fbpx

UAE

Studer i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater (UAE). Her får du en kort landebeskrivelse og en oversigt over universiteter i Dubai Studysea kan hjælpe dig med at søge ind på.

hjaelp finde hotel praktik udlandet global hospitality

Universiteter i UAE

Fakta om UAE

Befolkningstal: 8,3 millioner
Hovedstad: Abu Dhabi
Sprog: Arabisk

Studér i UAE

De Forenede Arabiske Emirater (UAE) består af 7 emirater: Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Ras Al-Khaimah, Umm Al-Qawaun, Sharjah samt Dubai, hvor sidstnævnte er den mest kendte. UAE har et befolkningstal fordelt over de syv emirater på 8,3 millioner, heraf er Dubai den emirat med den største befolkning. Under 20% af befolkningen i UAE er statsborgere. Den største religion i landet er islam (76%) og herefter kommer kristendommen (9%).

Et olierigt ørkenland

UAE er gået fra fattigt ørkenland til et højtudviklet samfund på blot 30 år. Landet har en af verdens største oliereserver. Da man i 1962 begyndte at eksportere olien, steg velstanden i rekordfart. Olien forventes i fremtiden at slippe op. Derfor blev der investeret i andre sektorer som skulle sikre landets fremtidige indtjeningskilder. For eksempel, valgte Dubai at investere massivt i turisme, hvilket i dag har båret frugt. Dubai betragtes som en af verdens mest luksuriøse turistdestinationer. Frihandelszonerne i landet hvor der bl.a. betales 0% i skat er også med til at tiltrække udenlandske investorer til.

Olien udgør i dag 25% af UAE’s økonomi. Afhængigheden af olie og den store andel af udstationerede udenlandske arbejdere, er en udfordring for landets økonomi på sigt. Derfor satser landet højt på at hæve uddannelsesniveauet blandt lokalbefolkningen samt udvide den private sektor. UAE har tiltrukket et stort antal udenlandske universiteter, som blandt andet er med til at tilbyde mange gode studiemuligheder for danskere som vil læse i UAE.

Dubai, en luksusdestination

UAE er mest kendt for Dubai. Udover at være et emirat, er Dubai også en storby som ligger på landets nordlige kyst. Temperaturen svinger fra 23 til 41 grader, hvor der er varmest i sommermånederne juni til september. Dubai er et af de steder i verden med lavest kriminalitet. Som studerende, kan du opleve en masse turistseværdigheder. Burj Al Arab er det karakteriske 7-stjernede hotel som ligner et sejl. Burj Khalifa er verdens højeste skyskraber på 160 etager eller 868 meter. Ski Dubai er Mellemøstens eneste indendørs skiresort med et areal på 3.000 kvadratmeter. Med andre ord – du kommer ikke til at kede dig i Dubai.