fbpx

Amalie

Amalie læser sin kandidatuddannelse i Strategy, Organisation and Leadership på Copenhagen Business School (CBS) og som et led i sin uddannelse rejste hun til Australien for at tage et study abroad ophold på Monash University. Det gjorde hun for at få et internationalt perspektiv på sin uddannelse og for at udvide sit sociale netværk i sin sidste studietid. Hun læste fagene Business Environment, Technology: Risk and regulation in the digital age, Professional Development og Strategic leadership.

 

Monash University er Australiens største universitet og rangerer blandt verdens 100 bedste universiteter. Det er desuden medlem af den prestigefyldte Group of Eight. Hvis du også går og drømmer om at forsøde studietiden og hverdagen med et semester i udlandet, så læs med her og bliv inspireret af Amalies studieophold og hendes oplevelser med Melbourne og Australien som studiedestination.

 

Hvorfor valgte du at studere på Monash University?

Jeg startede faktisk med at søge udveksling igennem CBS, men jeg var sent ude og derfor blev processen rodet og besværlig. Jeg vidste at jeg gerne ville til Melbourne og jeg havde læst meget godt om Monash University, så derfor gav det rigtig god mening at søge ind på netop det universitet. Derudover havde jeg en veninde, der året før mig, havde læst der, og hun havde fortalt mig meget om det sociale sammenhold og niveauet af undervisning, som passede godt til mine ønsker.

 

Hvad er dine oplevelser med CBS’ udvekslingsprogram?

Min proces var meget uoverskuelig, men jeg søgte også i tredje runde, så det kan have haft noget med det at gøre. Ved CBS er der kun et bestemt antal pladser på deres samarbejdsuniversiteter, og da jeg kunne se at mine bedste chancer for at komme på udveksling gennem CBS, var på et universitet i Europa, valgte jeg at kontakte Studysea. Det virkede bare federe at udleve min drøm og gøre præcis hvad jeg ville, fremfor at vælge noget, som jeg knap så gerne ville, simpelthen fordi det var det CBS kunne hjælpe mig til. Så kostede det selvfølgelig noget, men i det store billede fik jeg så meget mere ud af det, fordi jeg kom ind på et universitet og i en by, som jeg 100% gerne ville.

 

Hvordan er undervisningen sammenlignet med i Danmark?

Fordi jeg har taget valgfag, har jeg ikke fulgt en bestemt klasse, som jeg ellers gør på CBS. Derudover har jeg ikke haft store forelæsninger, og det synes jeg faktisk var ret fedt, fordi det gjorde det sociale lettere, når jeg nu ikke kendte nogle. I gruppearbejde var vi sammen på tværs af alle nationaliteter og jeg synes at det var mega spændende at sammenligne forskellige perspektiver på case studies, når vi for eksempel havde et business environment fag. Jeg synes at det multikulturelle studie, som man jo ikke på samme måde får på CBS, var mega fedt.

 

Hvordan boede du og hvad er dine anbefalinger som studerende i området?

Jeg boede med to piger i en lejlighed i centrum af Melbourne. Jeg kunne rigtig godt tænke mig denne her storbyoplevelse, så derfor valgte jeg at bo inde i Melbourne, men hvis man er mere til campuslivet, så har Monash et kæmpe campus ved Clayton. De har frisør, caféer og en masse andre ting, der gør at man ikke rigtigt behøver at komme uden for det lille community, der er dér. Det kan man nemt søge, men der er også rigtigt mange, der bor der. Nogle køkkener deler omkring 200 mennesker, så der er der selvfølgelig gode muligheder for at skabe noget socialt, men også restriktioner i forhold til alkohol. Jeg vil anbefale at være varsom, hvis man søger hjemmefra, fordi der er en del scams. Jeg kender en del, der først fandt noget efter deres ankomst, men det kan også være en stressende proces at tage til fremvisning i den første tid, hvor der måske er introduktionsarrangementer. Jeg vil nok anbefale at man kommer en uge eller to tidligere herned, så det ikke bliver en stressfaktor og så det ikke kommer til at gå ud over ens introforløb.

 

Er der mange sociale aktiviteter på Monash University?

I starten var der introprogrammer, som man frivilligt kunne deltage i. Der var for eksempel en barbecue da vi kom, hvilket var ret fedt, fordi man på den måde blev introduceret til hinanden. Derudover var der bowlingaftener og summerparties, og surfcamps, hvor man kunne komme ud af Melbourne. Jeg fandt en veninde, som jeg selv arrangerede ture med, men hvis man ikke havde dét overskud, så havde Monash helt sikkert noget, man kunne koble sig på. Der blev også afholdt afairs med boder på campus, hvor man kunne komme rundt og høre om de forskellige klubber, som man kunne være med i. Jeg kender selv nogle piger, der var med i Monash’s fodboldklub, og det tror jeg at de var rigtigt glade for. Så der bliver taget godt hånd om de studerende.

 

Hvad er det bedste ved at søge igennem Studysea?

Det var den største lettelse af få kontakt til Mickey, fordi han altid var tilgængelig. Det har været så nemt. Jeg havde haft så mange frustrationer ved at søge igennem CBS, fordi det var besværligt og jeg har brugt mange timer i deres telefonkø. Jeg ringede egentligt bare til Mickey for at høre hvordan det fungerede og med det samme efter sendte han en opfølgende mail. Han havde bare en virkelig god struktur og et virkelig godt overblik, som jeg havde savnet ved CBS. Så snart jeg havde spørgsmål, svarede han på dagen, og hvis jeg ringede, tog han den og hjalp mig med det jeg havde brug for. Efter det med CBS, var jeg virkelig overrasket over, hvor nemt det var at søge igennem Studysea. Det er helt klart også noget jeg vil anbefale til andre.

 

 

Vil du også studere i udlandet? Få gratis vejledning via Studysea

Navn

Amalie

Uddannelsesinstitution i Danmark

Uddannelse

MSc. Strategy, Organisation and Leadership

Universitet i udlandet

Fag på udenlandsk universitet

Business Environment, Technology: Risk and regulation in the digital age, Professional Development, Strategic leadership

Kategori
Alumne, Monash University
Tags
Alumne, alumne profil, australien, CBS, Copenhagen Business School, freemover, Melbourne, Monash, Monash University, selvarrangeret studieophold, Studieophold, study abroad, udveksling