale ansøgningsgebyr og du behøver ikke at søge via UCAS. Tag kontakt til vores studievejledning i dag, så er du godt på vej.